Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Van értelme reklamálni ha a...

Van értelme reklamálni ha a gyerek igazságtalanul kapott figyelmeztetőt?

Figyelt kérdés
2015. okt. 8. 14:46
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
34%

"Sunnyogjunk csak"

Az iskola tekintelyet soha ne kerdojelezzuk meg a gyerek elott, mert igy csak arra neveljuk, hogy siman kijatszhat minket az iskolaval szemben.

Amugy meg szerintem keves szanalmasabb szuloi reakcio van, mint beszaladgalni es reklamalni. Bizonyos kisebbseg tagjai csinaljak ezt folyton, ok neha meg meg is verik a tanart, ha Gazsika nem olyan jegyet kapott, mint amit (szerintuk) megerdemelt.

Meg aztan azt se hagyjuk ki a szamitasbol hogy a gyerek siman hazudik otthon, plane ha ilyen szuloje van.

2015. okt. 8. 15:24
 12/28 anonim ***** válasza:
75%
Elvi kérdés. Teljesen lényegtelen, hogy konkrétan mi történt. Ha nem érdemelte meg, akkor vonják vissza! Az pedig, hogy ránk szülőkre számíthat abban, hogy a világ nyilvánvaló igazságtalanságaival szemben mellette állunk, alapvető dolog nálunk. N32
2015. okt. 8. 15:25
 13/28 anonim ***** válasza:
54%

"Az iskola tekintelyet soha ne kerdojelezzuk meg a gyerek elott"

Sosem olvasol gyerekpszichológiai könyveket, ugye?

2015. okt. 8. 15:26
 14/28 anonim ***** válasza:
61%

de, hebe-hoba szoktam olvasni.

Jelenleg annyit tudunk, amit Gazsika otthon elmondott, hogy nem is o volt, es kulonben is. Erre anyuka furiakent keszul leszamolni a tanari karral.

nemi ovatossag azert javasolt, de nekem mindegy ki hogyan csinal magabol meg a gyerekebol hulyet.

2015. okt. 8. 15:33
 15/28 A kérdező kommentje:
Ismerem a gyerekemet és megbízok benne, illetve a testvére is ott volt és ő is látta mi történt. És ezen kívül is van még pár körülmény ami az ő oldalát támasztja alá. Nem légből kapva mondom hogy igazságtalanság történt, ha nem lennék 100%-ig biztos a gyerekem igazában nem reklamálnék.
2015. okt. 8. 15:47
 16/28 anonim ***** válasza:
70%

"Amugy meg szerintem keves szanalmasabb szuloi reakcio van, mint beszaladgalni es reklamalni. Bizonyos kisebbseg tagjai csinaljak ezt folyton, ok neha meg meg is verik a tanart, ha Gazsika nem olyan jegyet kapott, mint amit (szerintuk) megerdemelt"

Elég érdekes az álláspontod. A fiam még nem iskolás, de alap dolognak tartom, hogy ha valami probléma van, akkor bemegyek, és megbeszélem. Ez nem azt jelenti, hogy verem az asztal, mint Gazsiéknál szokás, hanem hallani akarom a másik oldalt is, és ha nem értek egyet, akkor megyek tovább.

A másik, hogy milyen család az, ahol anyuka nem elsősorban a "Gazsika" szavának hisz. Szülőként teljesen evidens, hogy a gyerekem mellett állok, és ha bántják, igazságtalanul bánnak vele, akkor kiállok mellette. Ez a szülő-gyerek kapcsolat alapja. Ha megteszem, nem azt fogja megtanulni, hogyan kell kijátszani bárkit is, hanem alapvetően azt, hogy mellette állok. Ha nincs igaza, megbeszéljük.

59 %-os válaszoló, én sajnálom a gyerekedet, amiért így gondolkodsz.

2015. okt. 8. 15:47
 17/28 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem meg alapveto dolog, hogy az ember tudja: mindenki a sajat szempontjabol meseli el a serelmeket.

Lattam mar reklamalo anyukat hisztizni hogy a gyereket miert buntettek meg hiszen az o gyereke nem csinalt semmit, kozben meg mindenki tudja az osztalyban, hogy a kisfia bizony megcsinalja a sajat disznosagait...

Akkor mennek be a tanarral beszelni, ha kifejezetten kernek hogy menjek be. Ha a gyerek szerint igazsagtalansag erte, akkor azt otthon megbeszeljuk, aminek a resze az is, hogy az ember megtanulja: az eletben egy csomo igazsagtalansag fogja erni, es marhara nem lehet reklamalni.

2015. okt. 8. 18:07
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

A saját tapasztalatom az, hogy nincs értelme. De ez már egy kiábrándult szülői vélemény. Nálunk már elsőben, a második héten (!) kapott a gyerek egy intőt – én meg persze frászt, hogy mit tudott vajon csinálni szerencsétlen, amivel ezt elérte.

