Csak nekem furcsa hogy 31-en vannak egy osztáyban?
Ált iskolában kb. 30-an voltunk, talán 26-an végeztünk költözés meg bukás miatt estek ki.
Gimiben 34-en kezdtük és 35-en fejeztük be, mert átraktak még valakit egy másik osztályból.
Szerintem csak az a furcsa, hogy még most is vannak ekkora osztályok, pedig állítólag csökken a gyerekek száma. Vagy több sulit zárnak be az alacsony népességszámra hivatkozva, mint kéne?
Akkor úgy tűnik ez normális. A fiaimnál 20-25 között mozgott az osztálylétszám. A nagylányomék 24-en kezdték 20-an fejezték be.
Azért merült fel bennem hogy tudnak-e ennyi gyerekre elegendő figyelmet fordítani?. Itt a napközi is kötelező. Viszont aminek örülök hogy 1. és 2. osztályban napi 4 órájuk lesz mert máshol azt hallottam hogy 5-6 órák vannak elsőbe
Nekem is fura,nem mintha velünk nem így lett volna... de a létszám csak az egyik amit kifogásolok az oktatási rendszerben.
Legyen akármilyen jó egy pedagógus, nagyobb létszám esetén sokkal kevesebb idő jut egy gyerekre. Így azok, akiknek problémájuk adódik kevesebb figyelmet kapnak. És itt kezdődik el egy olyan örvény egy lassabb kisgyerek számára, amit nem biztos, hogy külön segítség nélkül valaha is át tud hidalni.
"Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, megtanulja szeretni, amit csinál, és megtalálja azt a munkát, amit szeretni fog.” ( Szent-Györgyi Albert)
Hát nálunk meg valahogy sajnos inkább az irreális követelmény rendszerek ész nélküli futóversenye az idővel, ahol csak az nyerhet, aki képes tartani a tempót. A többiek meg így jártak.
Általános iskola? Mert oda nagyon sok . A mi környékünkön 25 körül van egy osztály.
A gimi teljesen más. Fölösleges azzal példálozni. Oda önállóan tanuló 14-18 évesek járnak, nem pedig 6-7 évesek, akik nem tudnak írni, olvasni, számolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!