Hány évesen ment/megy iskolába a gyereked?
Figyelt kérdés
2013. dec. 1. 19:57
11/20 anonim válasza:
6,5 évesen mentem ( márciusban születtem )
12/20 anonim válasza:
Én 6 évesen kezdtem, de eszem ágában sincs, hogy a kislányomat 7 éves kora előtt iskolába küldjem.
13/20 anonim válasza:
7,5 évesen. De én nem Magyarországon élek, itt az a normális, ha 7-7,5 évesen kezded az iskolát. 6 évesen nem is engednek, ,minimum 6,5-nek kell lenni. Jobb ez így szerintem.
14/20 anonim válasza:
februári 7,5 évesen fog menni. Már meg beszéltük az óvónénijével, ő sem híve, hogy a gyerekek 6 évesen menjenek suliba, persze vannak kivételek. A fiamra rá fér majd még egy év. Most lesz 5 éves.
15/20 anonim válasza:
Betöltött 7 évesen ment mind a kettő. Nyári születésűek.
Miért kérdezed?
16/20 A kérdező kommentje:
Kisfiam februárban lesz 6 éves, tehát szeptemberben 6,5 ahogy eddig is láttam "divat" tartani a gyereket ilyenkor még egy évig.
csak nem értem hogy van e vmi megmagyarázható oka
mindegy ő 6, 5 évesen iskolás lesz :)
2013. dec. 19. 20:31
17/20 anonim válasza:
14. vagyok. Kisfiam is februári. Nálunk az lesz az "ok", hogy nagyon érzékeny egyenlőre a kisfiam, nem nagyon szereti a kötelező feladatokat, bár már sokat változott mind két ügyben.Az meg, hogy nagyon játékos, az az életkori sajátossága.Nem szeret ceruzát fogni, nem szeret színezni, rajzolni. Nálunk az az elvet vallják az óvónénik, hogy addig maradhat igazi gyermek, amíg ovis. Nagyon sokat követelnek az elsősöktől, hamar elfáradnak. Ráér még tanulni az életben.
18/20 anonim válasza:
Nekem márciusi a fiam és megy iskolába jövö szeptemberben, akkor lesz 6,5éves. Ő mondjuk szerintem és az ovonénik szerint is iskolaérett. Van olyan csoporttársa, aki június 3-án született és nem megy iskoába, de olyan is van, aki augusztus 28-i, és megy!
19/20 anonim válasza:
Az én fiam most kezdte szeptemberben az elsőt. Május 31-én töltötte a 6. életévét. Nem akartam visszatartani és ő is menni akart suliba. Nálunk a nagycsoportosokat úgy engedték iskolába, hogy iskolaérettségi feladatlapot kellett megcsinálniuk, ha az nem sikerült, maradtak, illetve maradhatott, ha a szülő ragaszkodott hozzá. Szerintem az óvónők véleményére is lehet adni.
20/20 anonim válasza:
Nem tudom mennyire "divat", nálunk biztosan van ok arra, hogy visszatartjuk a kislányom. Májusban fogja tölteni a 6. évét, de nagyon visszahúzódó, nem igazán barátkozik, oldódik idegenek között. Oviban is kb. az első évben csak egymaga játszott. Biztosan "el lehet intézni" azt, hogy maradjon, de azért a környezetünkben az a jellemző, ha egy gyerek marad, annak oka van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!