Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Minden állami gimibe/középisko...

Minden állami gimibe/középiskolába van központi felvételi? Többi lent..

Figyelt kérdés
Talán még korai, de nem lehet elég korán elkezdeni a tájékozódást. Van e Bp-en olyan suli majd 8. osztály után ahol nem kell megírni a közp- i felvételit, vagy ez csak az alternatív ( fizetős) sulikra igaz? ( de lehet, hogy rosszul tudom) Ha úgy adódik, hogy nem lesz elég a pont középsuliba, akkor hova lehet jelentkezni? Sajnos a matek/nyelvtan nehezebben megy. (3-as) Azért egy érettségi nem ártana. Illetve inkább info beallítottságú ( de más iránytól sem zárkózunk el) a gyermek, de oda gondolom a közepes matek nem lesz elég. A nyelv is 3-as, de ha igyekezne, lehetne jobb, ebben biztos vagyok, a másik két tárgy nem hiszem, hogy jobb lesz, mindenképpen olyan sulit keresnék, ahol az angolt tanítják. A nyelvet nem szeretném, ha abbahagyná. Akinek ebben van tapasztalata, hogy merre érdemes, melyek azok a sulik amiket meg lehetne majd próbálni, megköszönném, ha írna.

tegnap 12:40
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:
6-os nem vagyok képben a technikumokkal sem sajnos:( Van tanar, akivel gyakorol, de nem a felv-re, hanem egyfolytaban.
tegnap 13:38
 12/44 anonim ***** válasza:
12%
Ja, hogy magán tanárral ilyen az eredménye. Akkor tényleg valami gyenge szakképzőt vagy nagyon gyenge technikumot kell keresni.
tegnap 13:48
 13/44 A kérdező kommentje:
12- es még változhat, de nem lesz 5-ös mar most latom, ezert parazom..
tegnap 13:52
 14/44 anonim ***** válasza:
78%
Azért vannak nem túl erős gimik is, ahova a 3-as tanulókat is felveszik, ismerős gyerek bekerült, ráadásul a matek írásbelije is elég rossz lett tavaly.
tegnap 13:55
 15/44 A kérdező kommentje:
14- es pl.? Lehet priviben is, ha nem publikus. Ez állami?
tegnap 13:56
 16/44 anonim ***** válasza:

4-es, 5-os tanulo voltam (mikor hogy 😂) de nem irtam (volna) meg lazan, ha anyamek nem ulnek ott felettem es naponta “nem verik belem” a hulye feladatlapokat. 🤣

Mennyit zokogtam, hogy miert kell ezt csinalni, emlekszem, de ha nem gyakorolom, nem lett volna jo pontszamom.

Ez a lenyeg, hogy nagyon-nagyon sokat kell ezeket a tipusos feladatokat gyakorolni. Bar bocsi, ha rosszul irtam es manapsag mar mashogy van, de anno 12 eve ez bejott.

Meg egyebkent is az osztalyzat sokszor tenyleg csak egy szam, nem is feltetlenul jelzi azt, hogy a gyerek valojaban mennyit tud. Be tudtam magolni akarmi 5-osre, de most hogy mennyire tudtam… es el is elhasaltam, ha nem gyakoroltam olyan targyaknal, mint a matek.

tegnap 13:59
 17/44 A kérdező kommentje:
Éppen ez az. Ez fordítva is igaz! Egy szám, mégis mennyi mindent meghataroz. Csak 1 p hianyzik a jobb jegyhez, mert nem figyelt elegge, nem akarta elegge. Nagyon elszomorít, hogy lehetne jobb is, ha eleget gyakorolna, es elegge akarna:(
tegnap 14:04
 18/44 anonim ***** válasza:
100%
De ha szakmát is akarsz akkor nem gimibe hanem technikumba kellene mennie, nem?
tegnap 15:13
 19/44 anonim ***** válasza:
100%
Neki nem lenne jobb egy technikum? Éretségit és szakmát is kap. 5 (asszem van 6 is) éves képzések, lesz éretségije és egy technikusi végzetsége. Abból is van gyengébb, erősebb. Az én lányom most nyolcadikos, hiába jó tanuló (1db négyese lesz félévkor, kémiából. A többi 5) közgazdasági technikumba fog jelentkezni, nem gimibe (ő választotta). Oda magas pont és jó átlag kell. De más iskolába pl a cukrász technikusnak simán felvesznek 3-as tanulókat is.
tegnap 15:33
 20/44 anonim ***** válasza:
39%
Biztos, hogy ne akard gimibe vinni. Ha a hatodikos tananyag magántanárral is csak 3asra megy. Ha egy jó szakmát adó technikumot elbírna végezni az lenne neki a legjobb. (Szakács, cukrász, asztalos). Közgáz és kereskedelmi technikumok a legrosszabb választás. Semmire nem jó. Közgáz érettségivel semmire nem lehet menni, abból, hogy rendes munkád legyen egy jó diploma kell. Technikumból viszont baromi nehéz egy jó egyetemre bekerülni.
tegnap 16:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!