Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ti nem unjátok már, hogy egy...

Ti nem unjátok már, hogy egy csomó mindent kell venni az iskolakezdés előtt, aztán meg év közben még is másféle dolgokat kell beadni hol ezt hol azt? Hol erre pénzt, hol arra pénzt?

Figyelt kérdés
2015. szept. 20. 17:51
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

Meg aztán gyüjts ezt, gyüjts azt. Mégis mikor kirándulás van még adj be ennyit stb. Én már komolyan mondom kezdek besokallni.

Értem én hogy kell sok minden, hogy valamit tudjanak kezdeni az órán. De akkor miért nem veszik meg az osztálypénzből amit akkor elfelejtettek elmondani, hogy fog kelleni.

Lehet másnak apróság ez vagy az, de lehet nekem nehézség beszerezni, vagy hozzájutni.

2015. szept. 20. 17:54
 2/15 anonim ***** válasza:
40%

Ez szerintem már nagyon régóta így működik.

Oké, hogy van osztálypénz, de egy kirándulás nem 2 forint. Nyilvánvalóban az osztálypénzből nem erre fog elmenni, vagy ha ebből is, akkor is ki kell egészíteni. Ha meg több osztálypénzt kéne beadni, hogy elég legyen kirándulásra, akkor meg azzal lenne a baj.

Én azt gondolom, de lehet, hogy mások mást gondolnak, hogy amikor az ember gyereket vállal, akkor ezzel is tisztában van, hogy sokba kerül az iskola, meg kell bizonyos dolgokat venni és ha az ember már vállalta, akkor ezeket megveszi, akkor is, ha éppen nem kevés pénz.

Pláne, hogy ez a mi időnkben is, vagy legalább is az enyémben így működött.

2015. szept. 20. 17:58
 3/15 anonim ***** válasza:
70%
Csak az az érdekes, hogy az ember befizetni mindent, gyűjt mindent, aztán valahogy sosincs pénz semmire. Nálunk pl az osztalypenzbol karácsonyi/husveti/nevnapi/akármi ajándékot vettek a tanároknak, az igazgatónak, a titkarnonek, új széket a tanárnak, asztalterítőt a tanári asztalra meg függönyt csinaltattak a rajz és matematika dobozos szekrenyre. ... Arra sose maradt hogy belépőt vegyenek belőle, vagy buszjegyet, vagy hozza tegyek a kirandulashoz
2015. szept. 20. 18:03
 4/15 A kérdező kommentje:

Hát igen tudom, hogy amikor az ember gyereket vállal... De úgy érzem manapság már túlzásokba esnek. Kell a szines gyurma, kell a natúr, kell a tempera, kell az ez, az az. Aztán lehet nem is használják. Lehet ha venne a suli nagy tételben sokkal olcsóbban kijönne. De úgy minden osztálynak ami mindegyikben kell.

A másik része, hogy tényleg akkor vennék azt amit kell, nem egyszerre lenne annyi.

Meg nem is az a baj, hogy csinálnak, hiszen úgy tanulnak. Csak hogy miért nem tudják év elején kitalálni. Meg úgy nemtudom. Most kicsit besokalltam.

Természetesen én is megveszem, megszerzem, csak néha annyira úgy érzem, hogy a munka mellett annyira nehéz összeegyeztetni, hogy legyen időd, erőd, pénzed hogy megvedd, elmenj keresgélni stb. stb.

Igen tudom, hogy minden drága stb. De lehet inkább azzal van a bajom, hogy mindig találgatnak. Mikor megvehetnék egyben, akkor minden gyereknek egyforma lenne stb.

Azért ahhoz képest hogy állami iskola egy 50e-st otthagytam az évkezésre. Tudom ez mindig igy volt!

Elég baj az!

Meg jó legyenek ezek! De a kirándulásra miért kell még beadni? Gyüjt az anyuka amit csak tud, meg papirgyüjtésbe is belead amit tud, mégis elég sokat kell a kirándulásra gyüjteni. Tudom sokba kerül! De akkor minek kell extra dolgokra menni, meg az ország másik felébe menni stb. Lehet közelebb, közel sokkal jobb program és hasznosabb kirándulás lenne, és ami a legfontosabb nem kerülne annyiba és fedezné a gyüjtéseket.

Meg aztán majd jön a télapó, adni be, jön a karácsony adni be vagy készülni valamivel eladásra, de ahhoz is venni meg, aztán jön a húsvét azért adni be, ha jön a nemtudom mi azért. Na jól van nem is folytatom. Majd lehiggadok!

Mondjuk azért annak örülök, hogy nálunk legalább nem a tanár néni, igazgató stb ajándékozására megy el, hanem legalább a gyerekekre! Hát igen vannak fokozatok, minden relativ!

