Egy leendő háromgyerekes apa! Nekem 200 000 havi bruttó átlagom van, a családi adó és járulékkedvezményt én veszem igénybe, erről már nyilatkoztam, a f eleségem táppénzen van, aztán gyermekágyi s. ill gyed. Ezekből is vonnak adót és járulékokat?
Figyelt kérdés
és ezek után a 2014-re vonatkozó adóbevallásnál ő is visszaigényelheti a családi kedvezményeket?2014. febr. 14. 23:18
1/5 Gyönyörűséges válasza:
tappenzbol nem, tegyas es gyedbol igen. Szja-t es nyugdijjarulekot.
2/5 Gyönyörűséges válasza:
vissza lehet igenyelni, de te kered es nem a feleseged. Ha te veszed 100%-ban igenybe akkor nyilvan neki mar nem jar, erdemes is a te beredbol inkabb mindharom gyerek utan. A magzat utan ha viszon pl a feleseged keri akkor megkaphatja o is akar iden akar jovore egy osszegben. Kalkulatoron szamold ki h neked mennyi jarna 2 ill 3 gyerek utan es ugy dontsetek.
3/5 anonim válasza:
Keress fel egy könyvelőt!
Meg lehet osztani az adókedvezményeket házastársaknál.
Pl. Te igénybe veszed amennyit lehet, s a feleséged érvényesíti a többit!
4/5 anonim válasza:
Ha mind a 3 gyerekre te veszed igénybe akkor a feleséged nem kérheti. Meg kell osztani, pl. a magzat után a feleséged, a 2 gyerek után meg te. Így a feleséged havi 33 ezer forintig, te meg havi 66 ezer forintig vehetnétek igénybe. Egyébként táppénzből is lehet, én igénybe vettem, mivel a táppénzből vonnak adót!!
5/5 anonim válasza:
Táppénz, thgy., GYED adóköteles, tehát ezek után is lehet érvényesíteni családi kedvezményt.
Ebből csak a GYED után vonnak járulékot, a többi után csak SZJA-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!