Minden állami gimibe/középiskolába van központi
felvételi? Többi lent..
Figyelt kérdés
Talán még korai, de nem lehet elég korán elkezdeni a tájékozódást. Van e Bp-en olyan suli majd 8. osztály után ahol nem kell megírni a közp- i felvételit, vagy ez csak az alternatív ( fizetős) sulikra igaz? ( de lehet, hogy rosszul tudom) Ha úgy adódik, hogy nem lesz elég a pont középsuliba, akkor hova lehet jelentkezni? Sajnos a matek/nyelvtan nehezebben megy. (3-as) Azért egy érettségi nem ártana. Illetve inkább info beallítottságú ( de más iránytól sem zárkózunk el) a gyermek, de oda gondolom a közepes matek nem lesz elég. A nyelv is 3-as, de ha igyekezne, lehetne jobb, ebben biztos vagyok, a másik két tárgy nem hiszem, hogy jobb lesz, mindenképpen olyan sulit keresnék, ahol az angolt tanítják. A nyelvet nem szeretném, ha abbahagyná. Akinek ebben van tapasztalata, hogy merre érdemes, melyek azok a sulik amiket meg lehetne majd próbálni, megköszönném, ha írna.
Gondolom nem baj, ha mar most erdeklodom, ugye? :))Nem egy szorgalmas típus. Foghatnam a kamaszkorra..önbizalma már most sincs. Mindig 1-1 ponton múlik a jobb jegy, nem tudom mashol mi a módi, nalunk nem adjak meg, es nehol szigorú az osztalyzas. Mar arra is gondoltam, hogy elvinnem mashova.
jan. 20. 10:23
42/50 A kérdező kommentje:
Nekünk mar minden ( is) eszünkbe jutott, ezert erdeklődtem. Egy alter suliban is vannak követelmények, talan az osztalyzas maskepp műkodik, nem tudom. En azt latom, hogy tenyleg nincs onbizalma es nem szeret bejarni.
jan. 20. 10:29
43/50 anonim válasza:
Gyenge képességű gyereknek kár a gimi. A Fidesz pedig jól teszi, hogy csökkenti az egyetemi férőhelyeket, hogy ne pocsékoljon annyi hülye államilag finanszírozott helyeket, mielőtt kibukik.
jan. 20. 12:00
44/50 anonim válasza:
Szakirányú technikumból nem nehéz továbbtanulni, sőt.
Egy közgazdasági technikumból közgázos egyetemre menni pont hogy támogatott, hiszen a szakmai érettségi alapból emelt érettséginek számít. Plusz egy tantárgyat kell még mellé választani, amit az egyetem kér, pl. töri vagy matek, vagy nem tudom, meg kell nézni, most már az egyetemeknek nagyobb szabadsága van. De nem kell feltétlenül a 2 emelt, szóval igenis be lehet kerülni.
Közgáz technikumból pl. orvosira menni, az már nagyobb kihívás!
jan. 20. 14:55
45/50 A kérdező kommentje:
Szerintem elvittük a témat. Nem lesz szó sem közgazrol, sem orvosi egyetemrol, a földön járok:)) Ja, és a gimit sem erőltetném. Egy normalis szakmat szeretnek majd, ga lenne.
jan. 20. 17:19
46/50 anonim válasza:
A gimikbe kell a felvételi.
Technikum-érettségi és szakma-nem kell.
jan. 20. 19:25
47/50 anonim válasza:
Azt kell kipuhatolózni, hogy mihez lenne kedve, mi az amit szeretne csinálni egész életében, mi körül forognak a gondolatai, szabadidejében mihez húz. Egy közepes tanuló is lehet boldog ember, ha azt csinálja amit szeret, nemcsak azok akiket végignyúznak nemtudom hány iskolán, és még azt se tudja mik az álmai.
Segíts neki, tanulj vele te is. Dicsérd, ösztönözd.
jan. 21. 08:35
48/50 anonim válasza:
Egyáltalán nem korai szerintem, elképedek mindig amikor látom, hogy 8-osok töprengenek, hogy melyik suliba menjenek. Ezek szüleinek
14 évig nem derült ki, hogy mihez húz a gyermeke?
Nem az iskolát, hanem az érdeklődési kört kell megtalálni, aztán azokra a tantárgyakra gyúrni ezerrel, legyen cél.
jan. 21. 08:53
49/50 A kérdező kommentje:
47- es köszönöm!❤️
jan. 21. 11:01
50/50 A kérdező kommentje:
48-as. Akkor jó.😊Igen, azon vagyok, hogy megtalaljam, de nem könnyű, mert az info érdekli, de oda ugye erősebb matek kell..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!