2015. szept. 20. 18:13
 5/15 anonim ***** válasza:

Tudom, nem vigasztal, de a mi sulinkban ez nincsen. 4 gyerekem van, egyikük osztályában sem volt ez jellemző. Nem kértek extra dolgokat sem év elején, sem év közben. Mentek egy évben 2-3-szor színházba, az külön pénz volt, meg az osztálykirándulás az év végén, de az is 1 napos és semmi extra. Sokszor maradt is az osztálypénzből a kirándulásra.

Ennek ellenére egy jó iskola, erős, sok szép eredménnyel büszkélkedhet. (Azért a múlt idő, mert már csak 1 jár ide, ő is hetedikes)

2015. szept. 20. 21:23
 6/15 anonim ***** válasza:

Nálunk az osztálypénzböl mennek szinházba ,kapnak mikulásra ajándékot ,husvétra ,söt a tanárnénik virágot ,pedagogusnapea ,és év végén is.igaz nem is kevés az osztálypénz .7. Osztály .

És végül kedves kérdezö ,ha edig nem jötél rá ,ha a tanárok és a szülök ,nem tolnák az iskolák szekerét nem lenne semmi és összedölne az oktatás tehát .

2015. szept. 21. 05:25
 7/15 anonim ***** válasza:

De mire fizettél 50.000-t? Engem érdekelne.

Mi tanszerre fizettünk kb 12.000-et, az elsősnek egyéb felszerelésre kb 5000-t; plusz gyerekenként kb 6000-t ilyen-olyan dolgokra (osztálypénz, extra tankönyv stb).

A különóra persze megdobja szeptemberben meg februárban, de az nem kötelező. Az összes többi dolog nálunk önkéntes (felújításokra szoktak gyűjteni és mindig van kézzelfogható eredménye).

2015. szept. 21. 09:51
 8/15 anonim ***** válasza:
De igen nagyon,pláne ha pofátlan kérések vannak.
2015. szept. 21. 13:12
 9/15 A kérdező kommentje:

Hát én csak a technikára, rajzra lévő dolgokat vettem meg a kellő füzeteket egy 2e ft-os bedobós tolltartóval és 25e-t fizettem. Aztán még volt iskolatáska, ez az amaz. Tényleg ami szükséges. Meg még kellett tornacipő, tornanadrág, póló, zsák mert a tavalyi tönkrement. Új uzsonnás táska, nem drága 1800ft-os. tudom ez extra de nekünk nagyon jól használható dolog volt két évig ugyanaz volt, de tönkrement így kénytelen voltam venni.

Még a suliba be sem adtam erre arra. Az még majd most jön.

Nemsokára lesz majd szülői is na akkor fognak majd rátérni, hogy ez ennyi, ez annyi stb. Már alig várom.

Osztálypénz, gyűjts kódokat, gyűjts papírt, készíts karácsonyra hogy legyen bevétel az osztálynak stb. Ja adj be Mikulásra. szóval még éppen a rezsit nem mi fizetjük.

De ha meg nem adunk be mi lenne?

Szerintem a gyerek jegyein látszódna meg, sajnos. Én attól félek.

Úgyhogy valahogy kinyögjük. valahogy megoldjuk. Valahogy szakítunk rá időt, erőt, energiát, szervezünk, hogy beleférjen anyagilag, időileg stb.

De nem könnyű.

2015. szept. 21. 20:35
 10/15 A kérdező kommentje:

Ja meg tudom sokan nem számolják a gyereknek a ruhákat a suliba de az még egy nagy vagyon.

Ha itthon lenne elég lenne neki két váltás ruha akár, ha én is itthon lennék, mert kimosnám. Valamint nem kéne annyira normálisat venni. Ráadásul az én gyerekemre nehezen is kapok mert ducibb.

ráadásul nekem se kéne annyi ruha. sokkal olcsóbban kijönnénk. az ebédről ne is beszéljünk amilyen drága és amilyen minőségű. hányszor jön haza a gyerekem, hogy ezt se ette meg meg azt sem. pedig régen mindent megevett mikor kicsi volt. tehát az ő szájából ez már furcsa.

Szóval mindegy, bele kell törődni!

De azért azt gondolom, hogy sokkal szervezettebben meg tudnák oldani a suliba a tanárnők ha akarnák. a szülőknek is könnyebb lenne a munkahelyi hajtás mellett. Persze tudom, hogy szülőként is azért vagyunk. De sajnos a mai világban mikor azt se tudja sok anyuka hogy most akkor a gyerek vagy a munka mellett döntsön, mert nincs más választása. A gyereket bízza akire csak bírja, ő meg gürizik mint állat. Ez a modernkor.

azért úgy gondolom más lenne ha az anyukák otthon lehetnének amíg szeretnének. Mert megtehetnék, mert apuka keresne annyit. Bár tudom ez megint felvet dolgokat.

Nem tudom.

lényeg hogy valami nem jó!

2015. szept. 21. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!