Melyik előnyösebb egy gyerek számára? Ha egy 5 (öt) fős osztályba jár, vagy ha egy nagyobb létszámú, pl.25 fős osztályba? Melyikben fejlődik jobban szerintetek?
Én is a nagyobb osztályt preferálom, nagyobb az esélye, hogy lesznek barátai, nagyobb a verseny szellem is. Egy nagyobb osztályjal elmehetnek osztálykirándulni (nem hiném, hogy 5 gyereknek szerveznek ilyet), szokja a hierarchikus renszert.
Bár az 5 fős osztályban a tanár jobban tud alkalmazkodni minden diákhoz.
Hány éves a gyermeked?
Én voltam már 20 fős, (jelenleg) 24 fős és 33 fős osztályban is.
Szerintem a 33 fős volt a legjobb,ott volt a legtöbb barátom,mivel mindig vannak olyanok akik eleve nem az én kategóriám és így többen maradtak :)
Köszönöm a válaszokat!
9 éves a gyermekem. Még azzal szoktak érvelni, hogy egy nagyobb létszámú osztály esetében kevesebbet tudnak a tanárok foglalkozni egy gyerekkel, mint kevesebb létszám esetében.
Én is a 25 fős osztályt találom előnyösebbnek, és ebben megerősítettetek. Köszönöm még egyszer.
Bár ez gimi, de szerintem a lényege ugyanaz...
Jelenleg 32 fős osztályba járok, nem is ez az érdekes.
Nyelv órám van délután és eleinte nagyon sokan jártak, 15-20 fő is megfordult, és akkor szinte semmit nem haladtunk, mert a kiejtést és nyelvtant meg kellett ismételni, és így nem tudtunk rendesen haladni. félévre maradtunk 2-en, néha-néha 3man, és sokkal jobban haladtunk, mint azok, akik másik napon maradtak 5-6an. NEm tudom... Én a kevesebb létszámot preferálom.
Szia! Nekem közvetlen tapasztalatom nincs, de beszélgettem erről egy ismerős anyukával, akinek a lánya 3 éve egy alternatív suliba jár, ahol 12-en vannak az osztályban. Azt mondja, a gyereke szereti nagyon, csak egy problémája van, hogy nagyon kicsi a „gyerekanyag”, akiből barátokat válogathat magának, és ha páran hiányoznak, akkor alig van gyerek az osztályban.
Érdekes, mert én mindig azt hittem, az a jó, ha kevesebben vannak, hiszen úgy a tanító is jobban tud figyelni egy-egy gyerekre. A fiam 30 fős osztályba jár, és én azt érzem, simán „mellőzni tudnánk” úgy 10 gyereket az osztálytársai közül. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!