Szülők és kamaszok! Ti hogy döntenétek?
Tegyükfel hogy még nem vagytok 18 évesek. Teherbe estek. Elvetetnétek vagy megtartanátok a babát? Szülők ti hogy reagálnátok erre a hírre?
(Nem vagyok terhes, csak csupán érdekel,azt is irjátok már le hogy miért ...úgy döntötettek.)
14/L : )
"Nem vagyok terhes."
Seems legit!
Szülőként 14 évesen megpróbálnálak rábeszélni, hogy ne tartsd meg a babát. Hogy miért? Tanulnod kell, élned kell, és az sem biztos, hogy kisgyerekkel könnyű lesz majd a párválasztás. Mert az valószínű, hogy a baba apukája nem maradna veled sokáig.
Ha mondjuk már majdnem 18 lennél, akkor arra kérnélek, hogy mérlegeld önmagad, képes vagy-e felnevelni egy gyereket. Akkor is hajlanék arra, hogy ennyi idősen még ne tartsd meg, de tiszteletben tartanám a döntésedet, és mindenben segítenélek.
Remélem tényleg teoretikus a kérdés :-)
Hát, suliba beszéltük a tanárral hogy milyen egy elvetetés.. a babát hogy veszik ki. Elgondolkoztam rajta egy picit. Ha én lennék ilyen helyzetbe megtartanám, borzasztó dolog. Így kíváncsi lettem mások véleményére is. Szóval nem vagyok ilyen helyzete és nem is leszek mert még nem élek sexuális életet. :)
Nagyon köszönöm a választ!
Kétélű fegyver az abortusz fizikai kivitelezéséről beszélni egy kamasznak.
Egyfelől ugye jó, mert talán elrettenti attól, hogy felelőtlenül szexeljen.
Másfelől nagyon rossz, mert olyan döntésbe "kényszeríti" bele, ami az egész életére hatással lesz. Azaz nem tud elvetetni egy babát, de felnevelni sem.
Az meg, hogy úgy nevelem a lányomat, hogy 17-18 éves koráig ne éljen nemi életet, hát fogalmazzunk úgy: vagy sikerül, vagy nem. Az ennyi idős lányok már nem mindent kötnek anyuka orrára, és nagyon jól tudják adni az ártatlan bárányt. Én inkább abban hiszek, hogy lehetővé kell tenni a lánynak a védekezés lehetőségét. Ha fiú van a láthatáron, és komolynak tűnik, felajánlani neki tabletta felírást, esetleg elballagni vele az orvoshoz. Ennek hamarabb van értelme.
Azt írtad kedves kérdező, hogy te megtartanád. Gondolkodj. 14 éves vagy, nyilván a szüleid is aktív dolgozók még, nem nagyon tudnának neked segíteni. Meg hát az ember ne a szüleinek szüljön gyereket. Mi lenne azzal a babával. Elbabáznál vele otthon néhány évet iskolázatlanul? És utána? Szerinted olyan könnyű egy kisbaba felnevelése? Egyáltalán nem az, felelősségteljes, szép, de nehéz feladat. Erre egy kamasz rendszerint még alkalmatlan.
Szüleim segítenének, nem tudnék úgy élni, azzal a tudattal hogy elvetettem a "gyerekem". Borzasztó dolog, képtelen lennék így tovább élni. Én mindenképp csak is 20 éves korom felett vállalok majd gyereket, de h aközeljövőbe bepottyanna akkor sem "dobnám" el magamtól. Persze a védekezés mellett nem sok az esélye.
De nagyon köszönöm a válaszokat!
Bocs, de újra ellentmondok neked. Védekezés mellett nem sok az esélye? Hát nyilván kevesebb, mint védekezés mellett, de azért egyáltalán nem lehetetlen. Nekem a 3. gyerekem született szabályosan szedett fogamzásgátló mellett, barátnőm meg egyenesen spirál mellett lett terhes. Szóval 100%-os védekezés nincs.
Azt írod, hogy a szüleid segítenének. Konkrétan hogyan? Te eljárnál suliba, Ők meg babáznának? Akkor nekik szülted a gyereket, nem magadnak. És mivel azért neked is kötöttséget jelentene, elveszítenéd a gyerekkorodat. Nézz meg néhány epizódot a Tinimamikból. Komolyan tanulságos. Utólag mindannyian beismerik, hogy rózsaszín ködben látták a babanevelést, és a valós élet marhára más. Szívesebben lennének sima kamaszok, élnék a maguk életét.
Volt egy barátnőm. 17 évesen teherbe esett. Meg akarta tartani, de a szülei lebeszélték. Nagyon kiborult, de elvetette a babát. Azóta eltelt 20 év, és nem bánta meg. persze időnként eszébe jut, de pontosan tudja, hogy most nem lenne az az ember, aki, ha akkor gyereket vállal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!