Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Többet, vagy kevesebbet eszik...

Többet, vagy kevesebbet eszik gyermeked, mióta az iskolai étkeztetést megreformálták?

Figyelt kérdés
én azt veszem észre,nem izlik annyira a kisfiamnak a répás kenyér,meg hasonlók.máshol mi a helyzet?
2015. okt. 8. 12:24
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
78%
És a só-bors-pirospaprikával mi baj van? Majd pont attól lesz beteg vagy kövér a gyerek??? Hagyjuk már.. A sok műkaja, ízfokozó, szinezék, tartósító, E-k, a cukor, a fehérliszt, az olaj. Ezek károsak. Nem a só, bors pirospaprika.
2015. okt. 8. 14:30
 12/24 anonim ***** válasza:
61%
A sót és az ételízesítőt (vegeta) visszafogják, mert egészségtelen (ezzel teljesen egyetértek) a többi fűszert meg valahogy nem használják, nem ismerik, nem jut rá... Így az ételeknek se íze- se bűze.
2015. okt. 8. 14:34
 13/24 anonim ***** válasza:
89%
Mióta egészségtelen a normális mennyiségű só?? Atyfrászt kapok, hogy milyen hülyeségeket találnak ki... Amennyi só a vegetában vagy a chipsekben van, az lehet, hogy egészségtelen, de ne mondja már nekem senki, hogy egy átlagos főtt kajába pl olyan rengeteg só kéne ami egészségtelen lenne, és totál só nélkül kéne főzni. Ne kajáljatok már be minden hülyeséget, nincs a sóval semmi baj, a borssal meg a pirospaprikával, fokhagymával, oreganoval, bazsalikommal stb, meg főleg!
2015. okt. 8. 15:13
 14/24 anonim ***** válasza:
95%
Tényleg nincs bene se só se bórs ,és zöldfüszerek sem .
2015. okt. 8. 17:22
 15/24 anonim ***** válasza:
64%
Lasan megszokja a gyerek hogy brioson nincs cukor,tea is izetlen .
2015. okt. 8. 17:23
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

A kicsi 4 éves, ő többet. A nagy iskolás, őt már be se fizettük októberre, mert egyáltalán nem evett.

Ez valamennyire normális, a kicsik a legelfogadóbbak, ahogy nőnek egyre kevésbé azok.

Gondold el, mi van egy idősek otthonában. Ott aztán magyarázhatod, hogy "hú de egészséges ez, mami"! Nem csak az iskolát érinti, az idősek egyszerűen nem eszik meg, hallgattam egy rádióműsort erről, nagyon nagy probléma.

2015. okt. 8. 18:05
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem válogatós, de azért ezt már ő sem bírja, így gyakran nem eszi meg az ebédet. Egyébként nálunk vannak gyerekek, akik sót visznek otthonról, mióta ez a kaja van (ami nyilván azért rossz, mert ugyanazon ízhatás eléréséért többet kell szórni a kajára, mintha belefőzték volna). A legextrémebb sztori ezzel kapcsolatban, mikor megsózták a tejbegrízt, mert még úgy is jobb volt, mint ízetlenül.

Egyébként érdekes kérdés, hogy pl. az „egészséges táplálkozás” jegyében hogyan kerülhet az étlapra olyan, mint tejfölös-cukros tészta. :)

2015. okt. 8. 19:00
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Borzasztó az "étel": Kisfiam ovis, nem nagyon eszik, de mi felnőttek se nagyon esszük meg. Ovijában dolgozom én is. Itthon is használok sót, cukrot is. Régen is használtak,baromság ez a reform étkeztetés. Borzasztóan van összeállítva. Pl. tízórai: tejszínhabos puding, cukros brióssal. Ebédre paradicsom leves cukor nélkül, mert már a tízóraira meg volt a cukor adag. Jó evő volt a kisfiam. Reform ide oda, de 90%-ban a tízórai és a uzsonna kenyér valami sz...r felvágottal. A gyerek meg eszi meg az üres kenyeret, mert nem küldenek vajat vagy valamit a kenyérre.
2015. okt. 10. 17:02
 19/24 anonim ***** válasza:
79%
18.-as vagyok még. Ja, egészségtelen a rántott szelet mert olajba sült, főzelékek alig vannak, pedig szeretik. Van helyette tészta, rizs és burgonya. De a műanyag zacskós levest kiküldik. Akkor hol az egészséges étel?
2015. okt. 10. 17:04
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk inkább az adagokkal van gond,kevés,és mindig éhesen jön haza,de ez már tavaly is így volt.Amúgy az ételre azt mondja finom,mondjuk a reszelt répás kenyeret nem eszi meg,pedig külön-külön szereti ezeket,de így együtt szerintem is elég gáz.

Nem látom értelmét ennek a reformnak,a só,bors mértékkel nem egészségtelen,szerintem a cukor sem,a zöld fűszerek meg kifejezetten egészségesek.

2015. okt. 12. 19:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!