Beiratnád német nemzetiségű tagozatra általánis iskolába a gyerkőcöt csak a nyelvtanulás miatt?
Figyelt kérdés
2016. márc. 17. 12:33
1/6 anonim válasza:
Igen, nálunk sokan teszik ezt. Viszont arról tudj, hogy a nemzetiségi oktatás nem elsősorban a nyelvoktatásról szól, hanem az adott nemzetiség kultúrájának elsajátításáról is.
2/6 anonim válasza:
Nem. Rengeteg diák megtanul normál tagozaton is 1, de sokszor 2 idegen nyelvet is, mire leérettségizik, nem élveznek számottevő előnyt a nemzetiségi tagozatra járók.
Ha a tanítónéni, vagy iskola jó híre miatt vacilálnék ezen, akkor beíratnám, de csak a nyelvtanulás miatt nem. Inkább egy jó normál tagozat, mint egy gyenge/közepes nemzetiségi.
3/6 anonim válasza:
igen, én is német nemzetiségi általánosba és gimibe jártam! sok ilyen iskolában ingyen csinálhatnak nyelvvizsgát a gyerekek, amiatt is megéri. én szerettem ilyen helyre járni, jól megtanultam németül.
5/6 anonim válasza:
Tök fölösleges már a német nyelv, hacsak nem települsz ki nyelvterületre. Az üzleti életben aki németül tud, az angolul is tud. Ebben a világban élek, szóval tényeket írok. Ettől függetlenül bármely nyelvtudás hasznos annyiban, hogy utána sokkal könnyebb megtanulni még egy vagy akárhány nyelvet, és hihetetlen mértékben fejleszti a gondolkodást, az idegrendszert. Ja németes tanítóként végeztem amúgy.
6/6 anonim válasza:
Nem ..de valami komolyabb nyelvre IGEN !!
Ezért járt magyar - kínai 2 tannyelvű suliba a lányom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!