Minden állami gimibe/középiskolába van központi felvételi? Többi lent..
Figyelt kérdés
Talán még korai, de nem lehet elég korán elkezdeni a tájékozódást. Van e Bp-en olyan suli majd 8. osztály után ahol nem kell megírni a közp- i felvételit, vagy ez csak az alternatív ( fizetős) sulikra igaz? ( de lehet, hogy rosszul tudom) Ha úgy adódik, hogy nem lesz elég a pont középsuliba, akkor hova lehet jelentkezni? Sajnos a matek/nyelvtan nehezebben megy. (3-as) Azért egy érettségi nem ártana. Illetve inkább info beallítottságú ( de más iránytól sem zárkózunk el) a gyermek, de oda gondolom a közepes matek nem lesz elég. A nyelv is 3-as, de ha igyekezne, lehetne jobb, ebben biztos vagyok, a másik két tárgy nem hiszem, hogy jobb lesz, mindenképpen olyan sulit keresnék, ahol az angolt tanítják. A nyelvet nem szeretném, ha abbahagyná. Akinek ebben van tapasztalata, hogy merre érdemes, melyek azok a sulik amiket meg lehetne majd próbálni, megköszönném, ha írna.tegnap 12:40
21/43 A kérdező kommentje:
20-as: még nincs hatodikos.
tegnap 16:41
22/43 A kérdező kommentje:
20-as: az egyetem nalunk biztos, hogy nem jatszik, sajnos nem szorgalmas. Azert egy kozgaz szakkozepbol meno gyereknek meg lehet normalis allasa, nem? De lehet, hogy rosszul tudom.
tegnap 16:43
23/43 A kérdező kommentje:
A rendes munka nalad mit jelent? Mi sem keresunk milliokat, nincs diplomank, mondjuk most latom hatranyat, hogy egy semmi dipl-val tobbet er az ember multinal mint anelkul, sőt a huszonevvel ezelotti banki tapasztalat mar mit sem er, ha mas ter- en dolgozom kozrpf.vegzettseggel.
tegnap 16:46
24/43 A kérdező kommentje:
19-es cukrasz technikusnak.háát nekem is eszembe jutott, de nagyon strapas melo, kétlem, hogy menne oda:)) az infora meg szerintem ezek a 3- asok kevesnek fognak bizonyulni. Ötletelek egyelőre műszaki sulikon, mert úgy látom inkabb a hardver resze ami erdekli, szerelés ilyesmi, puhatolozom, hogy majd merre tovabb.
tegnap 16:51
25/43 anonim válasza:
Semmire nem jó egy közgáz érettségi. Lehet veled bolti eladó vagy hasonló. Irodista már nem. Amit csinálhatna azt kiváltja az ai, mert az robot meló.
26/43 anonim válasza:
Info technikum igyan ez, tanítanak ott ismerőseim. Semmire nem mennek a gyerekek az éretségival. Valami múszerésznek tanulhatna.
27/43 A kérdező kommentje:
26- os műszerész oke, de oda milyen targyak kellenek, amik beleszámítanak majd a felvételibe?
tegnap 17:24
28/43 A kérdező kommentje:
25-ös ne viccelj! Bolti eladó?:))) Bankba felvesznek érettsegivel, plusz közgaznak örülnek pl. pénztárosnak. Ha nincs tanfolyam, elvegzed közben. Csak egy példa. De pályakezdőket is keresnek bankba irodába.
tegnap 17:27
29/43 A kérdező kommentje:
Mondjuk abban igazad van, hogy sok mindent automatizalnak. Mire odaer, lehet, hogy nem lesznek banki betanitott munkasok.
tegnap 17:28
30/43 anonim válasza:
Általában a technikumok is kérik. De a legtöbb helyre nem kell kitűnő bizi, azok a gyerekek mennek gimnáziumba. 3-4-esekkel a legtöbb technikumba be lehet kerülni, ha ír egy országos átlag körüli felvételit. A felvételi nagyon nehéz, de ez azért van, mert csak így tudnak szelektálni az elitgimnáziumokba. Technikumba egy 55-60 pont bőven elég. Azt meg azért el lehet érni, vannak típusfeladatok, azokat kell begyakorolni.
Ha úgy gondolod, hogy nehéz, akkor már most érdemes keresni egy magántanárt. Ha informatikai területre akar menni, azért oda nem árt egy izmosabb matek tudás. Az én fiam is 3 volt tavaly év végén, most 5 lett, mert tanultam vele, nagyon jól felhoztam a matek tudását, az iskolai tanórák nem voltak erre elegendők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!