Többet, vagy kevesebbet eszik gyermeked, mióta az iskolai étkeztetést megreformálták?
A kisfiam még nem iskolás, de a közelmúltban én is drasztikusan megreformáltam az otthoni étrendet. Egyszerűen muszáj volt, tartanunk kell egy diétát.
Hát, először nem kifejezetten ízlett neki pl. a magvas kenyér, de aztán mesével rá lehetett venni, hogy megegye. Most már csak ez van itthon. Aztán haladunk szépen ételenként.
Nem tudom a gyerkőcödet mivel lehet motiválni, de nagyon jó dolog, hogy egészségesen étkeznek az iskolában, és jó volna átszoktatni rá. Persze, más ízvilág, de idővel megszokja, talán megszereti. Lehet segít, ha otthon is adsz neki ilyeneket.
enyémnek ízlik. bár ovis, de ott is az a menü. én eleve így főzök itthon is, kevés fűszerrel. hozzá lehet szokni és egy idő után jobban érzed az étel ízét ha nem sózod agyon :)
korpás kenyér meg hasonlók szintén vannak itthon is, ez se újdonság neki :) én is azt eszem amit ő, ott dolgozok, számomra is rendben van :)
Nincs semmi közöm a közétkeztetéshez, ezért teljes őszintén kérdezem: tényleg fűszermentesen főznek? Vagy csak a só-bors-pirospaprika-vegeta négyesfogat lett visszafogva?
Csak azért kérdem, mert én pl. az alábbi fűszereket rendszeresen használom: fokhagyma, oregánó, bazsalikom, rozmaring, tárkony, kakukkfű, petrezselyem, metélőhagyma, szerecsendió, fahéj, szegfűszeg, szegfűbors. Mivel a férjemmel együtt szeretjük a csípős ételeket, így a pirospaprika, chili, bors is a konyhánk részét képezi. Na most ha mindezen fűszerek nélkül kéne elkészítenem az ételeket, akkor lehet nekem sem ízlene. A sóval csinján bánok, nem sós ételeket akarok enni, tényleg csak egy csipetet használok. Vegetát még sosem vettem.
Azzal egyet értek, hogy a só, bors, paprika, vegeta használatát visszafogják, de a zöldfűszereket sem alkalmazzák?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!