Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Egy osztályba íratnád az 1,5...

Egy osztályba íratnád az 1,5 év korkülönbséggel született gyermekeid?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Van kèt kisfiam, akik oviban 1 csoportban vannak.

A nagyobb fiamról döntenem kellene, hogy menjen suliba vagy sem. Januári a másik pedig júliusi.

Ha marasztalom akkor mehetnének egy osztályba suliba.

Nagyon szeretnek együtt játszani az oviban, persze másokkal is szívesen játszanak.

Én sok előnyét látom, azonban a családom ellenzi, hogy összefogják őket hasonlítgatni a tanárok illetve pl. Ha elmennek egy futóversenyre vagy egy szavaló versenyre egymás vetélytársai lesznek stb.

Én és párom is késett egy évet, nincs ebből szerintem semmi.

tegnap 13:55
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
22%

Nálunk volt az osztályban egy kétpetéjű ikerpár. A tanárok meg inkább azokat hasonlítgatták a testvérhez, akiké pár évvel idősebb volt, és már túl jutott azon, amin mi szenvedtünk.

A versenyek meg ritkán vannak évfolyamonként. (tapasztalataim alapján, bár ahol sok a gyerek, ott megeshet) Meg egyáltalán olyan típusúak, hogy szeretnének ilyenre járni?

tegnap 14:00
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Még ha egy évben kezdenének is külön osztályba iratnám őket. Ilyen korban még sok az a 1,5 év. A nagy már ügyesebb lesz például különböző mozgásokban, a kicsi pedig állandóan hozzá lesz hasonlítva. Sokan még az ikreiket is külön osztályba iratják, hogy ne nyomja el az ehyik a másikat és mindenki külön-külön ki tudjon bontakozni.
tegnap 14:02
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

Én, ha komolyabb oka nincs, nem tartanám vissza, hogy 7 év 8 hónaposan kezdje a sulit. A másikat meg nem küldeném el 6 évesen.

Ergo konkrétan a kisebbik 2 évvel később kezdene, mint a másik.

tegnap 14:04
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
tegnap 14:07
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem
tegnap 14:08
 6/25 anonim ***** válasza:
100%

De már alapból le késtél, ha marasztalni szeretted volna, január 20 volt a határidő.

Vagy ez jövőre lenne?

tegnap 14:10
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Csak azért nem tartanám még egy évet az óvodában a gyerekemet, hogy a testvérével egy osztályba kerüljenek. Ha indokolt lenne a halasztás, akkor is elgondolkodnék az egy évfolyam, külön osztály felálláson, ez a testvérek közötti dinamikán is múlik.

A családban van, ahol másfél év van a testvérek között, a nagyobbik ráadásul évvesztes, de nem tenne jót nekik a közös osztály, mert a kicsi nagyon durván dominálja a nagyot: ha nem azt csinálja, amit akar, akkor elkezd hisztizni, így a nagy önálló cselekvés helyett már azt várja, hogy a kisebbik döntsön helyette.

Viszont van a baráti körömben egy testvérpár, ahol nagyon kötődnek egymáshoz, kicsiként ez hatványozottan igaz volt. A nagy elkezdte az iskolát, a kicsi megtanulta tőle a tananyagot, ezért amikor következő évben ő kezdett, inkább áttették pár hét után másodikba a testvéréhez. Középiskolába is ugyanoda jártak, de más osztályba.

tegnap 14:20
 8/25 babyboom567 ***** válasza:
100%
Ez érzelmileg nagyon nagy kiszúrás a nagyobb gyerekkel.Komolyan nem is értem, hogy egy szülő,nyomós ok nélkül ilyet tegyen.
tegnap 14:22
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Az enyémek közt 12 hónap van, ha lehetőségem is lesz egy osztályba íratni őket, biztos nem fogom, ha nem kérik kifejezetten. Én egy évfolyamba, de másik osztályba jártam a nővéremmel, állandóan nekem kellett segíteni neki, ráadásul olyan volt, mint egy poloska a vállamon. Tudta, ha elmaradt a matek szakkör, beköpött, hogy folyton egy fiúval beszélgetetek, hogy fakt előtt elmentünk Mekizni az osztálytársakkal. Értem én, hogy akinek nincs mit titkolnia, annak ez nem probléma, de azt akarom, hogy a gyerekemnek ne legyen folyton egy megfigyelőkamera a nyakában. Az más kérdés, hogy én nem borulok ki, ha a 17 éves lányom Mekibe megy 2 percre a sulitól. Legalábbis egyelőre úgy gondolom.
tegnap 14:27
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
Azonos évfolyamon is külön osztályba íratnám őket, de másfél év korkülönbséggel eleve nem lennének egy évfolyamon.
tegnap 14:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!