Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Szülők! Ti hogyan döntenétek?

Szülők! Ti hogyan döntenétek?

Figyelt kérdés

Van egy 8 éves lányom, okos, ügyes kislány. Az iskolában probléma van. A lányom 1,5 hónapja nem szeret iskolába járni. Eddig 2 tanárt nem szeretett, már 3 van. Az egyik tanár az osztályfőnök, úgy beszél a gyerekekkel mint a kutyával ma ezt mondta a lányomnak (itt ül mellettem a lányom ő mondja a dolgokat): Nulla vagy fiam. A másik tanár az aki elviszi őket ebédelni. Mindig mondja a lányomnak ne süllyedjen le arra a szintre mint a többi lány. A lányosztálytársai ezért nem barátkoznak vele. A fiúkkal barátkozik inkább. A harmadik tanár aki napköziben velük van. Tegnap felhívott telefonon mert szeretne velem beszélni. Ma beszéltem vele. Azt mondta a lányomnak speciális iskolába kéne járnia. 4-es, 5-ös tanuló. A 3 tanár miatt 2-es, 3-as reméljük ki tudja javítani őket. A napköziben 1,5 órát tanulnak a gyerekek. Ott elkészítik a írásbelit. Itthon a szóbeli 2-2,5 óra. Rengeteget kell tanulni. Holnap délelőtt megcsináljuk a hétfői leckét, és azután pihenhet. Vasárnap csak át kell nézni. A lányomtól megkérdeztem mit szeretne a válasz nem tudja.

Ti mit tennétek? (2.osztályosról van szó)

2014. márc. 28. 12:34
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem azt mondtam, hogy a gyerek kitalálta a mondatot, hanem azt, hogy ha egy tanár éppen nem egy állat, akkor ezt a mondatot ki kell, hogy váltsa belőle valami. A gyereknek valamilyen viselkedése. Én elhiszem neked, hogy vannak kivételek, és vannak szemét pedagógusok, nálunk is volt 1 fő a suliban. De az egész helyzetből azt hiányoltam, hogy a lányom ezt és ezt csinálta, és ezért a tanár így és így túlozva, vagy helytelenül büntette. Ezzel szemben a történet leírása: a lányom szerintem tökéletes, mégis 3 tanár utálja és bántja.

De szerintem úgysem érted az álláspontom, ami nem a gyerekverést, nyomorítást pártolja, hanem a tényszerű, objektív vizsgálatot. Na mindegy.

Amúgy az én családomban is az volt a mentalitás, hogy a tanár a hülye, apám a figyelmeztetőkre még válaszolt is néha, pedig felnőtt fejjel tudom, hogy én voltam szemtelen, többször teljesen alaptalanul. Én nem így fogom nevelni a gyerekem, hanem megtanítom a felnőttek, pedagógusok tiszteletére, ha pedig bebizonyosodik, hogy egy tanár tényleg túlkap, akkor jogszerűen intézkedem.

2014. ápr. 17. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!