Minden nap sokáig tanul a fiam. Mit tegyek?
Szerintem meg igaza van a kérdezőnek, hogy ezt kisit túlzásnak tartja.
Nagyon jó dolog, hogy tanul, és érdekli a jövője, de ha így halad, kicsinálja magát. Mire odajut, hogy felvételi, addigra elmegy a kedve az egésztől.
Hány éves? Hova szeretne bekerülni? Milyen tantárgyakat tanul?
Szerintem ülj le vele, és mondd meg neki, hogy örülsz, hogy céltudatos és tanul, mellette állsz a tervei megvalósításában, de próbálja meg a dolgot kicsit normálisabb mederbe terelni, mert így gondjai lesznek később.
Csináljatok együtt egy időbeosztást. Osszátok fel a tanulnivalót úgy, hogy minden napra pár óra tanulás jusson.
Az a kérdés, hogy eredményes-e, hatékony-e.
Én is ültem minden nap este 7-ig a szombámban tanulás szimulálva.
Ha önmagától tanul, akkor jó, örülj neki... Akkor lenne ezzel gond, ha olyat tanul amit rákényszerítenek(pl suliban), és neki teljesen nem is kell.
Nem tudom, hogy mennyit alszik, azért jó lenne a hétköznaponta min. 6 óra (inkább 7), hétvégén meg jól kilehet magunkat aludni. :)
Én 16 vagyok, hétköznaponta 5-6 órát alszok és a suliban nem vagyok fáradt. Hétvégén szoktam 10-et ilyenkor teljesen feltöltődök.
Ha önmagától tanul, akkor NINCS BAJ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!