Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Szerintetek miért hagyják...

Szerintetek miért hagyják sokan az utolsó pillanatra?

Figyelt kérdés
Mindig meglepődök rajta, ha olvasok itt egy kérdést és az anyuka a terhesség utolsó heteiben, vagy már azt követően kezd el utána járni annak, hogy milyen összegű juttatásokra lesz jogosult és azt hogy kell igényelni. Nem a speciális,egyedi kérdésekre gondolok,vagy arra ha valaki elakad, hanem az alap juttatásokra. Sok embernek szoktam válaszolni, mert nem szeretném, ha valaki emiatt maradna le valamiről, csak nem értem, miért nem a gyerek tervezésekor számolnak utána. Hisz akkor nem érheti váratlan meglepetés, nehezebben fordulhat elő, hogy pár hiányzó nap, vagy bármi egyéb miatt csúszik le a juttatásról vagy csak nagy időcsúszás révén kapja meg.

2014. jan. 10. 08:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Azért, mert az emberek nem gépek és nem mindig jön parancsra és azonnal az a gyermek, akit terveznek.

Vannak gyermekek, akiket hónapokig, évekig terveznek, mégsem akarnak jönni, vagy csak nagyon nehezen és későn. És akadnak olyanok is szép számmal, akikre pedig éppen nem is számítanak, mégis kopogtatnak.

2014. jan. 10. 08:34
 2/5 anonim ***** válasza:
75%
Elég sűrűn változtak mostanában a szabályok, tehát, lehet mikor tervezte még más volt az aktuális. Később is meg kell nézni
2014. jan. 10. 08:38
 3/5 anonim ***** válasza:
57%

Én pl. azért most (már a legvégén) gondolkodok rajta, mert nem volt szempont amikor a babát terveztük.

De nem is itt kérdezgetem, hanem összefogok jó barátommal a Google-lal :)

2014. jan. 10. 08:50
 4/5 anonim ***** válasza:
83%
Nekem adott a védőnő egy A/4-es oldalt amin fel volt sorolva mi járhat, 1-2 mondat róla és a hivatalos cím mellé megadva, ahol lehet érdeklődni részletekről (pl. a MÁK pontos címe telszáma, amihez tartozunk). Ezek szerint más védőnő nem csinálja ezt? Pedig pl. ez egy elég hasznos dolga lenne szerintem.
2014. jan. 10. 09:27
 5/5 anonim ***** válasza:
Ezt én sem igazán értem, mert logikus lenne, hogy ha nem is tervezett baba, akkor is a pozitív teszt után legkésőbb rákeres, hogy mégis mi a helyzet. A nagyon speciális esetekre meg szerintem csak reménykednek, hátha volt valaki olyan helyzetben, aki tud tapasztalatot írni. Aki meg tervezi a babát, szerintem az még tervezéskor utánanéz (én legalábbis ezt tettem).
2014. jan. 10. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!