Milyen mértékben függ s szülőktől örökölt génektől, a szerencsétől, (és hogy kiskorában mennyit/hogyan foglalkozunk vele), hogy a gyerek milyen okos lesz? Ez okosság hogyan fejleszthető kiskorában?
Szia, ha olvasol Ranschburg, Vekerdy, Feldmár cikkeket, könyveket mindegyik azt írja, hogy a gyerekkel játszani kell! Mondókázni, tapsolni, fogócskázni, birkózni, nevetni. Játék a legfontosabb, de nem a fejlesztő játék!
Ismerek "zseni" gyerekeket. Az egyik bekattant, a másik drogozik, a harmadik vagdossa magát és alkoholfüggő... ebből kösssz nem kérek!
Nekem elég, ha a gyerekem, "csak" gyerek, egészséges és boldog. :)
Te miért akarod fejleszteni, ha amúgy egészséges és okos?
Ha kiskorában túlterhelik olyan dolgokkal, amire még nem értett, az csak árt neki.
Mesekönyveket kell neki adni, ha már iskolás, igényes könyveket olvastatni vele, komoly zenét hallgatni együtt a szülőkkel, kiállításokra, múzeumokba járni vele. A puzzle sokat segíti a képzelőerőt, vagy az, ha egy olvasott könyv tartalmát megbeszéljük vele. Ha nem ért egy szót a könyvben, megmagyarázzuk neki.
Ez többet ér, mint az erőltetés.
Okos szuloknek is lesz olyan egyszeru a gyereke, mint a faék es forditva is igaz ez! :)
"okos" szulo szerintem az aki motivalja a gyereket es a korlatait segiti atugrani!
Nem csak hagyja hogy noljon amerre a szel fujja!
En szuleim tojtak rank... Bukdacsoltunk szenvedtunk a suival! Ez nem egy okos szuloi dontes! Hagyni, hogy a gyerek arok takatito legyen... Ocsem nem tanult semmibol! En a magam karan igen! 3 szakmam van 19 evesen 6 uzletnek voltam a vezetoje!
Agyonfejlesztett gyerek egy idegroncs lesz. Ha tudja az oviban a sulis dolgokat, akkor csak unatkozni fog a suliban.
Semmi értelme az agyonfejlesztésnek. Sok játék, móka, lego, társas, puzzle. ez mind fejleszt, csak épp nem erőltetetten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!