Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Miért csinálják az iskolák...

Miért csinálják az iskolák hogy nincs ügyelet hogy kirúgják az embert a munkahelyéről?

Figyelt kérdés
Annyira elegem van már nekem is meg a munkahelyemnek is ebbol.

ma 07:51
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
0%

A munkában levő szülő szempontjából nem mindegy hogy ügyeletes vagy nem ügyeletes kolléga van bent? Felügyelve van a gyermek. Akinek szükséges 4ig vagy akár 6ig is annak adott. :) nem egészen értem mi a probléma ezzel.

Nálunk pl 1 osztályból sem marad 1 gyerek sem ügyeletben az évfolyamon, és nem , senki se mondta hogy nem maradhatnak itt olyan gyerekek akinek szüksége van felügyeletre. Már 2 hete gyűjtjük kinek van szüksége ügyeletre.

A bölcsi meg nem csak 4ig van de mikor én megyek általában a lányomért már hétköznapokon is kb üres az egész. Ünnepek előtt meg már hamarabb is.

ma 11:47
 22/26 anonim ***** válasza:
0%

#16 Nem csak családtag lehet, hanem bárki. Én gyeden vigyáztam a húgom gyerekére. Akkor még nekem csak kettő volt, betettem az övét harmadiknak. Ha összefogsz 2-3-4 anyukával, akkor ha valaki már otthon van az ő beteg gyerekével, mellé teszed a tiéd, legközelebb pedig te vigyázol az övére. Ha nálatok ez egy általános, megoldhatatlan probléma, akkor ez a lehetőség mindenkinek megváltás lesz.

Nem csak közszférában vannak ilyen lehetőségek, nyitott szemmel kell járni, aktívan keresni, hívogatni, beszélni emberekkel, hogy kinek milyen tapasztalata, ismerőse van. Nem várni évekig, hogy hátha valaki kihal a rendszerből és végre téged fognak megkeresni. Proaktívnak kell lenni, küzdeni azért, hogy többet kapj. A férjem pl vállalkozást, azóta céget alapított, most 8 ember dolgozik neki heti 4 nap otthonról, 1x mindenki bemegy. (Engem nem ő alkalmaz.) Ez is egy lehetőség, csak kreativitás, tehetség és kemény munka kell hozzá, ami sok ember kedvét elveszi, és inkább az államtól várja a megváltást (amivel egyet értek, hogy van mit javítani, de ez rajtad most nem segít, mert a gyerekre most kell vigyázni).

Vagy egy másik példa, a közeli kisboltunk egy családi ház pincéje. A garázs folyton nyitva van, ott vannak bent a hűtők, polcok, egy külön (zárt) kapunk lehet eljutni a ház bejárati ajtajáig. Ha el kell ugrania a csajnak fel a házba, akkor csöngetni tudsz, és ugrik azonnal. Évek óta működik ez így nekik. Nyilván egy bolt nyitásához kell alaptőke vagy hitel, nem úgy működik, hogy veszel a piacon pár tojást és indulhat a biznisz, de szerintem egy kreatív módszer, és jól mutatja, hogy ha segítesz magadon, az isten is megsegít.

ma 11:52
 23/26 anonim ***** válasza:
73%

#21 Te pedagógus vagy és tényleg nem érted mi a probléma azzal, ha egy iskolában hivatalos tanítási napon tanítás helyett csak összevont gyerekfelügyelet van?

Panaszkodnak a tanárok, hogy olyan sok a tananyag, hogy nem lehet rendesen befejezni évvégéig, de karácsony előtt egy héttel már derogál a tananyaggal foglalkozni.

A szülő tanítási napon nem melegedni hordja a gyerekét iskolába. És mondom, a megbecsülés itt kezdődne, hogy azt látják, hogy rendesen dolgozik valaki, nem azt, hogy már szabadság előtt kibújik a feladat alól. (Arra is fogadni merek, hogy a mai napra nincs mindenki hivatalosan kiírva szabadságra hiába nem dolgozik.)

ma 12:03
 24/26 anonim ***** válasza:
44%

Akik minden létező szünetben ügyeletet akarnak, azok amúgy mikor veszik ki a szabadságukat? Komolyan érdekelne.

Mert ismerős a szitu, 8 és 4 éveseink vannak, tehát pont ez a "már nem annyira kicsi (legalábbis a 8 éves), de még nem egyedül hagyható" kategória. És igen, szívás, mert a szabadságunkat az iskolai/ovis szünetekre tartogatjuk, a férjem is meg én is. Csak úgy pihikézni már hosszú évek óta nem veszünk ki szabit (kivéve 1 hetet nyáron), mert azt nem tehetjük meg. De még így is ki tudjuk gazdálkodni minden évben kettőnk szabadságából, és így is kiveszünk nyáron közösen is egy hetet, amikor elmegyünk nyaralni.

A nyári szünet nyilván más tészta, mert 2 hónapot ha fejre állsz se oldasz meg szabadságból, de az összes többire gondolok.

Szóval értem én, szívás, és szar a rendszer, de bakker, azért ezen illett volna gyerekvállalás előtt elgondolkodni, nem? Csóri gyereknek milyen jó lehet, amikor az összes osztálytársa várja a szüneteket, őt meg mindre bedugná az anyja az iskolába, amelyikre csak lehetne. Bár gondolom oviban is mindig ügyeletben volt, úgyhogy volt alkalma hozzászokni...

Aki meg a home office-szal jön, az vagy soha nem dolgozott még benne, vagy annyira komolytalan a munkája, hogy embert felvenni se kéne rá. Máskülönben nem hiheti, hogy lehet érdemi munkát végezni egy kisiskolás (vagy pláne egy kisiskolás + egy bölcsis/ovis kistesó kombináció) mellett.

ma 12:09
 25/26 anonim ***** válasza:
71%

#24 Gondolom az a problémája a kérdezőnek, hogy hagyott év végére 3 nap szabadságot a szünetre, de beközölték, hogy 7-én szombaton, meg 14-én szombaton is vigye haza a gyerekét délben, meg a hét elején kitalálták, hogy ma se vigye és a munkáltatójának elege lett belőle.

Nem mindenhol szólnak előre, hogy nem csak a szüneteket kell megoldani, hanem azon kívül is még fél napokat, napokat. Valószínűleg oviban volt mindig ügyelet, ezért nem számított ezekre a napokra, kivette nyári szünetben a szabadságait.

Plusz ti ketten vagytok, vannak egyedülálló anyák, ahol apuka egyáltalán nincs képben, ott kB 70 napot kell egy évben megoldania egy embernek kB.25-30 nap szabadsággal úgy, hogy ő az egyetlen kereső, nem teheti meg, hogy láblógatós munkahelyen dolgozik garantált bérminimumért.

ma 12:48
 26/26 A kérdező kommentje:
A szabadság is ezekre megy csak el. Semmi másra. A suli veszi el az összes szabadságot is.
ma 13:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!