Miért mondják sokan, hogy majd nyáron szobatiszta lesz a gyerek? Honnan tudják, hogy addigra elég fejlett lesz az idegrendszerük? Vagy ez valami régi begyöpösödött szlogen?
azért mondják a nyarat, mert akkor meleg van, elég a gyerekre egy pelus, amit könnyebb lekapni gyorsan, ha már jelez, hogy pisilni/kakilni kell, mint amikor van rajta harisnya, nadrág, atléta, póló, pulcsi
mire most levetkőzteted, már rég bepisilt, ha nyáron adsz rá egy kis bugyit vagy alsógatyát, akkor azt le tudod kapni egy pillanat alatt
Igazából minden gyerek akkor lesz szobatiszta, amikor megérik rá. Csak ha ez nyáron jön el, akkor sokkal könnyebb. Ugyanis az elején szoktatni kell, hogy nincs pelenka, az elején még nem megy minden olyan zökkenőmentesen, az elején még vannak balesetek, amikor nem mindegy, hogy mínusz 1 fok van, vagy plusz 25. Nem mindegy, hogy csak letolja gyorsan a gyerek a kisnadrágot és elvégzi akár a dolgát a szabadban, az udvaron vagy télen egy kint létnél még be kell szaladni és le kell hámozni a több réteg ruhát.
Tehát ha egy másfél éves gyerekről van szó, akkor hiába van nyár, nem valószínű, hogy szobatiszta lesz. Viszont ha egy 2 év körüli gyerekről beszélünk, akkor könnyebb megvárni a nyarat és ha az érettség jeleit felfedezi a szülő, akkor próbálkozni vele, mint mondjuk nyár előtt.
Kicsit értelmetlen a kérdésed. A gyerekek általában 2 éves koruk után lesznek érettek a szobatisztaságra.
Nyáron viszont hamarabb szoknak a bilire, mert elég rájuk egy kis bugyika. Nem kell sem pelus, sem vastagabb ruha, amit elég időigényes levenni.
Azért, mert nyáron sokkal kevésbé körülményes azt az egy szál bugyit lekapni róla ha bepisil, mint lehámozni az egész téli hacukát, ezért sokan (többek között én is) inkább nyáron próbálkoznak vele, télen inkább még hagyják pelusban, nehogy megfázzon.
Próbáltam tavaly nyáron is (az udvaron), de még abszolút nem ment, ezért nem erölködtem rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!