A leendő elsősöket mi alapján rangsorolják?
A törvényi szabályozás csak arról szól, hogy előbb felveszik a körzeteseket, utána a szabad férőhelyre sorsolnak.
De ha több a körzetes gyerek, mint a szabad férőhely, és nekünk két körzetes iskola van, de csak az egyikbe jelentkeztünk, mi alapján dől el, hogy kit vesznek fel, és kit passzolnak át a másik (nem választott) körzetes iskolába?
Hogy lehet két körzetes iskolátok? Az egyik iskola a másiknak a tagiskolája? Vagy két lakcímmel rendelkeztek?
A rangsorolásnál egyébként szubjektiv elemeket is figyelembe vesznek. Érdemes még a beiratkozás előtti napon bemenni és érdeklődni.
A kérdés jó, én úgy tudom, erre nincs szabályozás, az iskolák maguk találják ki, mit csináljanak ilyenkor. Legalábbis nálunk három éve ezt mondta a körzetes suli igazgatója, mert az iskolája „sztárolt” lett, és annyian átjelentkeznek emiatt a körzetébe, hogy esélytelen bejutni, hiába lakik ott az ember valóban. Itt pl. azt csinálták, hogy előkészítőt indítottak szeptemberben, és azalapján rangsoroltak, hányszor volt ott a gyerek. Ha beteg volt 3x, már hátrébb csúsztál a listán. Jó, mi? :)
Persze amikor feltettem neki a kérdést, hogy node, mi van, ha mégsem jutunk be, akkor hadoválni kezdett, hogy akkor összeülnek a kerületi iskolák, és elosztják a maradék gyerekeket egymás között. Hát ez remek perspektívának tűnt…
Kedves Első! Megyei jogú városban lakunk. Itt egy lakcímhez 2 iskola tartozik.
Kedves második! Ez az előkészítő nagyon gáz! Ez tulajdonképpen felvételiztetés. Az a baj, hogy a ped programban kell leírniuk, ami meg egyszerű halandó számára hozzáférhetetlen. Tehát marad az esélylatolgatás... No meg a körömrágás. :(
A vicces még, hogy április 28. a beiratkozás, és máj 15-ig kell a felvételről kiértesíteni a szülőket. ??? Kezdek összezavarodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!