Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Párhuzamos hallgatói jogviszon...

Párhuzamos hallgatói jogviszony- 2011. szeptemberében kezdtem az első (államilag támogatott) képzést,2012. szeptemberében kezdeném a másikat. Hányasával fogynának a féléveim? Részletek lent.

Figyelt kérdés
OH nem nyilatkozik az ügyben. Felvi jogásza szerint egyesével, mert amikor beléptem a felsőoktatásba a 2005. felsőoktatási törvény alapján kalkuláltam az életem. Educatio szerint kettesével, a 31.-i törvénykiegészítés miatt (azt tanácsolták, kérdezem újból a felvi jogászt). Nefmi jogásza szerint is egyesével. Kinek a véleménye mérvadó? Hová, milyen fórumhoz fordulhatok, hogy egyértelmű választ kapjak?
2012. febr. 7. 15:00
 1/8 anonim ***** válasza:

én úgy tudom, hogy 2012 szeptemberétől ha más szakot is kezdesz,akkor duplán számolják a féléveket (feltéve ha a 2. nem fizeted). lényegében: mindkettőt felszámolják. ha valahol halasztasz azt akkor nyilván nem.

amúgy elég szívás.. én is most akartam más szakot felvenni párhuzamosan,de nekem így már nem fér bele..

2012. febr. 7. 20:00
 2/8 A kérdező kommentje:
kérem, valaki segítsen, teljesen kétségbe vagyok esve
2012. febr. 7. 20:01
 3/8 A kérdező kommentje:
köszi, bennem él még a remény, ugye a két jogász szerint még egyesével kéne fogynia a féléveknek, de akkor miért van ellentétes állásponton az Educatio...?
2012. febr. 7. 21:57
 4/8 anonim válasza:

Én is szeptemberben szeretnék majd elkezdeni egy párhuzamos szakot, így beleástam magam a felsőoktatási törvénybe.

Nem vagyok jogász, de a jelenleg hatályos törvényben ( [link] nehéz nem észrevenni ezeket a sorokat:

"A támogatási idő, illetve a költségtérítéses képzéshez rendelkezésre álló idő számításakor egy félévként kell nyilvántartani, ha a hallgató - az elsőként megkezdett képzésének legkésőbb harmadik félévében létesített további (párhuzamos) hallgatói jogviszonyára tekintettel -

a) egyidejűleg több felsőoktatási intézménnyel áll hallgatói jogviszonyban, illetve ha

b) ugyanabban a felsőoktatási intézményben egyidejűleg több szakképzettség, szakképesítés megszerzésére készül fel."

Szóval eszerint egyesével fogynak a félévek.

2012. febr. 10. 23:39
 5/8 anonim válasza:
... de mégsem, mert felülírja egy 2011-es törvény ( [link] Szóval duplán fogynak :(((((
2012. febr. 10. 23:57
 6/8 A kérdező kommentje:

köszönöm, ezeket a törvényeket én is láttam, ezek alapján egyértelmű, hogy kettesével kell, hogy fogyjanak a félévek. VISZONT. Mi 2011 szeptemberében léptünk be a felsőoktatásba, amikor még a 2005-ös felsőoktatási törvény volt érvényes.Akkor még ugye úgy volt, hogy ha a harmadik félévben kezdted meg a másik képzést, akkor egyesével fogytak a félévek. Emiatt mondja a felvi jogász, hogy nekünk is egyesével fogynak a félévek.

[link] (a második kérdést kell nézni itt)

én szeretnék neki hinni:)

2012. febr. 11. 08:02
 7/8 anonim válasza:

Az tuti, hogy ennél hülyébb mondatot még sosem olvastam:

"A magyar állami (rész)ösztöndíjjal támogatott képzésben való részvételt nem zárja ki a felsőoktatásban szerzett fokozat és szakképzettség megléte, azzal, hogy aki egy képzési ciklusban magyar állami (rész)ösztöndíjas képzésben tanulmányokat folytat, ugyanazon képzési ciklusba tartozó további (párhuzamos) képzés folytatása esetén a támogatási időből félévente a párhuzamosan folytatott állami (rész)ösztöndíjjal támogatott képzések számának megfelelő számú félévet le kell vonni."

( [link] /28./§47./7. )

Hogy jön ide a "szakképzettség megléte"? És ez nem zárja ki a részvételemet...az-val/vel, hogy(?!)...kettessével vonják a féléveimet. Mivan?

Hiába izzadnak az agysejtjeim, nem tudom értelmezni a mondatszerkezetet.

És ez az akármi szeptembertől lép hatályba, addíg én joggal számolhatok az előző jogszabállyal.

Ez a mondat érthető, szemben a 2011/CCIV/28/§47/7-tel...

Az ELTE HÖK egyébként azt írta nekem:

"Azoknak a hallgatóknak nem fogják duplán számolni a félévét még ebben az évben, akiknek nem kell beiratkozniuk (=a régi egyetemükön kezdenek új szakot)."

Azt sejtem, hogy a titok a "SZEPTEMBER 1-je". Ha utána iratkozol be, buktad a 2 az 1ben akciót.

KÉRDÉS: Lehet-e szeptember 1 előtt beiratkozni??

(hű ez tiszta "Catch me if you can")

2012. jún. 26. 16:51
 8/8 anonim válasza:

Na aki ebben a cipőben járnak: mi lett?

Nekem ugyanúgy keresztbe beszélt mindenki, viszont a hézag akkor lett nekem nyilvánvaló, amikor alá kellett írnom a nyilatkozatot az eltén az ösztöndíj igénybevételéről.

Ezzel jogalapot teremtettem nekik, hogy duplán vonják le a féléveimet.

Ettől félve halogattam a leadást, s felhívtam az OH ezzel foglalkozó legmélyebb bugyrát (sikerült), ahol gyakorlatilag fogalmuk se volt hogy milyen nyilatkozatról beszélek.

Ennyit a precíz törvényalkotásról.

A jogász és az OH szerint a törvényhozó szándéka az volt, hogy mi még a ránk érvényes jogainkkal élhessünk. Csak épp a rendszer kötelez minket arra, hogy mondjunk is le róluk.

...és ez nem az egyetlen példa hogy ez a nagy törvényfirkálási láz (minden téren) elég gázos gubancokat okoz.

de maradva a tárgynál: ti tudtok már valami BIZTOSat végre-valahára a sorsunkról?

2012. okt. 23. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!