Megkérdeztem őt, hasonló sztori a tiédhez, Pistike rákente az ügyet, és ahogy a gyerek kiábrándultam megállapította, „annak hisznek, aki hangosabban mondja”.

Bár alapból én is hiszek a gyerekemnek (és nagyon tudom sajnálni azt, aki úgy neveli a sajátját, hogy nem áll ki mellette a sulival szemben, mert akkor a gyerek „kijátssza” majd őt), de szeretem több szempontból megvizsgálni a dolgokat, így szerettem volna beszélni a tanítóval. Na, ezt nem engedték, ugyenis nálunk csak pénteken lehet felmenni beszélni velük.

Így aztán vártam négy napot (nyilván nem fogom leszidni a gyereket egy olyan esetben, amelynél nem vagyok biztos, hogy jogos a szidás), majd felmentem, és a tanítónő a kérdésemre, hogy mi volt a gond annyit felelt: „ja, közben rájöttünk, hogy nem ő volt, hanem Pistike, neki kellett volna adni az intőt”.

Csak álltam döbbenten, és annyit kérdeztem, hogy ezt ugye a gyerekeknek is megmondták (sejtettem, hogy nem, mert az enyém nem szólt, hogy „visszaszívták” az intőt), mire a válasz persze az volt, hogy nem.

Ezek után mindenki elképzelheti, mennyire érdekelt a tanítónő értékelési rendszere. Egyetlen alapelvet tartok szem előtt, és a gyerekemnek is ezt mondtam: vállalja a felelősséget a tetteiért, mert mindenki csinál butaságokat, és nekem ne hazudjon arról, mit csinál.

Engem viszont ezeknek tudatában nem fog érdekelni, hány fekete kisnyuszifarkat vagy bármit kap.

Szóval igen, állj ki a gyereked mellett! Nálunk azóta sok év eltelt, nyilván a gyerekem csinált marhaságokat (hozzáteszem: sosem más kárára), és kapott rosszpontot, beírást is. De az a helyzet, hogy én olyan embert akarok nevelni, aki ha mondjuk megfeledkezik magáról, és fütyörészik órán, és megkérdezi a tanító, hogy ki volt, akkor felteszi a kezét, és felvállalja, nem pedig lapít gerinctelenül, mert fél attól, hogy anyuka otthon még jól meg is veri, mert beírtak az üzenőjébe.

Bocs, ez most jól kijött belőlem. :)

2015. okt. 8. 19:12
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

(18. vagyok megint)

Még valami, mert talán félreérthető, amit írtam: nekem nem az volt a problémám, hogy a tanár tévedett, hiszen mindenki tévedhet. Hanem az, hogy ezt nem mondta meg a gyereknek. Több évtizedes tapasztalattal (és saját gyerekekkel) nyilván tudnia kéne, hogy elsősre hogyan hat egy intő. És emberként tudnia kéne azt is, hogy ha az ember téved, illik azt elismerni, pláne, ha ezzel egy gyerek lelkén könnyítene.

Sajnos, mint írtam, én kiábrándult vagyok etéren, mert az évek során azt tapasztaltam, hogy a tanárok egyáltalán nem foglalkoznak alapvető erkölcsi kérdésekkel. Viszont az örömmel tölt el, amikor más szülőktől hallom, hogy a sajátjuk mesélte otthon, az enyém milyen becsületes, és kiáll a másik érdekeiért is, ha azt igazságtalanság éri.

Mert nyilván érik az embert igazságtalanságok az életben, amikor nem lehet reklamálni, viszont amikor csak lehet, ki kell állni az igazság mellett. Ha valaki nem erre neveli a gyerekét, akkor – már bocsánat – egy opportunista barmot nevel. A mi gyerekeink lesznek a jövő felnőttjei, és ha ma arra neveljük őket, hogy mindenki gonosz, legyen ő is az, akkor ezzel mi építjük fel a jövő torz társadalmát.

2015. okt. 8. 19:24
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt mondom, állj ki gyermeked mellett!

Nálunk még eléggé friss a sztori: Kisfiam első osztályos, már a 3. héten fekete pontot kapott, mert a padtársa piszkálta, lökdöste, rugdosta (de ez nem egyedi eset votl, egyfolytában ezt csinálta), Ő meg "válaszul" belefirkált a másik füzetébe. Csak az én gyerekem kapott fekete pontot, én pedig igenis megreklamáltam, hogy nem Ő volt a hunyó, nem csak neki járna meg. Csak annyit értem el vele, hogy a fiamat elültették más mellé. Szerencsére!!!

2015. okt. 8. 20:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!