Mit lépnétek vagy lépnétek-e valamit, ha az osztálytársak szülei ezzel keresnének meg titeket?
Idén új osztályfőnököt kaptak a gyerekek, most negyedikesek.
A fiunk rengeteg tanulási problémával küzd. Vért izzadunk az elért eredményekért.
A héten voltak többen fogadóórán és utána azzal kerestek meg, hogy az osztályfőnök megemlitette nekik, hogy nem tesz jót a gyerekeiknek, ha náluk rosszabb képességű gyerekekkel barátkoznak, pl a fiunkkal.
Teljesen ledöbbentem. Az tény, hogy a fiunk nem lesz soha zseni és valószínűleg az érettségi is megugorhatatlan akadály lesz neki, de egy rendes jólelkű gyerek, akit az osztálytársai és eddig a tanárai is szerették. A viselkedésével sincs baj, sem az órákon, sem a szabadidőben. Minden közösségi programban ott van, ha kell karácsonyi előadást szervez a tanárok gyerekeinek, ha kell, szemetet szed vagy segít pakolni a szertárban.
Eddig még nem fordult elő ilyen. Mit kellene tennünk?
Arra is gondoltam, hogy rákerdezek az ofönél erre, de a szülőket sem szeretném kiadni, mert láthatóan nem tudja, hogy mennyire összetartó osztályt vett át.
Az osztályfőnökkel és az igazgatóval is beszélnék sürgősen.
Szülők, hogy reagáltak?
A szülők is kiakadtak ezen, pont ezért szóltak.
El nem tudom képzelni, hogy mi hátránya származna pl a két kis osztálytársnőjének, hogy hétvégente együtt matekozok velük. A két kislány 5, a fiunk 2 belőle. Nem hiszem, hogy ezzel visszahúzná őket. A fiunk szokott néha letörni, hogy ő 3* annyi tanulással sem tud többet összehozni. Sem a lányok, sem a szüleik részéről nem merült fel panasz. A többi szülő sem érti, hogy ez most mi.
Akkor beszélnék az osztályfőnökkel neveket nem említve persze, hogy ez jutott vissza hozzám és mondja már el az ő verzióját is, hogy ez milyen szövegkörnyezetben hangzott el és pontosan hogyan, mire értette...
Szerintem ilyen idős korban ez nem olyan dolog, ami ragadós lenne. Ha magatartási problémái lennének, akkor megérteném, az tényleg hatással tud lenni az egész osztályra. Az is, ha órán többet kell foglalkozni egy-egy gyerekkel, akinek nehézségei vannak, de nem ez a jellemző, hanem az, hogy tojnak rá, haladnak az átlaggal és otthon a szülők vagy magukban, vagy magántanárral megpróbálják tartani az iramot.
1 a tanárhoz bemész és lbszd, hogy minek mond ilyet más szülőnek.
A szülőket megkérdezed vállalják e a véleményük.
Aztán jönne az igazgató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!