Szülők! Miért akartok sokan kockát csináltatni a gyermeketekből?
Én egy tipikus olyan iskolába járok, ahol megfosztják az embert a kör alakú szabados gondolkodásától és bekockásítják. Makacs személyiségemnek köszönhetően én nem hagytam magam mások által megformálni, ez meg is látszik a külsőmön. Nem vagyok extrém, de az embereknek gyorsan feltűnök. Sokan panaszolják el nekem, hogy ők is szeretnének úgy kiszabadulni ebből a kockabörtönből, mint én testileg és lelkileg is, de ha ki akarják fejezni a személyiségüket máris rengeteg rosszindulatú visszajelzést kapnak. És ezt nem úgy értem, hogy azzal akarják kifejezni magukat, hogy teleszúratják meg varratják magukat. Leginkább az itt a lényeg, hogy nem mernek úgy kinézni és viselkedni, ahogy igazából szeretnének. Szó sincs arról, hogy az ilyenek olyan extrém esetekké válnak, akik detoxba kerülnek vagy mindenkivel lefekszenek. Én érdekes erkölcsi nézeteket vallok, az igaz, de nem vetnek meg érte, mert nekem érthető. Sokan szeretik bennem, hogy közvetlen vagyok. Ez kicsit a származásomból is adódik, ahonnan jövök nagyon közvetlen a nép.
Miért szeretnétek, hogy átlag ember legyen a gyereketekből? Persze, az ember mindig egy a sok közül, de van külömbség egy a sok közül és egy a rengeteg közül között. Szerintem nagyon jó dolog felszabadult személyiségnek lenni, olyan felpörgöttnek, nyitottnak, hogy gyakran megkérddzik részeg vagyok-e, pedig nem iszom, mert képes vagyok ugyanabba az állapotba kerülni, mint egy részeg, csak pia nélkül. Ezt azért kérdezem mellesleg, mert elég elit gimnáziumba járok (sajnos) és itt van kisgimi, én is oda mentem, itt csak azt értékelik, ha az ember be tudja seggelni a tanultakat, az, hogy ha valami nem tudományos dologban tűnik ki a legtöbb tanárt hidegen hagyja, persze van néhány, akik nem ilyenek, de 50-ből 3 az kevés, csak az a 3 tanár jó emberileg is. Teljesen megvetnek, mert máshova mennék, mert rám pocsékoltak ebből az elit képzésből
egy helyet. De boldogabb vagyok a többieknél, remélem kiszabadulok innen. Egy olyan középiskolát néztem ki magamnak, ahol értékelik az embert és emberileg nagyon sok jó tanárt ismertem meg (beálltak hozzánk beszélgetni), így nem értem, hogy miért népszerűbbek a rideg, kockagyár iskolák.
Remélem érthető a kérdés, tudom, kicsit zavaros, ezek a gondolatok régóta bennem vannak, ha mégsem érthető, akkor a kérdés lényege kb ez: Mi visz rá sok szülőt, hogy olyan iskolába vigye a gyermekét, ahol elnyomják és átformálják a személyiségét?
Még jó hogy nem mindenki jár egyetemre ,mert felkopna az állunk.Utálom az ilyen hozzáállást,hogy csak egyetemmel lehet valaki az ember.Ki dönti el ki a valaki.Mi van akkor ha a sarki pék sikeresebb és boldogabb,mint az az ember aki a szülei miatt végig gürcőlt egy egyetemet de utálta.Én soha nem fogom a gyerekeimre ráerőltetni amitnem szeretnének.1,5 éves a gyereke az egyik válaszolónak,de már tudja,hogy egyetemre fog menni,mert alább nem adja. Miért kell lenézni azt aki nem végzett egyetemet és fősulit?Miért ér kevesebbet egy jó szakma?Ha mindenki így gondolkozna nem lenne pék,cipész,hentes.... soroljam még!?
Az én gyerekeim már iskolások és mindig azt mondom hogy hozzák ki magukból a legtöbbet a lehetőségeikhez és tehetségükhöz mérten!
Azt már csak halkan jegyzem meg ,hogy most pont úgy áll a dolog kedves hazánkban,hogy sok a munkanélküli túl képzett ember de rengeteg szakmában nincs jól képzett szakmunkás.
Nem kellenek kocka besavanyodott,depressziós élet unt gyerekek,felnőttek,fiatalok!
Kitalálhatja,hogy mi akar lenni,de csak egyetemhez köthető lehet! :) Most jót nevettem!
Testvéred pedig a példa arra amikor nem akar valaki főiskolát végezni,csak a kényszer viszi rá,ezért nem sikerül!
Ja tényleg egy egyetem a bulikról szól,bocs elfelejtettem! :)
3 gyerekem van nincs egyetemi végzettségem ,a férjemnek sem, viszont nagyon jó abban amit csinál. Én gyesen vagyok és nem lóg ki a seggünk a gatyából!
Az egyetemet végzett pékről meg csak annyit,hogy akkor meg az lesz a baj ,hogy képzettségéhez mérten keveset kap! :)
Ne gondold nem vagyok egyetem ellenes csak nem minden út oda vezet.
Kívánom neked,hogy minden úgy sikerüljön az életben a gyermekeddel ahogyan azt te most elképzeled,megálmodod!
Szép napot!
Még az jutott eszembe, nagyon elkeserítő,hogy egy ápoló ilyen keveset keres .Szerintem a világ legnehezebb munkáját végzik! Beteg emberekkel foglalkozni az ürüléket,hányást takarítani,vigasztalni embereket úgy,hogy mindvégig türelemmel,odaadással legyen irántuk embert próbáló feladat.
Felső végzettség nélkül is annyit érdemelnének mint egy magasabb végzettségű!Minden tiszteletem az övék!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!