Egy osztályba íratnád az 1,5 év korkülönbséggel született gyermekeid?
Sziasztok.
Van kèt kisfiam, akik oviban 1 csoportban vannak.
A nagyobb fiamról döntenem kellene, hogy menjen suliba vagy sem. Januári a másik pedig júliusi.
Ha marasztalom akkor mehetnének egy osztályba suliba.
Nagyon szeretnek együtt játszani az oviban, persze másokkal is szívesen játszanak.
Én sok előnyét látom, azonban a családom ellenzi, hogy összefogják őket hasonlítgatni a tanárok illetve pl. Ha elmennek egy futóversenyre vagy egy szavaló versenyre egymás vetélytársai lesznek stb.
Én és párom is késett egy évet, nincs ebből szerintem semmi.
Nálunk volt az osztályban egy kétpetéjű ikerpár. A tanárok meg inkább azokat hasonlítgatták a testvérhez, akiké pár évvel idősebb volt, és már túl jutott azon, amin mi szenvedtünk.
A versenyek meg ritkán vannak évfolyamonként. (tapasztalataim alapján, bár ahol sok a gyerek, ott megeshet) Meg egyáltalán olyan típusúak, hogy szeretnének ilyenre járni?
Én, ha komolyabb oka nincs, nem tartanám vissza, hogy 7 év 8 hónaposan kezdje a sulit. A másikat meg nem küldeném el 6 évesen.
Ergo konkrétan a kisebbik 2 évvel később kezdene, mint a másik.
De már alapból le késtél, ha marasztalni szeretted volna, január 20 volt a határidő.
Vagy ez jövőre lenne?
Csak azért nem tartanám még egy évet az óvodában a gyerekemet, hogy a testvérével egy osztályba kerüljenek. Ha indokolt lenne a halasztás, akkor is elgondolkodnék az egy évfolyam, külön osztály felálláson, ez a testvérek közötti dinamikán is múlik.
A családban van, ahol másfél év van a testvérek között, a nagyobbik ráadásul évvesztes, de nem tenne jót nekik a közös osztály, mert a kicsi nagyon durván dominálja a nagyot: ha nem azt csinálja, amit akar, akkor elkezd hisztizni, így a nagy önálló cselekvés helyett már azt várja, hogy a kisebbik döntsön helyette.
Viszont van a baráti körömben egy testvérpár, ahol nagyon kötődnek egymáshoz, kicsiként ez hatványozottan igaz volt. A nagy elkezdte az iskolát, a kicsi megtanulta tőle a tananyagot, ezért amikor következő évben ő kezdett, inkább áttették pár hét után másodikba a testvéréhez. Középiskolába is ugyanoda jártak, de más osztályba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!