Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Márciusi gyermeked kezdi az...

Márciusi gyermeked kezdi az első osztályt 2025. szeptemberében, vagy marad még egy évet az óvodában?

Figyelt kérdés

Azokhoz szól a kérdésem akinek márciusban betölti a 6. évet a gyermeke és az óvoda szerint iskolaérett is, tehát kezdhetné az első osztályt, ti szeretnétek/beleegyeztek, hogy kezdje az iskolát, vagy kéritek, hogy maradhasson még egy évet?

Miért igen, miért nem?

Nincs rossz válasz, kiváncsi vagyok.

Mi is döntés előtt állunk.

Az óvoda szerint mehet, sőt az óvónő szerint el is utasítanák a kérelmünket, ha a plusz egy évet kérnénk.

dec. 10. 20:18
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
8%

"mindig is kitűnő volt és jelenleg a pokolba kívánja, hogy 20 éves lesz, mire érettségizik. Szóval ezt sem árt figyelembe venni."

Ennek kellene a leglényegtelenebb szempontnak lenni.

Egyrészt sose tudja meg, hogy akkor is ugyanolyan könnyedén vett volna mimdent, ha 6 évesen kezd.

(Másrészt ezek szerint még 20 évesen is éretlen, ha ezen kattog, mint egy kamasz).

A saját gyerekemen látom, hogy mennyit jelent egy-egy év.

dec. 12. 18:30
 22/22 anonim ***** válasza:
80%
Nyilván most még 18 éves kamasz és éretlen, aki azt látja, hogy a vele egy idősek már most egyetemre járnak, ő pedig majd 2 év múlva jut el odáig. Nem ez a leglényegesebb szempont, de ezt is érdemes figyelembe venni. Ha szükséges, vissza kell tartani egy évet oviban, de csak azért visszatartani egy gyereket, aki amúgy mindenben jól teljesít és iskolaérett, hogy még egy évig gyerek lehessen, szerintem hülyeség. Én ezt tapasztaltam, 6,5 évesen kezdett a fiam, nem volt gondja a sulival, semmit nem jelentett volna a plusz egy év.
dec. 12. 21:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!