Párhuzamos hallgatói jogviszony- 2011. szeptemberében kezdtem az első (államilag támogatott) képzést,2012. szeptemberében kezdeném a másikat. Hányasával fogynának a féléveim? Részletek lent.
én úgy tudom, hogy 2012 szeptemberétől ha más szakot is kezdesz,akkor duplán számolják a féléveket (feltéve ha a 2. nem fizeted). lényegében: mindkettőt felszámolják. ha valahol halasztasz azt akkor nyilván nem.
amúgy elég szívás.. én is most akartam más szakot felvenni párhuzamosan,de nekem így már nem fér bele..
Én is szeptemberben szeretnék majd elkezdeni egy párhuzamos szakot, így beleástam magam a felsőoktatási törvénybe.
Nem vagyok jogász, de a jelenleg hatályos törvényben ( [link] nehéz nem észrevenni ezeket a sorokat:
"A támogatási idő, illetve a költségtérítéses képzéshez rendelkezésre álló idő számításakor egy félévként kell nyilvántartani, ha a hallgató - az elsőként megkezdett képzésének legkésőbb harmadik félévében létesített további (párhuzamos) hallgatói jogviszonyára tekintettel -
a) egyidejűleg több felsőoktatási intézménnyel áll hallgatói jogviszonyban, illetve ha
b) ugyanabban a felsőoktatási intézményben egyidejűleg több szakképzettség, szakképesítés megszerzésére készül fel."
Szóval eszerint egyesével fogynak a félévek.
köszönöm, ezeket a törvényeket én is láttam, ezek alapján egyértelmű, hogy kettesével kell, hogy fogyjanak a félévek. VISZONT. Mi 2011 szeptemberében léptünk be a felsőoktatásba, amikor még a 2005-ös felsőoktatási törvény volt érvényes.Akkor még ugye úgy volt, hogy ha a harmadik félévben kezdted meg a másik képzést, akkor egyesével fogytak a félévek. Emiatt mondja a felvi jogász, hogy nekünk is egyesével fogynak a félévek.
[link] (a második kérdést kell nézni itt)
én szeretnék neki hinni:)
Az tuti, hogy ennél hülyébb mondatot még sosem olvastam:
"A magyar állami (rész)ösztöndíjjal támogatott képzésben való részvételt nem zárja ki a felsőoktatásban szerzett fokozat és szakképzettség megléte, azzal, hogy aki egy képzési ciklusban magyar állami (rész)ösztöndíjas képzésben tanulmányokat folytat, ugyanazon képzési ciklusba tartozó további (párhuzamos) képzés folytatása esetén a támogatási időből félévente a párhuzamosan folytatott állami (rész)ösztöndíjjal támogatott képzések számának megfelelő számú félévet le kell vonni."
( [link] /28./§47./7. )
Hogy jön ide a "szakképzettség megléte"? És ez nem zárja ki a részvételemet...az-val/vel, hogy(?!)...kettessével vonják a féléveimet. Mivan?
Hiába izzadnak az agysejtjeim, nem tudom értelmezni a mondatszerkezetet.
És ez az akármi szeptembertől lép hatályba, addíg én joggal számolhatok az előző jogszabállyal.
Ez a mondat érthető, szemben a 2011/CCIV/28/§47/7-tel...
Az ELTE HÖK egyébként azt írta nekem:
"Azoknak a hallgatóknak nem fogják duplán számolni a félévét még ebben az évben, akiknek nem kell beiratkozniuk (=a régi egyetemükön kezdenek új szakot)."
Azt sejtem, hogy a titok a "SZEPTEMBER 1-je". Ha utána iratkozol be, buktad a 2 az 1ben akciót.
KÉRDÉS: Lehet-e szeptember 1 előtt beiratkozni??
(hű ez tiszta "Catch me if you can")
Na aki ebben a cipőben járnak: mi lett?
Nekem ugyanúgy keresztbe beszélt mindenki, viszont a hézag akkor lett nekem nyilvánvaló, amikor alá kellett írnom a nyilatkozatot az eltén az ösztöndíj igénybevételéről.
Ezzel jogalapot teremtettem nekik, hogy duplán vonják le a féléveimet.
Ettől félve halogattam a leadást, s felhívtam az OH ezzel foglalkozó legmélyebb bugyrát (sikerült), ahol gyakorlatilag fogalmuk se volt hogy milyen nyilatkozatról beszélek.
Ennyit a precíz törvényalkotásról.
A jogász és az OH szerint a törvényhozó szándéka az volt, hogy mi még a ránk érvényes jogainkkal élhessünk. Csak épp a rendszer kötelez minket arra, hogy mondjunk is le róluk.
...és ez nem az egyetlen példa hogy ez a nagy törvényfirkálási láz (minden téren) elég gázos gubancokat okoz.
de maradva a tárgynál: ti tudtok már valami BIZTOSat végre-valahára a sorsunkról?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!