5 éves a fiam, és néha szokott panasz lenni rá az oviba, pl beszél evés közben, bohóckodik, szalad a folyosón, nem figyel sokáig a foglalkozásokon. MÁs is járt már így?
És még olyanokat is mondott az óvónő,hogy egyik nap szépen igazítja meg az ágyát,másnap már szamárfészek,meg nem terít normálisan,bohóckodik a szalvétával,és el fogják ültetni.
Persze ültessék,sőt,csak én mindig azt hiszem,hogy csak velünk van probléma,de akkor lehet,hogy más szülő inkább nem mondja.
Nézd. A mi ovinkban Én azt tapasztaltam, hogy ezeket a dolgokat nem minden gyereknél veszik egyformán súlyosan.
Mondok egy példát. NAgycsoportosok a gyerekek. A nagy részük már nem alszik, de az óvónők még mindig erőltetik a dolgot. Ha "Petike" nem alszik, kiviszik és szórakoztatják, majd kap egy matricát. HA "Danika" nem alszik, kap egy mesekönyvet, hogy azt olvasgassa, és egy matricát. Ha "Józsika" nem alszik, odaül mellé a dadus és simogatja, majd kap egy matricát. Ha az Én lányom nem alszik, NEM kap nasit, és NEM matricát délután, és szemrehányásokkal fogadnak, pedig nem zavarja a többieket, ezt el is ismerik. Ha a másik kislány nem alszik, sarokba áll.
Nagyjából ugyan ez áll az összes rendetlenkedős dologra. Egyes gyereknél "észre se veszik", a másiknál felnagyítják.
Amit leírtál, azt nem csak a tied csinálja, hanem nagyjából az összes ennyi idős gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!