Szülők, mit szólnátok ha 14 éves lányotok jezsuita gimibe szeretne menni?
Köszönöm a normális válaszokat
Járt vallásos iskolába és nem szerette, azt mondta nem neki való az imádkozás, templomba járás illetve kiközösítették.
Illetve Miskolc, nem vagyok rasszista de voltunk ott nyáron hát.. a belváros elég félelmetes.
De akkor lehet ez lesz a 2. hely
Eleve csak másodiknak jelölte, valószínűleg úgysem oda fog menni. De ha mégis, hát hadd menjen. Mondjuk azért én ragaszkodnék hozzá, hogy menjen el egy nyílt napra legalább, mert látnia kellene, hogy milyen ott a légkör, anélkül nem fogja tudni eldönteni, hogy jól érezné-e ott magát, vagy sem.
Én jártam egy darabig egyházi középiskolába (ciszterci), én nem szerettem, másfél év után menekültem onnan. Van olyan barátnőm az egyetemről, aki ugyanoda járt, és tök jól érezte ott magát. Nem tudom, min múlott. Valószínűleg sok múlott az adott osztályon is, én a saját osztályomban valamiért nagyon kilógtam a sorból, ezért már eleve elkezdtem tüskéket növeszteni, és a sulihoz is úgy álltam hozzá, hogy nagyon a negatívumokra voltam kihegyezve (nem mondom, hogy nem voltak). A barátnőm osztálya nem ilyen volt, ők sokkal összetartóbbak voltak, nem is igazán volt olyan náluk, akit bármiért kinéztek volna, így ő tök jól érezte magát, és inkább a pozitívumokra emlékszik a középiskolai tanulmányaiból. Egyébként meg mindketten eléggé hasonló beállítottságú emberek vagyunk, mégis ugyanazt az iskolát teljesen máshogy látjuk.
Szóval simán lehet, hogy a lányod jól fogja ott érezni magát, de az is lehet, hogy nem. De ez bármelyik másik iskolában is megtörténhet.
Köszönöm
Én is gondolkoztam a nyílt napon de már volt és nem lesz több :( Ez az ötlet egyik napról a másikra jött most hétvégén
Én is a ciszterekhez jártam, valóban nem szármaott belőle hátrányom,pedig nem vagyok hívő, ahogy sok osztálytársam sem volt.
Nálunk is rengetg orvos, mérnök lett. Én speciel jogász vagyok.
Szóval ha ez alapvetően egy jó iskola, akkor szeritnem az ne legyen visszatartó ok, hogy vallásos a suli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!