Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ez igazságos osztályozás...

Ez igazságos osztályozás Második osztályban?

Figyelt kérdés
Kedves Pedagógusok,szülök,anyukák!Az Én lányom második osztályos és a második félévtől már osztályzatot is kapnak,mint minden iskolában! Ezzel nincs is baj! 3 db fekete pont ,vagy házi feladat hiány az egy elégtelen osztályzat ( 1) az adott tantárgyból és 25 DB piros csillag !!!az egy jeles (5) osztályzat . A kettő az hogy van arányaiban ???? Minden iskolában ez van ? Az tény ,hogy Nina kicsit szétszórt és van ,hogy a házit nem jól írja fel,de eszes , a szorgalmikat megcsináljuk, a 6 legjobb matekos között , de most örülök majd ha nem fog megbukni. Sok csillag van a mf.-ben ,tk-ben ,de a tájékoztatóban egy ötös sincs ,csak 3-4 db egyes osztályzat :(( ! Természetesen a szorgalmához is változó lett beírva ,ami jelzi a szétszórtságát ,ezt megértem .De a beírt egyes osztályzat alapján nem lehet a tudását mérni . Már utál suliba járni ,nincs motiválva ,hiába játékosan tanítom és kérlelem már a szorgalmikat sem csinálja meg . A TI ISKOLÁTOKBAN ,hogy van az osztályzás ???? Ez mindenhol egyéni . A miénket reálisnak tartod??? Köszi a választ! BP.- Panni

2014. márc. 17. 17:55
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

NA ,EZ AZ !:) Hogyan ellenőrzöd a leckét ,ha nem tudod mi volt feladva ??????Már kivettük a napköziből ,és itthon tanulunk vele. Bevetettük a lecke füzetet , vettem Post it matricát ,színes kiemelőt.....ugyan ott tartunk .Ma is egy kaptunk egy feketét! Nekem azzal van a bajom ,hogy a JÓ ÉS A ROSSZ nincs arányban , 3 fekete az elégtelen, 25 piros az jeles ??????? ÁÁÁÁÁÁ...ezt nem tudom elfogadni. Bárkivel beszéltem azt mondta,hogy ez nem igazságos.

Köszönöm a válaszod!

2014. márc. 17. 19:18
 12/31 A kérdező kommentje:
KEDVES PEDAGÓGUSOK!, kérlek írjatok ,hogy a Ti iskolátokban ,hogy van ez .Ezer éve jártam általános iskolába ,de arra emlékszem,hogy egy rosszul tanuló gyereket,egy kelekótya kislányt ,hogy szelídített meg egy vérbeli tanító néni ,hogyan motivált és észrevétlenül terelt abba az irányba ,amerre menni kell! A szorgalmi feladatokért járt az elismerés, a nem tanulásért persze a megfelelő leszidás,osztályzat,de nem vették el a kedvünket a tanulástól!Hol vannak azok a tanító nénik ,bácsik ?????? Nem bírálok senkit ,de hiányzik az a fajta szemlélet , ami beigazolná azt ,hogy a pedagógus nem hiába választotta ezt a pályát.
2014. márc. 17. 19:28
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, tényleg nem arányos, de nálunk sem jobb a helyzet. Nálunk fekete pont nincs, 1-es van. Persze ha egyszer nincs házi, akkor még nem kapnak egyest, de akinél többször előfordul akkor igen. Az én fiam még csak elsős, mikor megyek érte, leírom a tábláról a leckét, így tudom mi volt . Ha nem én megyek érte, üzenek egy anyukának hogy küldje át. Sajnos még az én fiam sem jelöli megfelelően. Piros pontra nálunk nem jár ötös, 10 piros pont = 1 matrica, a matricákért nem jár 5-ös. A gyerekek év eleje óta osztályozva vannak, a jegy mellett %.
2014. márc. 17. 20:23
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

(megint a 8. vagyok)

Az utolsó hozzászólónak: nektek mázlitok van, mert beengednek az osztályba. Nálunk elsőben a 3. héttől nem lehetett felmenni a gyerekért, kaputelefonon kell felszólni, és leküldik. Ez értelemszerűen lehetetlenné teszi, hogy leírjam a tábláról a leckét, de más miatt is „remek” ötlet, mivel sajnos az én gyerekem elég kelekótya, így volt, hogy négyszer kellett visszaküldenem, hogy caplasson végig újra az iskolán, mert fennthagyott valamit.

2014. márc. 17. 21:34
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

Ebben az esetben megbeszélném a tanítónénivel, hogy ellenőrizze le a leckefüzetét az órák után.

Amúgy az enyém is elhagy mindig mindent, 3-szor kell figyelmeztetni tornacucc, kabát, uzsistáska, stb... :D

2014. márc. 17. 22:08
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Nálam 10 fekete 1-es, 10 piros 5-ös. Ha észlelem, hogy többször nincs lecije, a bejelöl=snél oda figyelek rá. jobban. Számomra ez természetes. Ha bejelöltettem a házit, végig megyek a padok között és ellenőrzöm. Ennyi. A gyerek is megszokta már, így bejelöli. Beszélj a tanító nénivel, kérd meg, hogy legyen szíves figyeljen oda a gyermekedre a lecke bejelölésre. Ennyi. S ha ENNYIT nem képes megtenni, akkor válts iskolát. Ezek még kicsik, számomra egyértelmű,h. mint tanár leellenőrzöm a leci bejelölést. Vagy hadd napközibe, a többiekkel jobb kedvvel tanul.
2014. márc. 18. 07:37
 17/31 kizártdolog válasza:
100%

Kedves Kérdező!

