Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ez igazságos osztályozás...

Ez igazságos osztályozás Második osztályban?

Figyelt kérdés
Kedves Pedagógusok,szülök,anyukák!Az Én lányom második osztályos és a második félévtől már osztályzatot is kapnak,mint minden iskolában! Ezzel nincs is baj! 3 db fekete pont ,vagy házi feladat hiány az egy elégtelen osztályzat ( 1) az adott tantárgyból és 25 DB piros csillag !!!az egy jeles (5) osztályzat . A kettő az hogy van arányaiban ???? Minden iskolában ez van ? Az tény ,hogy Nina kicsit szétszórt és van ,hogy a házit nem jól írja fel,de eszes , a szorgalmikat megcsináljuk, a 6 legjobb matekos között , de most örülök majd ha nem fog megbukni. Sok csillag van a mf.-ben ,tk-ben ,de a tájékoztatóban egy ötös sincs ,csak 3-4 db egyes osztályzat :(( ! Természetesen a szorgalmához is változó lett beírva ,ami jelzi a szétszórtságát ,ezt megértem .De a beírt egyes osztályzat alapján nem lehet a tudását mérni . Már utál suliba járni ,nincs motiválva ,hiába játékosan tanítom és kérlelem már a szorgalmikat sem csinálja meg . A TI ISKOLÁTOKBAN ,hogy van az osztályzás ???? Ez mindenhol egyéni . A miénket reálisnak tartod??? Köszi a választ! BP.- Panni

2014. márc. 17. 17:55
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
NAGYON KÖSZÖNÖM MINDENKINEK A VÁLASZOKAT!
2014. márc. 24. 06:37
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
A gyermekkeô is el lehet beszélgetni. Előre megmondani, hogy az is megfordult a fejedben,hogy más iskolába iratod. Általában a gyerekeknek a megszokott légkor, a barátok elvesztése , az újtól való félelem észhez téríti és jobban figyel a lecke bejelölésere. Mert az új iskolában is be kell jelölni a leckét, ezzel tisztába kell lennie.Az, hogy a pontrendszer nem jó, nem kell a gyermek előtt mondani, csak lovat ad alá.Aztán várni a változásra.
2014. márc. 24. 17:12
 23/31 anonim ***** válasza:
95%

R*hadtul nem reális! 25 darab piros csillagot mennyi idő összegyűjteni? Még ha minden nap kap 1 et, az is 1 hónap! 3 fekete meg 2 nap 3 nap alatt összejön, + egy másodikostól ne várják már el hogy mindig kész legyen a házija! De amúgy nálunk kötelező volt a napközi, 1-8 ig minden évben napközis voltam, kivéve hetedikben! Be is vezettetném, hogy kötelező legyen 8. ig!

Nálunk amúgy régen úgy volt, hogy 5-5 fekete piros a nagy jegy! Ez azóta sem változott, csak most pl 9-9 vagy 10-10 kell!

Egy újabb bizonyíték, hogy az emberiség megérett a pusztulásra!

2014. márc. 31. 07:33
 24/31 anonim ***** válasza:

Kedves Édesanya!

Tanító vagyok, nekem is másodikosaim vannak. Azt az egyet nem értem, hogy mi a csudának vetted ki napköziből... Alsós gyereknek-kivétel nélkül- a napköziben lenne a helye! Kérlek, ne haragudj, hogy ezt írom, nem benned vagy a kicsiben van a hiba, de nincs pedagógus végzettséged,és azzal, hogy otthon tanultok délután, lehet, hogy többet ártasz, mint használsz... Ilyen kicsik gyerekeknél már az is megzavarja, ha egy dolgot kétféleképpen magyaráz el a tanító néni és anya.

Másrészt, ha a lányod kicsit szétszórt, nincs mese, kérd meg a tanító nénit, hogy akkor írja fel a délutáni házit a leckefüzetébe. (Abban az esetben, ha ragaszkodsz az otthoni tanuláshoz, én nem tenném.) A napköziben pedagógus vezeti végig a gyerekeket az összes házi feladaton, így nem történhet meg, hogy valami kimarad, közben ha jó a délutános, akkor észrevétlenül megtanul tanulni a kicsi. Meg lenne oldva a problémátok ezen része. Az értékelés sajnos minden osztályban másképp zajlik, ez a legnehezebb része a pedagógiának. Valóban nincs arányában a csillagokért járó értékelés a fekete pontokért járóval, ez nem ösztönző. Mindenképpen kérdezz rá a tanító néniknél! Sok sikert! :)

2014. máj. 5. 15:39
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 24., tanítónő hozzászóló!

