Csak nekem furcsa hogy 31-en vannak egy osztáyban?
Hát, utolsó, én nem örülnék neki, ha olyan tanítóm lenne, mint a te gyerekednek. Még akkor sem, ha a gyerekem mindenben szuperül teljesítene. A te gyerekednek is lehet bármikor egy tantárggyal v. tananyaggal problémája és gondolom te sem örülnél neki, ha azt mondaná a tanító, hogy nem érdekli, nem tud vele mit kezdeni. Elég fura tanító lehet.
Egyébként óvódákban is több lehet a létszám, mint 25 fő.
Kislányom csoportjában 15 nagycsoportos és 13 kiscsoportos volt most, fiam csoportjában 22 nagycsoportos és 7 középsős. Elég szomorú ez és az is, hogy ezt sokan természetesnek veszik itt, a válaszok alapján, hogy ez normális is.
Ahol meg SNI-s kisgyerek van, ott meg egy SNI-s 2 gyereket tesz ki, tehát a 31-es létszám ott nagyon-nagyon sok. Amelyik osztályban van pl. 3 SNI-s gyerek, ott a létszámnak nem is lenne szabad max. 25 főnek lennie, mivel a 3 kisgyerek felérhet akár 6 gyerekkel is.
Na igen még ott van aki SNI-s :( Sajnos mostanában a magyar oktatás nem valami jó, teljesen megterheli a gyerekeket. Nézem a középiskoláknak is az órarendjét, meddig van óra stb. Van ahol 3-ig tanulnak, míg hazaérnek, mire megtanulnak, valaki még sportol..és csodálkoznak a tanárok miért nem tanulnak a gyerekek hát ezért levannak terhelve.
Tavaly az óvonő eröltette az iskolát, de nem engedtem a lányomat. Szerintem jobb is így. Az egyik csoporttársa ősszel lett 6 éves de most osztályismétel mert nem bírta :( Az én lányom 7,5 éves, attól is féltem hogy 6 évesek közé kerül, de mondta az igazgató hogy inkább 7 évesen kezdik mint 6, mert vissztartja a szülő
Végigolvasva a válaszokat gyorsan, akkor mi nagyon szerencsések vagyunk. 32-en lesznek idén elsősök, ezért azt ketté vették, így 16-an leszünk az osztályban. Tavaly a barátnőm kislánya lett elsős, 4 osztályt kellett indítani az iskolának, de még így is 27-en vannak egy osztályban. Tehát nekünk tényleg szerencsénk van, aminek bevallom nagyon örülök!
Régen azért más volt a helyzet. Mi 32-en voltunk egy osztályban és így utólag szerintem nem volt jó. Sajnos azokkal foglalkoztak inkább, akik haladtak jól a tananyaggal. A pedagógusnak sem mindegy, hogy mennyi gyerekkel kell foglalkozni, és fordítva is igaz, mármint, hogy a gyerek is többször "szerephez" juthat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!