Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mennyibe fog kerülni körülbelü...

Mennyibe fog kerülni körülbelül az iskolakezdés?

Figyelt kérdés

Kislányom szeptemberben kezdi az első osztályt, érdeklődnék, hogy aki már túl van ezen, kb. mire számítsak?

Köszönöm a válaszokat. :)

2016. márc. 24. 20:33
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk belekerült egy százasba, de természetesen kevesebből is simán ki lehet hozni. De én ebbe az íróasztalt és a széket is beleszámoltam, így lett ennyi. Íróasztalnál meg olyat akartam, amit évekig fog tudni használni, nem csak egy kis asztalkát akartam venni, meg nem nagyon kisgyerekest, hanem egy olyat, amit akár kamaszként, felnőttként is simán tud használni, van sok fiókja, ahova pakolhat. Ez nem volt olcsó, de hosszú távra vettem, és nyilván ez csak az első évben volt költség, a többi tanév kezdése töredékébe sem került.

Én próbáltam olyan dolgokat megvenni, amik lehet, hogy drágábbak, de tartósak lesznek. Iskolatáskát sem egyetlen tanévre veszek, hanem legalább másodikig, vagy harmadikig tudja használni. Technika órára kellett olló is, abból is inkább megvettem a Fiskars ollót, de azt most, másodikban is tudja használni. Tolltartót viszont nem vettem drágát, azt cserélgetjük is félévente, mert annyi idő után már vállalhatatlanul néz ki (beleborul a hegyző, kiszakad a bedugó gumi, kívülről is megfogja valami kosz, stb.). Ceruzákat viszont most már inkább drágábbat veszek, mert másfél év alatt tele lett a tököm vele, hogy állandóan ripityára törnek belülről, még a nem gagyinak számító ceruzák is. Szóval az ilyen Süni, Pelikán, Stabilo ceruzák mind mind állandóan darabokra esnek hegyzés közben. Gondolom azért is, mert leejti őket a gyerek, de sokszor már a boltból hazavíve is ilyenek, szóval valószínűleg szállítás közben történik velük valami. Eddig egyedül a Herlitz ceruzáknál nem tapasztaltam ezt, na meg persze a lakkozott pasztellceruzáknál, de azt cseppet túlzásnak érzem rajzórára egy másodikos gyereknek.

Egyébként meg én úgy látom, hogy ki kell tapasztalni, mi az, amiből érdemes drágát venni, és mi az, amiből jó az olcsóbb is. Például radírból nálunk inkább az olcsóbb jön be, pontosabban: nem az árán múlik. Drágán is lehet venni kimondottan szar radírt, és olcsón is van olyan, ami puha és szépen radíroz, nem maszatol, de ezt csak megfogdosással tudom eldönteni, az árát nem is nézem, mert nem ad semmiféle támpontot.

2016. márc. 25. 14:42
 22/51 anonim ***** válasza:
13%
Na mondjuk aki ráadja a gyerekére az 1000 forintos kínais cipőt arról is megvan a véleményem.. Lehet spórolni tolltartón, füzeteket, csomagoló papíron, íróasztalon, na de sportcipőn.. Bravó!
2016. márc. 25. 20:04
 23/51 anonim ***** válasza:
54%
A tornacipők tökegyformák, ártól függetlenül, és heti 3 órát van a gyerek lábán. Nem kell a dráma.
2016. márc. 25. 20:29
 24/51 anonim ***** válasza:
82%

Heti 3 testnevelés? Hol élsz? Gondolom, nem Magyarországon.

A mai általános iskolák minden évfolyamán érvényes a mindennapos testnevelés...

2016. márc. 25. 20:33
 25/51 anonim ***** válasza:
44%
A tornacipők tök egyformák? Érdekes..én érzem a különbséget egy kínais sportcipő és egy decathlonos sportcipő között. Nem vagyok hajlandó ráadni egy kínais szart a gyerekemre. A decathlonban 5-6ezerért lehet venni cipőt, ennyit megér nekem a gyerekem lába.
2016. márc. 25. 22:54
 26/51 A kérdező kommentje:

Igazad van 25-ös, de ezt nem mindenki engedheti meg magának.

A jobb minőséget én csak úgy, ha apránként veszem meg a cuccokat.

2016. márc. 26. 09:25
 27/51 anonim ***** válasza:
100%

"Heti 3 testnevelés? Hol élsz?"

Én például Pécsen :D És olyan tesi, ahol át is öltöznek, tényleg csak háromszor van nekik. Heti egyszer tesi helyett tánc van, ahhoz nem öltöznek át, bár aki akar, vihet váltócipőt, de főleg a lányok szoktak, a fiúk ugyanabban táncolnak, mint ami napközben is rajtuk van. Plusz van egy olyan "tesi", amikor szintén nem öltöznek át, hanem csak szimplán kimennek az udvarra, mint ahogy délután is kint vannak. Ilyenkor csak kint játszanak, nem nevezném igazi órának, és nem is öltöznek át. De volt már olyan, hogy pénteken a gyerek érintetlenül hozta haza a tornacuccát, mert egész héten nem volt igazi tesiórájuk, csak az udvaron voltak, meg sétálni vitték őket, meg játszótérre.

2016. márc. 26. 10:20
 28/51 A kérdező kommentje:

Szeretném 50-ből kihozni, de látom ha megfeszülök se fog menni.

Azért köszönöm a választ mindenkinek. :)

2016. márc. 26. 13:49
 29/51 A kérdező kommentje:
22-es válaszolót viszont nem értem.Ha valakinek csak arra van pénze, hogy a kínaiban vegyen cipőt, az már akkor rossz szülő? :(
2016. márc. 26. 13:52
 30/51 anonim ***** válasza:

A cipő is és az iskolatáska is egészséget befolyásoló dolgok. Ha nem tudnék a gyerekemnek a kínais és egyéb szaroknál minőségibb cipőt és gerinckímélő táskát venni, akkor nem vállalnék gyereket. Mint az étkezés.. Ha csak májkrémes kenyérrel és krumplis tésztával tudnám etetni a gyereket, akkor nem vállalnék inkább.

Ezek olyan dolgok, amikből én nem lennék hajlandó engedni.

Az hogy más mit csinál..rossznak nem rossz, csak meg van róla a véleményem.

2016. márc. 26. 14:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!