Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Egy osztályba íratnád az 1,5...

Egy osztályba íratnád az 1,5 év korkülönbséggel született gyermekeid?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Van kèt kisfiam, akik oviban 1 csoportban vannak.

A nagyobb fiamról döntenem kellene, hogy menjen suliba vagy sem. Januári a másik pedig júliusi.

Ha marasztalom akkor mehetnének egy osztályba suliba.

Nagyon szeretnek együtt játszani az oviban, persze másokkal is szívesen játszanak.

Én sok előnyét látom, azonban a családom ellenzi, hogy összefogják őket hasonlítgatni a tanárok illetve pl. Ha elmennek egy futóversenyre vagy egy szavaló versenyre egymás vetélytársai lesznek stb.

Én és párom is késett egy évet, nincs ebből szerintem semmi.

tegnap 13:55
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Barátnőméknél ugyanez volt a felállás, annyi különbséggel, hogy ott a nagyfiú valóban le volt kicsit maradva, így alapból évvesztes volt. Ő pont azon izgult, hogy a kislányt is tartsák még egy évet oviban, nehogy a naggyal egyszerre menjen suliba, mert tudta, hogy óriási törés lenne ez a nagynak (mondjuk náluk befigyelt a féltékenység is a nagyobbik gyerek részéről).

Végül szerencsére a lány is késett egy évet, így elhárult a probléma, de tuti, hogy amúgy sem mentek volna egy osztályba, max. egy suliba.

tegnap 14:35
 12/25 anonim ***** válasza:
84%

Nyugat Europaban lakom, itt az ikrek sem mehetnek egy osztalyba.

Dehogy iratnam oket egybe !

tegnap 14:55
 13/25 anonim ***** válasza:
66%

A versenyek általában nem egy évfolyamra vannak, egyben indul az 1-2, 3-4, 5-6, 7-8. Maximum tanulmányi versenyek vannak évfolyamokra bontva, a sportversenyek (mármint nem az iskolai futás szint, hanem a rendes sportversenyek korosztályokra bontva, tökmindegy hányadikos, a sajár kor(ha olyan a sport akkor súly) csoportjában. Összehasonlítás meg akkor is van, ha teljesen más évfolyam. Nekem 6. és 2. osztályos van, össze szokták hasonlítani őket, akaratlanul is.

De: csak azért, hogy egy osztályba kezdjenek nem tartanám vissza. Nincs semmi értelme csak azért, mert szeretnek együtt játszani. Ha iskolaérett menjen iskolába, nem igazán tesz jót visszafogni a nagyobbat azért, hogy a kisebbel együtt legyen. Úgyis kialakul a saját baráti körük, hobbijuk, nem kell mindig együtt lenniük, akkor sem ha szeretik egymást és jó testvérek. Az ikreknél, pláne az egypetéjű ikreknél szokott ez dilemma lenni, nem 1,5 év különbséggel született testvéreknél. Az egy speciálisabb eset.

tegnap 15:00
 14/25 anonim ***** válasza:
56%
Nem, biztosan nem. Én évvesztes vagyok, utálom, hogy az lettem. Már egy évvel hamarabb végeztem volna mindennel. Mindenről lemaradtam ezért az utóbbi években, mindig azt érzem, hogy az én korosztályom már egy évvel előrébb van. Pedig semmi problémám nem volt, sőt okos gyerek voltam/vagyok. Egyszerűen csak nyáron születtem. Soha nem íratnám, és nem tenném ezt a gyerekemmel, hogy visszafogom, ha csak valamilyen szakvélemény nem igazolja azt, hogy vissza kell fogni. Szerintem egész életében, rájön arra, hogy a tesója egy évvel fiatalabb és ugyanott jár mint ő, pszichésen lesz megterhelő számára.
tegnap 15:00
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Biztos nem. Másfél év nagyon sok. Egy 6 éves és egy 7,5 teljesen máshol tart. A kicsinek folyamatos kudarc lenne, hogy a bátyja mindenben jobb. Ezt akarod?

Egy évfolyamba se íratnám őket emiatt.

tegnap 15:29
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik ismerősöm példájából kiindulva nem tenném. Ők ugyan így vannak.

Az ő lányai mindketten a 4.osztályba járnak most, az idősebb iszonyatosan kilóg, majd 2 fejjel magasabb is, de testileg és szellemileg is látszik az a 1,5 év.

tegnap 15:55
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Undorító és káros szokásnak tartom direkt vissza tartani a suliból az arra érett gyereket.
tegnap 16:03
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
semmiképp sem. mindkettejüknek jár, hogy a tényleges kortársaikkal legyenek együtt, és külön társasággal. nem ikrek, az más lenne.
tegnap 16:22
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Abba belegondoltál, hogy ok nélkül visszatartod most a nagyot, és mi van, ha a kicsiről kiderül jövőre, hogy nem iskolaérett, nem mehet???
tegnap 16:30
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ugyanez a felállás, januári a nagyobbik, júniusi a kisebbik. A nagyobbik nem iskolaérett, vissza lesz tartva (gyenge grafomotorika, sok beszédhiba, játékos). A kisebbik is vissza lesz tartva, mert nyári, tuti nem küldeném alig 6 évesen iskolába.

Ha iskolaérett a gyerek, vidd iskolába. De ha valóban le van maradva, akkor maradjon egy évet oviban. A kisebbet visszatartanám mindenképpen.

tegnap 17:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!