A tanitoneni huzgalja a fiam hajat. Mi lenne a jo megoldas?
A fiam 7 eves,masodikos.Szofogado,jo gyerek,tavaly a legjobb tanulo volt az osztalyban.
Iden egy nagyon eleven kisfiu mellett ul,aki folyamatosan beszel az orakon.
Arra panaszkodott,hogy a tanitoneni ketszer(erosen)meghuzta a hajat,amikor a mellette ulo gyerek rosszalkodott,pedig o nem csinalt semmi rosszat,nem o beszelt.
Mi semmilyen jellegu testi fenyitest sem alkalmaztunk soha itthon,es az iskolai incidens hatasara a fiam haromszor sorozatosan bepisilt ejszaka.(Nem is emlekszem mikor fordult elo ilyen utoljara)Egyszer pedig elsirta magat,hogy nem akar suliba menni,mert minden oran ezzel a tanitonenivel lesznek.
Hogy lehetne ezt kulturalt korulmenyek kozott elintezni? Mindenkepp beszelni fogok a tanitonovel,de nem tudom, hogy varjak-e a kovetkezo panaszig,vagy most rogton menjek? Nagyon merges vagyok a tortentek miatt,de nem szeretnem tulreagalni sem.
Szia! Szerintem se várd meg, míg újra előfordul, beszélj a tanítónővel!
Voltam hasonló szituációban, bár ott „csak” annyi volt a gond, hogy folyton piszkálta a mögötte ülő gyerek a gyerekemet órán, de úgy csinálta, hogy a tanítónők már csak mindig azt vették észre, mikor a gyerekem hátrafordult, és rámordult a másikra – így vele kiabáltak, hogy miért nincs nyugton, és neki adtak rossz pontot ezért.
Miután sírva jött haza a gyerekem, hogy ez a helyzet, én azt csináltam, hogy megkértem pár szülőtársat (nem a piszkálódó gyerek szüleit, hanem teljesen „kívülállókat”), puhatolják ki a gyereküknél, mi lehet a helyzet. Minden gyerek ugyanazt a sztorit mondta, mint az enyém, ezáltal eléggé felvértezve éreztem magam, így mentem a tanítónőhöz.
Mondjuk én nem támadtam, de elmondtam neki a történetet, és megkérdeztem, szerinte hogyan lehetne megoldani a dolgot. Persze itt nem volt fizikai erőszak, így neked nyilván nehezebb higgadtnak maradni…
(4. vagyok még)
Én is az elültést javasoltam a tanítónőnek, és végül az meg is oldotta a dolgot. Persze a hajhúzás nálatok akkor is elfogadhatatlan, ha valóban így történik.
Kedves Jelekh!
Kepzeld,pedagogus csaladbol szarmazom.
Ha te otthoni veressel edzed a gyerekedet az esetleges iskolai eroszak kezelesere,nagyon sajnalom.Az enyem szerencsere szavakbol ert,nem vagyunk allatok.A bepisiles oka pedig elmondasa alapjan a felelem.
A fiamra soha nem erkezett meg panasz a viselkedeset erintoen,hazudni pedig nincs oka,hiszen mi veled ellentetben nem verjuk.
A hajhuzgalast mar mas szuloktol is hallottam,sot azt is mondtak a gyerekek,hogy a tanitoneni nem eppen odaillo szavak hasznalataval fegyelmez.( szinten meguti a fulemet,hisz itthon nem hangzik el tobbek kozott,hogy "Kussolj")
Mint mondtam kulturalt megoldast szeretnek talalni,nem az asztalt szeretnem raboritani:D
A tobbi valaszt koszonom,megkerem majd,hogy ultesse mashova a fiamat,beszelgetes kozben pedig kiterek ra,hogy mellozzon mindem jellegu testi fenyitest.Ki tudja, ha nala ez a megoldas a problemakra,lehet,hogy az en hajamat is meghuzgalja:D
Ha ezek utan ismetelten elofordulna egyenesen az igazgatohoz fordulok majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!