Milyen feladatok szoktak lenni az általános iskolai "felvételiken" a leendő elsősök számára?
Tegye időrendi sorrendbe (egy nap eseményeit, wc használat eseményeit, étkezés eseményeit, felöltözés eseményeit stb. pl. terítés-kézmosás-ebéd-mosogatás
rajzoljon egy embert (ez egy szakembernek nagyon sok mindent elárul) pl. érettséget, családi hátteret, megfigyelő képességet stb.
fojtasson egy sorozatot rajzolva pl. kör-háromszög-négyszög (mennyire tud figyelni, mennyire kitartó)
beszélgetnek a gyerekkel (szóhasználat, családi körülmények, jártasság, érdeklődési kör)
rajzoljon valamit (ceruza használat, megfigyelő képesség, színhasználat, érdeklődés stb.)
szinonima vagy ellentét szavak kérdezése (sötét-?? stb.)
memória feladatok pl. memória kártya , vagy megné 6db tárgyat elfordul és egyet elrejtenek és melyiket rejtették el
sorrend pl. mutatnak egy sorrendet összekeverik és tegye ugyan olyan sorrendbe
különbség keresése pl. két ugyan olyan ház van rajzolva, de aze gyikről hiányzik az ablak stb.
színezze ugyan olyanra
rajzold le amit a képen látsz (nem bonyolult csak egyszerű rajzok)
beszéljen a családjáról, érdeklődéséről
egyszerű számolások (tegyél ide 3 kacsát)
mi van a képen?
kirakós (szét vágott képeslap)
Boltban is sok ilyen könyvet lehet venni, én nagyon szeretem a Deák B Katalin : Anya taníts engem, Színezd ki és számold újra, Színezd ki és rajzolj te is,
Sok ilyen feladat lap van a neten onnan tudsz keresni bőven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!