Nem sokára központi írásbeli. Azoktól kérdezem, akik írnak és érintettek vagy hozzátartozók: mit gondolsz, hogy fog sikerülni a matek, mennyire vagytok/vannak felkészülve rá lelkileg?
Kb. egy hét és az általános iskolások számot adnak matek és magyar tudásukról, ami része a középiskolai felvételi eljárásnak.
Alapvetően az érettségi és a központi előtt gyakoribbá válnak a tematikus kérdések. Ehhez kapcsolódóan kérdezek én is, aktuálisan a központi kapcsán.
Tudom, hogy ti, akik írtok, még nem feltétlen vagytok aktívak, ezért Titeket és a hozzátartozókat is kérdezem. A tapasztalataim azt mondatják, hogy a legtöbb esetben a matek a fő probléma, a magyar a "könnyebb". Nyilván van, akinél ez fordítva van, de a jellemző az, amit írtam.
Hogy érzitek, hogy megy a matek? Hány pontot vártok a központi matekon? Mennyivel lennétek elégedettek? Mi az, ami az erősségetek/-ük matekból és mi az, ami a legkevésbé megy? Mennyire pánikoltok/-nak, izgultok/-nak miatta? Mennyire féltek/-nek, hogy leblokkoltok/-nak a központi feladatsor írása alatt? Mit gondoltok, hogy az a suli, amit kinéztetek magatoknak, hány pontos matek felvételit igényel? Mi az a minimum, ami kellhet oda?
Tudom, hogy akik írtok, nem feltétlen írhattok választ, de nyugodtan válasszatok az opciók közül és ha gondoljátok, fejtsétek ki a várakozásaitokat, félelmeiteket (aggályaitokat), célokat akár privát üzenetben.
A válaszok mellett kérdezzetek nyugodtan az eljárással kapcsolatban vagy a feladatok, témakörök kapcsán, ha úgy érzitek, mert bizonyosan sokak segítő szavakat tudnak intézni!
Előre is köszönök minden opcióválasztást, kommentet vagy üzit; ha azok stilisztikája szalonképes!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!