Szülők és kamaszok! Ti hogy döntenétek?
Tegyükfel hogy még nem vagytok 18 évesek. Teherbe estek. Elvetetnétek vagy megtartanátok a babát? Szülők ti hogy reagálnátok erre a hírre?
(Nem vagyok terhes, csak csupán érdekel,azt is irjátok már le hogy miért ...úgy döntötettek.)
14/L : )
Én is olvastam már az abortuszról és nagyon szörnyű dolog. Nem tudom, képes lennék-e megtenni. A kérdésben nem írtad, de az is egy járható út, hogy megtartom a babát, majd örökbe adom.
Nem hiszem, hogy el tudnám viselni, ha megölöm a magzatomat és vannak párok, akiknek nem lehet saját gyermekük, s szívesen örökbe fogadnának. Így ez még szerintem egy kisebbik rossz.
Persze a legjobb az, ha nem kell ilyen döntést hozni.
És lehet, hogy rosszul gondolom, de ha megfelelően védekezünk majd és észrevesszük, hogy valami gond van (pl. kiszakadt az óvszer), elmegyek az orvoshoz 72 órásért. Így azt gondolom, kicsi az esélye egy nem tervezett babának.
16/L
Hát igen :)
Meg esemény utáni tabletta.:)
De abba ha belegondolsz hogy szülés után meglátod a kicsi babád arcát, nehéz szívvel tudnád odaadni :)..
21/L vagyok, tehát pont a két általad megadott kategória között: szülők vs kamaszok
Kamastként:
Megszülném. Ha nagyon fiatal vagyok és a családi hátterem nem elég erős örökbefogadó szülőket keresnék neki, akár interneten külföldről, jó génjeim vannak /amcsik figyelik/ :D biztos örülnének a kicsinek...
Vagy anyum nevelné fel "sajátjaként", ha nagyon fiatal vagyok pl. 14.
Ha már 16 felett vagyok akkor megpróbálnám saját magam felnevelni, ha mellettem van a barátom ha nem...
Szülőként:
Ha a lányom teherbeesne és nagyon fiatal akkor képes lennék eljátszani azt amit Brie csinált a Született feleségekben. A lány ment bentlakásos iskolába, ő pedig kitömte a hasát és amikor a kicsi megszületett úgy játszották mintha az Brie-é lenne a gyerek és nem a lányáé.
Ha elég idős, 16 feletti... akkor mindenben támogatnám, hogy vele maradhasson a kicsi. /ha megvan a diplomám akkor vszeg nem szenvedek majd pénzhiányban külföldön, sőt.../
Ha nem akarja megtarani a gyereket és örökbeadná akkor marad ugyebár az álterheses játék...
Abortusz kizárt.
1. az gyilkosság akárki akármit mond, mert attól kezdve, hogy megvolt a kromoszómakonjugáció onnantól kezdve van SAJÁT egyedi DNS-e tehát az én szememben már egy emberről beszélünk...
2. az anyának hatalmas trauma lelkileg
3. nah meg még fizikailag...
Nagyon köszönöm a válaszod : )
Nem tudom van-e gyerekedmár de szerintem nincs, de az biztos hogy nagyon jó anya lessz belőled :)
Ha a lányom 14 évesen vagy akárhány évesen teherbe esne, nem vetethetné el, és tudom nem is tenné. ( Bár van annyi esze, hogy nem adja oda magát csak annak akit tényleg szeret, és nem 14 évesen, bár ez más kérdés)
Abortusz egy gyilkosság, és ha ő nem tud gondoskodni a gyerekről, akkor megtesszük ezt mi, a szülei.
Akár akármit mond a gyerek szíve a 20. naptól dobog, így él, és nem hagynám, hogy a gyermekem így élje le az életét, hogy ilyen dolgot tett!
Lepontozhattok, de 17 évesen nem fogom tönkretenni az életem, elvetetném. Nem csak, hogy állandó csúfolódások célpontja lennék, de iskolába sem tudnék normálisan járni, magátanulóként meg nehéz. Le kell valahogy érettségiznek, meg továbbtanulnom. Most szüljek egy gyereket a szüleimnek ? Nekem nincs állandó keresetem, az apukának sem lenne, ha nem lépne le.
17/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!