Igazad van abban, amit írsz, egy ideális iskolában így működnének a dolgok. Ám, ha jól értem, a kérdező iskolája nem az. Ezt azért érzem át, mert nálunk sem úgy mennek a dolgok, ahogy írod, ezért hasonló korú gyerekemnél bennem is felmerült már, hogy minek ül ott a leckeíráskor.

Ugyanis rendzseresen úgy jön haza, hogy nem írta meg benn a leckéjét (mivel a tanítónő nem foglalkozik ezzel, és hát, az én gyerekem mást csinál ilyenkor sajnos), a leckefüzetet nem támogatják a tanítók (pedig felvetettük már szülőin, hogy jól jönne több gyereknek is), konkrétan közölték, hogy nem értenek vele egyet, és arra sem hajlandók, hogy megkérdezzék, felírta-e egyáltalán a gyerek a leckét.

A fentiekből adódóan egy szétszórt gyerek szülőjeként rendszeresen más szülőktől kell megkérdeznem, mi volt aznap a lecke (ez azért „remek” megoldás, mert aki megírta bent a házit, az haza sem viszi a könyvét, tehát nem egyszerű találni olyan osztálytársat, aki tud segíteni), és itthon írja du. 5 után, amit el lehet képzelni, mennyire „hatékony” megoldás.

Ezért számomra kérdéses, mire jó a napközi azon túl, hogy jó időben jókat játszanak (ami természetesen nagyon fontos), rossz időben rajzfilmet néznek (amivel viszont pl. nem értek egyet egyáltalán).

Szóval szép és jó, amiket írsz, örülnék, ha hozzád járna a gyerekem, de sajnos sok iskolában sok tanító nem olyan módszerrel dolgozik, mint te.

2014. máj. 6. 09:50
 26/31 anonim ***** válasza:
(Még valamit az előzőekhez: mivel az iskolába nem engedik be a szülőket, az sem megoldás, hogy minden nap megkérdezem a tanítónőt a leckéről. Hallottam, hogy van olyan suli, ahol fel lehet menni a gyerekért, irigylem is őket, nálunk sajnos kaputelefonon kell felszólni…)
2014. máj. 6. 09:52
 27/31 anonim ***** válasza:
Iskolaváltás nem lehetséges? Mert ez nem valami gyerekbarát hely!
2014. máj. 6. 10:12
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 25-ös válaszoló!

A tanító néni vagyok. :) Megdöbbentő számomra, hogy nálatok a napköziben játszanak vagy mesét néznek a gyerekek! Nem tudnék a szülők szemébe nézni, ez nem gyermekmegőrző, hanem napközi, ahol -nálunk-ugyanolyan komolyan vesszük a tanulást, mint délelőtt, és a délutáni munka során erősítem meg bennük a délelőtti új ismereteket. Tulajdonképpen így semmi értelme a napközis rendszernek nálatok! Mi az, hogy a tanítók nem írják be a házi feladatot az üzenőbe vagy a leckefüzetbe? Mi még a hiányzóknak is felírjuk, külön írólapra, a könyveket is kikészítjük, mire jön a szülő... Külön motivációs és értékelő rendszerünk van a napköziben. Le vagyok döbbenve. :( A kaputelefon is érdekes megoldás. Nálunk 16 órakor kinyílik a kapu, és a szülő bejöhet, megnézheti a kicsik padját, beszélhet a pedagógusokkal.

2014. máj. 7. 19:40
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Na hát azért csak kell játszani is! Az udvari játék megfelelő időjárás esetén nyilván benne van a napi programban, az egészséges élet alapvető eleme. Nem dolgozhat egy hétéves napi hét órát!
2014. máj. 7. 20:49
 30/31 anonim ***** válasza:

Szerintem se igazságos.

Bár én erdélyi vagyok, de nálunk alsóban 5 piros volt egy FB (foarte bine=nagyon jó (a legjobb jegy)) és 5 fekete egy I (insuficient=elégtelen (a legrosszabb). 5-8 ban már 5 fekete 1-es és 10 piros 10-es (4-esel már buksz)

2015. febr. 8. 17:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!