A tanitoneni huzgalja a fiam hajat. Mi lenne a jo megoldas?
A fiam 7 eves,masodikos.Szofogado,jo gyerek,tavaly a legjobb tanulo volt az osztalyban.
Iden egy nagyon eleven kisfiu mellett ul,aki folyamatosan beszel az orakon.
Arra panaszkodott,hogy a tanitoneni ketszer(erosen)meghuzta a hajat,amikor a mellette ulo gyerek rosszalkodott,pedig o nem csinalt semmi rosszat,nem o beszelt.
Mi semmilyen jellegu testi fenyitest sem alkalmaztunk soha itthon,es az iskolai incidens hatasara a fiam haromszor sorozatosan bepisilt ejszaka.(Nem is emlekszem mikor fordult elo ilyen utoljara)Egyszer pedig elsirta magat,hogy nem akar suliba menni,mert minden oran ezzel a tanitonenivel lesznek.
Hogy lehetne ezt kulturalt korulmenyek kozott elintezni? Mindenkepp beszelni fogok a tanitonovel,de nem tudom, hogy varjak-e a kovetkezo panaszig,vagy most rogton menjek? Nagyon merges vagyok a tortentek miatt,de nem szeretnem tulreagalni sem.
először is: a fiadat egy olyan gyerek mellé ültették,aki szeret beszélgetni.Valószínűleg ebben a fiad is partner,mert ha nem reagálna,nem beszélne a gyerek sem.Nincs is ezzel semmi gond,én is ilyen voltam,aztán engem is "megrontottak"..De ne legyél már ENNYIRE elfogult! Viszont a tanárnő lépése sem volt jogos,mivel már mondtad,hogy más is panaszkodott rá,én együtt mennék be a szülőkkel.
De ezt én is furcsának látom,hogy a fiad annyira beijedt két hajhúzástól,hogy háromszor összehugyozta magát,meg bőgött..Ne neveljetek belőle anyámasszony katonáját.
Ha igaza van a tanárnak, ha nem, vannak más módszerek is mint a fizikai kényszer alkalmazása. Az ilyen tanárok nem tanárnak valók, nem tudnak nevelni, normálisan fegyelmezni (mert, hogy lehet bántalmazás nélkül is rendet tartani- és amúgy is jogellenes tett a gyereket fizikailag bántalmazni), vagy pályát tévesztett, vagy már belefásult a munkájába. Mindig is rühelltem az ilyen tanárokat, akik mindent így oldanak meg. Azt hiszem az órán beszélgetés még nem olyan nagy bűn, és lehet, hogy a gyerek csak udvariasságból válaszol a másiknak.
Jelekh: Szerintem te sem örülnél neki, ha a munkahelyeden mást csinálnál, mint a munkaköri leírásodban szerepel, és ezért a főnököd meghúzza a hajad. Valószínűleg visszaütnél, még ha a munkahelyed is bánja, mert elég megalázó lenne számodra a többiek előtt.
Igen, ebben igazad van, de itt jön az, hogy engem úgy neveltek, hogy tudjam hogyan kell viselkednem az óvodámban, iskoláimban, munkahelyemen úgy, hogy ne büntessenek meg... A munkahelyemen meg megnézném kinek lenne mersze belém kötni, állnék elébe. Egyébként nem ütnék vissza, szimplán beperelném a munkaadómat és egy kis lét lehúznék róla.
De most komolyan nem a testi erőszakot priorizálom a közoktatásban, de akkor is sajnálom szegény pedagógusokat. Adott egy vásott kölyök, zavarja a tanítást, zavarja a többieket, hiába ad neki fekete pontot, ír az ellenőrzőjébe leszarja mindenki. Ilyenkor mi a helyzet? Te hogyan zaboláznál meg egy ilyen gyereket? És ez még csak egy, mi van abban az esetben ha egy 20 fős osztályban akad 10 ilyen gyerek? Kérlek oszd meg velem, mert én komolyan mondom tanácstalan lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!