Szerintetek általános iskola 1. osztályában dolgozatnál hány százaléknál húzzák meg a ponthatárokat?
Tehát hány százaléktól 5-ös egy dolgozat, hány százaléktól 4-es. Nálatok ez hogy van? Van erre központi szabályozás, vagy az iskola vagy a pedagógus döntheti-e ezt el
78 % ? 1 vagy 2 ?
Nálunk is százalékkal írták be az első tudáspróbát. A pontok is ottvoltak, fiam 24pontból 22-t ért el, ez 92%-nak felelt meg. Az értékelő oldalon a tájékoztató füzetbe ez van beírva: Tudáspróba:92%, Kiválóan dolgoztál.
Emelett kaptunk szöveges negyed éves értékelést is.
Teljesen értelmetlen a százalékokat nézni, önmagukban semmit nem jelentenek.
Ha félévkor a tíz tanult betűnek csak az 50%-át ismeri fel magabiztosan a gyerek, az nagy baj. Ha ugyanekkor a tanult betűkből szerkesztett 6-8 szavas mondatoknak csak a feléhez képes pontos rajzot készíteni, úgy hogy az egész feladatra 10 percet kap, az meg kitűnő eredmény, pedig ez is 50%.
Nálunk is százalékra értékelik a dolgozatokat. Elsőben és másodikban is így volt.
Ha jól tudom 50%-tól -es, de lehet, hogy 60-tól, szóval ez azért kemény, de szerintem kifejezni nagyjából a gyerek tudását.
Év végén csak szöveges értékelés van, ami nem sokat mond, és még másodikban is félévkor. Amúgy meg minden tanár másként osztogatja a piros, kék, zöld és fekete pontokat. Alig lehet kiigazodni rajtuk.
Meg kell kérdezni a tanártól, hogy nála mi, mit jelent,
Nálunk százalék van a tájékoztatóban és mellette "pontokkal" az eredmény, meg szöveggel is.
Tehát piros csillag kiváló (nem tudom a százalékot)
piros pont (jól megfelelt) általában 82-84 %-osokat írt a lányom
piros kör megfelelt
fekete kör ezt nem tudom, de gondolom az elégséges
feket pont vagy csillag, az elégtelen. De a százalékhatárokat nem tudom. Viszotn nálunk elsőben így osztályoznak.
Ezt nem tartom jó ötletnek:)
Egy elsősnek semmi szüksége jegyekre, maximum szöveges értékelésre:)
Emlékszem, mi a 4.osztály második felétől kaptunk csak jegyeket:)
Nálunk attól függ milyen nehéz az anyag.
Ha könnyű,akkor 95% még négyes.
Volt is belőle háború!
Most olvasás dolgozat 4 es lett 50 % ból 46 % ért el aminek nagyon örültem . Remélem a fél évije is jó lesz a pici lányomnak és büszke lehet rá anya és apa :).
Már nem sok van fél évi bizig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!