Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nem sokára központi írásbeli....

Nem sokára központi írásbeli. Azoktól kérdezem, akik írnak és érintettek vagy hozzátartozók: mit gondolsz, hogy fog sikerülni a matek, mennyire vagytok/vannak felkészülve rá lelkileg?

Figyelt kérdés

Kb. egy hét és az általános iskolások számot adnak matek és magyar tudásukról, ami része a középiskolai felvételi eljárásnak.

Alapvetően az érettségi és a központi előtt gyakoribbá válnak a tematikus kérdések. Ehhez kapcsolódóan kérdezek én is, aktuálisan a központi kapcsán.

Tudom, hogy ti, akik írtok, még nem feltétlen vagytok aktívak, ezért Titeket és a hozzátartozókat is kérdezem. A tapasztalataim azt mondatják, hogy a legtöbb esetben a matek a fő probléma, a magyar a "könnyebb". Nyilván van, akinél ez fordítva van, de a jellemző az, amit írtam.

Hogy érzitek, hogy megy a matek? Hány pontot vártok a központi matekon? Mennyivel lennétek elégedettek? Mi az, ami az erősségetek/-ük matekból és mi az, ami a legkevésbé megy? Mennyire pánikoltok/-nak, izgultok/-nak miatta? Mennyire féltek/-nek, hogy leblokkoltok/-nak a központi feladatsor írása alatt? Mit gondoltok, hogy az a suli, amit kinéztetek magatoknak, hány pontos matek felvételit igényel? Mi az a minimum, ami kellhet oda?

Tudom, hogy akik írtok, nem feltétlen írhattok választ, de nyugodtan válasszatok az opciók közül és ha gondoljátok, fejtsétek ki a várakozásaitokat, félelmeiteket (aggályaitokat), célokat akár privát üzenetben.

A válaszok mellett kérdezzetek nyugodtan az eljárással kapcsolatban vagy a feladatok, témakörök kapcsán, ha úgy érzitek, mert bizonyosan sokak segítő szavakat tudnak intézni!

Előre is köszönök minden opcióválasztást, kommentet vagy üzit; ha azok stilisztikája szalonképes!

ma 15:20
A kérdező szavazást indított:
Fiúként menni fog, bővel 40 pont felett, nyugodt vagyok miatta
Fiúként nagyjából menni fog, 30-40 közöttre jó lehet, nem különösen izgulok
Fiúként ugyan úgy érzem, nagyjából menni fog, de nagyon stresszelek, félek tőle
Fiúként nem megy a matek, némiképp stresszes vagyok emiatt, de nem fog kihatni az eredményre
Fiúként nagyon nem megy a matek, rettentően félek, nagyon tartok attól, hogy totál leblokkolok, és semmit nem fogok tudni, örülök, ha lesz 10 pont
Lányént menni fog, bővel 40 pont felett, nyugodt vagyok miatta
Lányént nagyjából menni fog, 30-40 közöttre jó lehet, nem különösen izgulok
Lányént ugyan úgy érzem, nagyjából menni fog, de nagyon stresszelek, félek tőle
Lányént nem megy a matek, némiképp stresszes vagyok emiatt, de nem fog kihatni az eredményre
Lányént nagyon nem megy a matek, rettentően félek, nagyon tartok attól, hogy totál leblokkolok, és semmit nem fogok tudni, örülök, ha lesz 10 pont
2 szavazat
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!