Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » A gyerek aláírta a nevemet az...

A gyerek aláírta a nevemet az üzenőfüzetben. A tanára utálja, gyűlöli. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Hibázott, de nem bűnöző. Figyelmeztetőt kap. A tanár önmagát sajnálja, azt mondja, ilyet az osztálya soha nem csinált, rettenetesen megijedt. Csak arról szólt az üzenet, hogy hétfőn elmarad az utolsó óra.
2014. márc. 7. 10:12
1 2
 1/17 Shai-Hulud ***** válasza:
68%

Teljesen megértem a tanárt.

Más helyett aláírni azaz hamisítani BÁRMIT - nem csak inkorrekt, de bizonyos esetekben akár komoly bűncselekmény is lehet. Jó, az ellenőrző éppen nem az, de az ilyen hozzáállásnak minél hamarabb, és határozottan elejét kell venni.

Teljesen függetlenül attól, hogy a sajnálkozó tanerő szereti vagy utálja a gyereket, ne állítsuk már be úgy, mintha ennek a tanár lenne az oka.

Nézz szembe a dologgal, hogy a kedves gyermeked ODA HAMISÍTOTTA A NEVEDET.

2014. márc. 7. 10:21
 2/17 A kérdező kommentje:

Világos. A tanár felhívott telefonon, ez korrekt. Mondta, hogy szeretné tudni, hogy erről elbeszélgetek a gyermekkel. Biztosítottam róla.

Ötödikes. Az értesítés egy külön lapon volt, amit otthon hozott nekem, én aláírtam. A papír otthon maradt. Szkennelve elküldtem a tanárnak, hogy lássa, én láttam az üzenetet egy külön papíron. Egyúttal odaírtam, hogy muszáj megtanulnia helyesen kezelni az aláírásokat, és meg is fogja.

2014. márc. 7. 10:26
 3/17 anonim ***** válasza:
66%
Ülj le beszélgetni a gyerekeddel, mert úgy látszik ezt eddig még nem tetted meg. Ha egy ilyet hogy utolsó óra elmarad nem mert neked megmutatni, akkor mi lesz ebből szerinted? Ne a tanárt okold, hanem inkább magadat, mert te neveled a gyerekedet olyanná, amilyen.
2014. márc. 7. 10:27
 4/17 A kérdező kommentje:
ez egy nagyon jó iskola. gimnázium, most kezdtük. szörnyű látni, hogy vége.
2014. márc. 7. 10:27
 5/17 A kérdező kommentje:
okolom én szívesen magamat, de hogyan segíthetek? jót akarok a gyereknek.
2014. márc. 7. 10:32
 6/17 anonim ***** válasza:
66%

Miből gondolod,h gyűlöli a tanár a gyerekedet? Vagy hogy ezzel vége a gimis karrierjének?

Nekem ez az incidens nem tűnik ekkora ügynek. A gyerek hibázott, megkapja a figyelmeztetőt, plusz a tanár szólt a szülőnek. Valószínűleg a tanár azt próbálja meg elérni,h később ez ne ismétlődjön meg, mondjuk egy szülői igazolás hamisításával.

De a történetből nem tudom kivenni,h hol van itt szó gyűlöletről...

2014. márc. 7. 10:39
 7/17 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem a tanár nem csípi a gyereked, mert az lehúzza az osztálya színvonalát, esetleg hírnevét. Elkönyveli fekete báránynak.
2014. márc. 7. 10:41
 8/17 A kérdező kommentje:

mi még csak most kezdtük a gimit. félévtől jöttünk át sima suliból. pár tantárgyból így még el van maradva. azt is nehezen viseli a tanár. soha nem volt gond vele, eddig őt szekálta minden hülye.

én csak azt akartam, hogy megfelelő erkölcsi környezetben legyen a gyerek. ezzel ilyen igényt soha többé nem állíthatok. bizonyára megbánták, hogy átvették.

2014. márc. 7. 10:53
 9/17 anonim ***** válasza:
86%
Szerinem azért ez nem akkora tragédia. Nyilván elbeszélgetnék vele, hogy mit és hogy kellett volna, de ez nem egy figyelmeztető volt, amit alá"hamisított", nem hinném hogy rosszat akart. Vagy más problémák is vannak vele? Ha tényleg utálja a tanár, akkor elgondolkodnék suli váltáson, de csak emiatt nem hinném, hogy gyűlöli. Akkor ott tuti más is van..
2014. márc. 7. 11:06
 10/17 A kérdező kommentje:
tanulásban fel kell zárkóznia, mert félévtől jöttünk át ebbe a suliba. most ráfoghatják, hogy "erkölcsi gond is volt vele". de nincsen. és nagyon szorgalmasan tanul, hátrányból.
2014. márc. 7. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!