A történetedből én azt vettem ki, hogy az osztályozásnál sokkal fontosabb kérdést léptél át.

A lányod intelligenciájával semmi gond, hisz megérti a dolgokat, könnyen tanul, viszont a figyelme elkalandozik, ezért kerül sokszor számára előnytelen helyzetbe és ez negatívan befolyásolja az értékelését.

A helyedben inkább erre fókuszálnék, már csak azért is, mert ha ezen segítesz, akkor a gyerekeden segítesz. Az osztályozás minden iskolában más és más, de nem sokat segítene a gyereken, ha nem veszik figyelembe, hogy nem azért tesz vagy nem tesz meg dolgokat, hogy bosszantsa a környezetét.

Nehogy félreértsd, akarok is látatlanban diagnosztizálni, mert még csak szakember sem vagyok! Viszont érintettség okán az utóbbi időben rengeteg az általad leírtakkal hasonló módon viselkedő gyerekkel találkoztam. A közös bennük, hogy mind nagyon okos, sőt köztük nem egy kiemelkedő intelligenciával rendelkezik, amivel egy ideig sikerül is kompenzálnia a részképességek bizonyos hiányosságait. Pl. amikor egyedül írják meg a dolgozatokat - tanári felügyelet mellett persze -, csúcsteljesítményre képesek, amikor viszont csoportban írják, elkalandozik a figyelmük és messze elmarad a teljesítményük a tényleges tudásukhoz képest.

A helyedben ennek néznék inkább utána és ami nagyon fontos, támogatást keresnék a tanítóknál, ha nem megy ebben az iskolában, akkor keresni kell másikat...

Lehet, hogy a lányod simán csak "későn érő típus", de akkor is kezelni kell számára megfelelő módon azt az időszakot, amíg beérik. Az állandó büntetés nem célravezető, mert elfordul az iskolától, a tanulástól, ez már most is látszik.

Az is kiérezhető a történetből, hogy segíteni próbálsz a helyzeten, de ehhez szükségetek van támogatásra a pedagógusok oldaláról is, mert az iskolában velük van. Ha ők nem értik, fogadják el a helyzetet, akkor állandóan egymás ellen fogtok dolgozni és a gyerek meg köztetek őrlődik, ami tovább rontja a helyzetet.

Kitartást és sok sikert!

2014. márc. 18. 07:53
 18/31 kizártdolog válasza:
100%
"Nehogy félreértsd, nem akarok itt látatlanban diagnosztizálni!" - akart lenni az a nehezen értelmezhető mondat a hsz közepén:)
2014. márc. 18. 07:57
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

NA ,EZ AZ !:) Hogyan ellenőrzöd a leckét ,ha nem tudod mi volt feladva ??????Már kivettük a napköziből ,és itthon tanulunk vele. Bevetettük a lecke füzetet , vettem Post it matricát ,színes kiemelőt.....ugyan ott tartunk .Ma is egy kaptunk egy feketét! Nekem azzal van a bajom ,hogy a JÓ ÉS A ROSSZ nincs arányban , 3 fekete az elégtelen, 25 piros az jeles ?????? ÁÁÁÁÁÁ...ezt nem tudom elfogadni. Bárkivel beszéltem azt mondta,hogy ez nem igazságos.

Köszönöm a válaszod!

szal mi az h napközi és nincs kész a lecke ???

nálunk addig nem megy a társaság játszani/udvarra/stb... amíg nincs kész mindenikek és le is ellenőrzik a lecot !

ez a feladata a napközis tanárnak !

náluk a táblán van fent a lecke !

bár már 3ikos a gyerek az nem változott!

annyi van még h aki gyorsan kész van az segíthet a többieknek - ezért külön dicséret jár :-)

szal nem tartom normálisnak

ezt a szülőin meg kellene beszélni - rendkívülit is össze lehet hívni bármikor :-)

2014. márc. 18. 18:38
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
Ez az értékelési rendszer nem helyes, önmagában elég ok arra, hogy másik iskolát keress, mert nem gyerekbarát. De a lecke-problémát azért meg lehetne oldani, pl megkérni a tanítót, hogy ellenőrizze, hogy a gyerek felírta-e, erről meggyőződni neki eleve kötelessége. Egy szétszórt másodikos nyugodtan kaphat ennyi egyéni figyelmet akkor is, ha az egész osztály nem. De ha ezt a tanító visszautasítja, akkor vedd fel a kapcsolatot egy osztálytárs szülőjével, aki ha felhívod telefonon, hajlandó megmondani a leckét. Az is megoldás, hogy mikor mész a gyerekért, megkérdezed a tanítótól. De a gyereket is igenis nyüstölni kell otthon, hogy tessék felírni a leckét.
2014. márc. 18. 23:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!