Ha egy kisgyerek sokkal nagyobb és nehezebb mint a kortársai, akkor felnőttként is az lesz? Lehet valami baj abból ha egy gyerek "gyorsan" nő?
Hát ha magasabb is, és úgy nehezebb, tehát nem kövér, akkor nem gond. De a legtöbb kövér gyerekből kövér felnőtt is lesz, mert rossz táplálkozási szokásokat tanul meg.
De természetesen nem törvényszerű. Egy biztos, nem szabad hizlalni a gyereket. Nyilván éheztetni sem lehet, de mozogjon sokat/még többet.
De... milyen korú gyerek, mert kisbabára egyáltalán nem igaz.
Kettőtől iskolás korig. És nem kövér hanem nehezebb mint az átlag elvárható súly ami magassághoz jó.
De leírom konkrétan a lányom méreteit.
3éves 4hónapos és 110cm 20,5kg 28-as a lába(cipői).
enyém 3 évesen volt 105cm és 17 kiló, 27es lábacskával.
most 3,5 évesen 107cm és 18 kiló, 28as a lába.
úgy látom, hogy talán kicsit lelassult a növekedése :)
1 évesen kisebb volt az átlagnál, még 10 kiló se volt, szóval ő nagyon hirtelen nőtt 1,5-2,5 éves kora között ekkorára.
megmondom őszintén, engem picit aggaszt, mi nem vagyunk extra magasak, ő meg az az életkorához képest, oviban is ő az egyik legmagasabb pedig vegyes csoportba jár.
remélem nem kell majd 52es cipőért rohangálnom neki :D
Szia!
Nagyobbik fiam 4000 gramm és 56 cm volt,amikor megszületett.
3 évesen 19 kg volt,és 110-es ruhákat hordott.(amit most az öccse 4,5 évesen).
7 évesen ment iskolába,akkor 136 cm volt,és 33 kg.
Az osztálytársai közül hárman még ekkorák,a többiek 1-1,5 fejjel kisebbek,és feleakkorák.
Most lesz 9 éves 150 cm,44 kiló,és 39-es a lába.
Apa és én is nagyon erős csontozatúak vagyunk.
Pár hónapja megkérdeztem a doktor nénitől,hogy lesz-e valami baja,hogy ilyen tempóban nő,azt mondta,hogy nem ez genetika,más lenne,ha csak egyes szervei nőnének,akkor kivizsgáltatná,de így van "egyben "a gyerek:)!
Az én családomban mindenki magas,és erős,bátyám is 195 cm,és 48-as lábú.
Az öcsi biztos a férjem apai ágát örökölte,akik vékony csontúak.
El nem tudom képzelni,hogy a fiam a 150 centis magasságához kevesebb kiló legyen,mert az már nagyon kóros lenne.
(hozzáteszem van egy napra pontosan idős barátja,aki feleekkora,vékony,kicsi,kis lábú)
Ha baj lenne a gyerekeddel,már szólt volna a gyerekorvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!