Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Szerintetek általános iskola...

Szerintetek általános iskola 1. osztályában dolgozatnál hány százaléknál húzzák meg a ponthatárokat?

Figyelt kérdés

Tehát hány százaléktól 5-ös egy dolgozat, hány százaléktól 4-es. Nálatok ez hogy van? Van erre központi szabályozás, vagy az iskola vagy a pedagógus döntheti-e ezt el

78 % ? 1 vagy 2 ?

2014. nov. 20. 12:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
51%
Az én kislányom elsős, nekik százalékok vannak, jegyek nincsenek. Tehát egy dolgozatra rá van mondjuk írva, hogy 82 %, de nem tudjuk, hogy az hányas lenne, de ez fontos egyáltalán?
2014. nov. 21. 22:26
 12/21 anonim ***** válasza:
68%

Nálunk is százalékkal írták be az első tudáspróbát. A pontok is ottvoltak, fiam 24pontból 22-t ért el, ez 92%-nak felelt meg. Az értékelő oldalon a tájékoztató füzetbe ez van beírva: Tudáspróba:92%, Kiválóan dolgoztál.

Emelett kaptunk szöveges negyed éves értékelést is.

2014. nov. 27. 21:01
 13/21 anonim ***** válasza:
52%

Teljesen értelmetlen a százalékokat nézni, önmagukban semmit nem jelentenek.

Ha félévkor a tíz tanult betűnek csak az 50%-át ismeri fel magabiztosan a gyerek, az nagy baj. Ha ugyanekkor a tanult betűkből szerkesztett 6-8 szavas mondatoknak csak a feléhez képes pontos rajzot készíteni, úgy hogy az egész feladatra 10 percet kap, az meg kitűnő eredmény, pedig ez is 50%.

2014. nov. 29. 15:11
 14/21 anonim ***** válasza:
52%

Nálunk is százalékra értékelik a dolgozatokat. Elsőben és másodikban is így volt.

Ha jól tudom 50%-tól -es, de lehet, hogy 60-tól, szóval ez azért kemény, de szerintem kifejezni nagyjából a gyerek tudását.

Év végén csak szöveges értékelés van, ami nem sokat mond, és még másodikban is félévkor. Amúgy meg minden tanár másként osztogatja a piros, kék, zöld és fekete pontokat. Alig lehet kiigazodni rajtuk.

Meg kell kérdezni a tanártól, hogy nála mi, mit jelent,

2014. nov. 29. 18:32
 15/21 anonim ***** válasza:
52%

Nálunk százalék van a tájékoztatóban és mellette "pontokkal" az eredmény, meg szöveggel is.

Tehát piros csillag kiváló (nem tudom a százalékot)

piros pont (jól megfelelt) általában 82-84 %-osokat írt a lányom

piros kör megfelelt

fekete kör ezt nem tudom, de gondolom az elégséges

feket pont vagy csillag, az elégtelen. De a százalékhatárokat nem tudom. Viszotn nálunk elsőben így osztályoznak.

2014. dec. 10. 10:27
 16/21 Bogi214 válasza:
69%
Minimum hármas
2014. dec. 12. 20:30
 17/21 smbence válasza:
69%

Ezt nem tartom jó ötletnek:)

Egy elsősnek semmi szüksége jegyekre, maximum szöveges értékelésre:)

Emlékszem, mi a 4.osztály második felétől kaptunk csak jegyeket:)

2014. dec. 13. 22:02
 18/21 anonim ***** válasza:
52%

Nálunk attól függ milyen nehéz az anyag.

Ha könnyű,akkor 95% még négyes.

Volt is belőle háború!

2014. dec. 15. 09:45
 19/21 A kérdező kommentje:

Most olvasás dolgozat 4 es lett 50 % ból 46 % ért el aminek nagyon örültem . Remélem a fél évije is jó lesz a pici lányomnak és büszke lehet rá anya és apa :).

Már nem sok van fél évi bizig.

2014. dec. 19. 00:51
 20/21 A kérdező kommentje:
Az órai munkára nálunk is van piros pont , és napocska jel ami a csillagot jelenti , feketét még nem kapott a kislányom hála ég :).
2014. dec. 19. 00:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!