Ti nem unjátok már, hogy egy csomó mindent kell venni az iskolakezdés előtt, aztán meg év közben még is másféle dolgokat kell beadni hol ezt hol azt? Hol erre pénzt, hol arra pénzt?
Kisebb fiam elsős,a nagyobb ötödikes.
A kicsinél kaptunk egy listát,megvettük nyáron ,azóta nem kellett vennem semmit.A szülőin kellett beadni 1000 ft-ot a technika dobozra,és egy egyforma nagyalakú füzetre.
Az ötödikes nem kapott listát,4 hete szaladgálok mindenféle tűkért,fonalért,műszaki lapokért.Kezdek belefáradni...
A kötelező olvasmányt is év elején adták meg nekik,3 könyvet kell kiolvasni félévig,22 olyan gyereknek akik utálnak olvasni,a másik 5.-es osztály már kiolvasta nyáron...
sztem igazad van. én most kezdtem az egyetemet. 12.ig rendesen szedték az osztálypénzt,ami ki tudja mire ment el, kirándulni vagy programokra nem abból mentünk.utolsó évben volt a szalagtűző és a ballagás meg érettségi. összesen sztem több mint 100 ezret adtunk be erre..tanároknak ajándék,csokor,érettségi napján megvendégelni a tanárokat(ez több ezer volt fejenként pár zacskó pogácsáért nekik..) akkor bankett,szalagtűző után vacsora, szalagtűzős ruha 12 ezer forintos bérléssel, fekete fehér ruha csinátatás,szintén 10 E fölött(Amit az életben nem veszek fel többet olyan gyatra minőségű)
stb.. szóval én diákként is azt vettem észre hogy állandóan pumpolják a szülőket..
voltak olyan tankönyveim amiket utolsó években meg se rendeltünk,mert kitapasztaltam,hogy sose használjuk annál a tanárnál..de ezt még sorolhatnám mennyi felesleges xarra kérik be a pénzt..én elit sulikba jártam,itt gondolom úgy voltak vele hogy gazdag szülők gyereke úgy is mindegy..na de ez nem mindenkinél van így,azok meg maradjanak csendben és fizessenek.
szóval tényleg rossz rendszer,csomó mindenen lehetne spórolni a felesleges rongyrázás helyett..szerintem!!
általánosban nekünk is kellett gyurma,meghatározott márkájú zsírkréta,tempera,festék stb..ezek még mindig ott vannak bontatlanul a szekrényben mert sose használtuk..
Hát igen ha adnak listát nem mindegy, mert elvileg a tanároknak kéne látni mire lesz szükség. Legalább úgy 80%-ban mindeképpen. meg hát ezen is látszik az összeszedettség, előre látás!
Az én lányomék ugyan elég jól használják a gyurmát, ragasztót, festéket, de közel nem olyan soakt mint kéne.
Én igazából úgy tartanám a legokosabbnak, ha akkor tényleg adnánk be x ft-ot és az iskola nagytételben venne egyforma vizfestéket, gyurmát stb. nagyker áron.
Akkor mindenkinek egyforma lenne és tényleg mindig az lenne ami kell. Az anyukáknak nem kéne a nyáron ezzel megszenvedni. A tanárok tudnák mi a jó minőségü, mi felel meg neki, mi jó a gyerekeknek, mi ér valamit. Ha pedig nagy tételben olcsóbban jutnának hozzá nem lenne mindegy. Úgy jutna minden gyereknek jó minőségü és egyforma lenne!
Abba bele sem merek gondolni, hogy nyolcadikban majd mire kellenek pénzek. De amúgy én nem emlékszem hogy ilyen dolgok lettek volna nekem nyolcadikban. A saját fehér blúzunkba mentünk, saját fekete szoknyában. Esetleg a fényképre, meg a tarisznyára kellett beadni. Nem tudom már. De nem volt több össz vissz 5-6e-nél ha volt annyi.
Én úgy gondolom hogy manapság viszik túlzásba mind a sulik, mind a tanárok, mind talán a szülők is, már akik kitalálják. Sok pénzkidobás, de minek is?
A többi szülő meg nem mer szólni mert akkor baj lesz és inkább hallgat és fizet vhogy. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!