Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Miért csinálják az iskolák...

Miért csinálják az iskolák hogy nincs ügyelet hogy kirúgják az embert a munkahelyéről?

Figyelt kérdés
Annyira elegem van már nekem is meg a munkahelyemnek is ebbol.

ma 07:51
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

2023. évi LII. törvény

a pedagógusok új életpályájáról (="státusztörvény")

90.§(3) Az alapszabadság mértéke évi ötven munkanap, amelyből a munkáltató legfeljebb tizenöt munkanapot igénybe vehet

a) a nevelési-oktatási intézmény tevékenységi körébe tartozó nevelés, oktatás, gyermekfelügyelet, a pedagógiai szakszolgálati intézmény tevékenységi körébe tartozó pedagógiai szakszolgálati tevékenység céljára,

b) * továbbképzés, a köznevelésért felelős miniszter által előírt képzés, továbbá foglalkoztatást elősegítő képzés céljából, vagy

c) ha a pedagógus szabadságát részben vagy egészben a szorgalmi időben, óvodapedagógus esetében – a július 1-jétől augusztus 31-éig tartó időszak kivételével – a nevelési évben adják ki.

Forrás: [link] - Wolters Kluwer - Minden jog fenntartva!

Nem tudom milyen városi legenda, hogy a pedagógusok nak ugyanannyi szabadsága van, mint másnak, de vagy a pedagógusoknak kellene kinyitniuk a szemüket, vagy a nem pedagógusok a tájékozódni arról, hogy a munka törvénykönyve alapján kinek hány nap szabadság jár...

ma 09:20
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

"Ezeknek a szülőknek sem otthonról kell dolgoznia, hanem egy rugalmas vagy home office-t is engedélyező munkahelyt kell keresniük, vagy egy olyat, ahova magukkal tudják vinni a gyereket"

De ember, Magyarországon kb. a munkahelyek 5%-a ilyen, es mindenki ezekre hajt, miért venne fel a munkáltató kisgyereks anyukát ilyen jó melókra, mikor jelentkezik mellette 100 másik gyermektelen férfi és nő?

Persze lehet így hozzáallni, hogy oldja meg mindenki maga egyedül, ahogy tudja, csak akkor el kell fogadni, hogy a jelenlegi demográfiai "katasztrófa" tovább romlik, és majd mikor 60 évesen kórházba kerülsz vagy öregek otthonába vagy boltba mennél vagy bármi, nem lesz yki ellásson meg segítsen neked, mert már senki nem vállal ilyen munkát, mivel családdal nem összeegyeztethető.

ma 09:24
 13/26 anonim ***** válasza:
30%
Menjetek el tanárnak, hiány van.
ma 09:29
 14/26 anonim ***** válasza:
26%
A tüzoltó, mentő stb. egészévben ki veheti a szabadságát. A tanár máskor nem mehet szabira, csak a szünetekben.
ma 10:07
 15/26 anonim ***** válasza:
27%

Nem tudom, hogy az 5% adat honnan jött, mi és az összes ismerősöm meg tudjuk oldani ezt a helyzetet. Lehet, hogy pont miénk az összes gyerek kompatibilis munkahely, nem pedig arról van szó, hogy aki meg akarja, az megoldja.

Nem azt mondtam, hogy a volt kollégádnak kell vigyáznia a gyerekre, de pl. én vigyáztam a húgom gyerekére, amíg ő suliban volt. Anyukám nővér, hektikus a munkabeosztása, de nem dolgozik heti 7 napot, amikor szabad, meg tudnám kérni, hogy vigyázzon az enyéimre. A szomszéd néni folyton ajánlgatja, hogy ha bármi van, ő szívesen vigyáz a gyerekekre (sőt, egy másik szomszéd néni is, csak rá nem merném rábízni). Ha segítesz másoknak, ők is segítenek, ha szükséged van rá, csak manapság az emberek szeretnek elzárkódni egymás elől, de attól még ezek létező lehetőségek.

Home officeban dolgozni kell, nyilván gyerek mellett nem lehet ugyanolyan hatékonyan, mint egy csöndes irodában, de attól még lehet. Ha szüksége van rád a gyereknek, gyorsan ellátod, és mész vissza dolgozni. Elfoglalod előre kitalált programokkal, mesével, kajával, jó időben szabadlevegőn. Én is ezt csinálom amúgy. Nem azt mondom, hogy könnyű, hanem hogy nem megoldhatatlan úgy, hogy mindenkinek elfogadható legyen.

ma 10:08
 16/26 anonim ***** válasza:
77%

15, nekem pl. nincs családom, aki segithetne. A férjem reszéröl az egyik nagyszülő dolgozik pont 8-4-ig, a másik idős es elesett, nem tud kisgyerekekre vigyázni. A testvérének vannak gyerekei, őt se lehet megkérni.

Az összes szomszédom kisgyerekes, nekik is meg kell oldani, nemhogy segíteni másnak. Csak ugyd ők úgy oldják meg, hogy van család, plusz közszféraban dolgoznak, ahol ezt elnézik, én evek óta nem tudok bekerülni, mivel nincs ott ismeeősöm a szomszedaimon kívül, akik dettó nem tudnak ebben segíteni, mert mint mondtak, ott all már halomban az önéletrajt, százan várnak arra, hogy valaki "kihaljon" onnan.

ma 10:28
 17/26 anonim ***** válasza:
75%
Nem mindenhol van ez így én pedagógus vagyok. Nálunk mindig van az ilyen napokon és a szombati napokon is ügyelet, úgy mint a rendes napokon ma is van bent ügyeletes kolléga. Bölcsi is 4ig van nálunk. Ne általánosítsunk.
ma 10:47
 18/26 anonim ***** válasza:
44%

#17 Ma nem ügyeletes kollégának kellene bent lennie, hanem mindenkinek dolgoznia kellene, hiszen még nincs téliszünet.

Aki 4-ig dolgozik az a 4-ig nyitvatartó bölcsivel nincs kisegítve, senki sem tud teleportálni.

Ma egy ugyanolyan munkanap van, mint bármelyik másik az évben, ugyanúgy nyitva kellene lennie mindennek.

Probléma a pedagógusok alacsony megbecsültsége, de ezekkel a dolgokkal pont saját maguk ássák alá a saját megbecsülésüket. A szülő csak azt látja, hogy ekkor is haza megy, akkor is hazamegy, amikor munkaidő lenne. Egy piaci munkahelyen ezt nem lehet megtenni.

ma 11:00
 19/26 anonim ***** válasza:
71%
Követelem az éjszakai ügyeletet, mert három műszak van az intenzíven...
ma 11:23
 20/26 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem tökre igaza van a kérdezőnek abban, hogy ez a probléma központi megoldásra várna. És ha tényleg támogatni akarná a kormány a gyerekvállalást, akkor az össze-vissza családtámogatások helyett, amik csak az árak felhajtására jók, abból a pénzből megoldhatnák ezeket a problémákat.
ma 11:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!