Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Márciusi gyermeked kezdi az...

Márciusi gyermeked kezdi az első osztályt 2025. szeptemberében, vagy marad még egy évet az óvodában?

Figyelt kérdés

Azokhoz szól a kérdésem akinek márciusban betölti a 6. évet a gyermeke és az óvoda szerint iskolaérett is, tehát kezdhetné az első osztályt, ti szeretnétek/beleegyeztek, hogy kezdje az iskolát, vagy kéritek, hogy maradhasson még egy évet?

Miért igen, miért nem?

Nincs rossz válasz, kiváncsi vagyok.

Mi is döntés előtt állunk.

Az óvoda szerint mehet, sőt az óvónő szerint el is utasítanák a kérelmünket, ha a plusz egy évet kérnénk.

tegnapelőtt 20:18
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Megy a gyerkőc suliba.

Az óvónők úgy látták hogy teljesen érett rá. Az én véleményem is ez.

Ugyan ezek a pedagógusok 3 éve a lányomnak a marasztalását javasolták amihez minden segítséget megadtak amit csak tudtak (mmaradt is)

Szóval bízom abvan hogy megfelelően megtudják ítélni a dolgot.

Hiszen ők látják hogy közösségben, feladatokban hogyan teljesít a gyerek

tegnapelőtt 20:26
 2/19 anonim ***** válasza:
74%
Bár már elsős, de áprilisi és kezdett szeptemberben. Nagyon élvezi az iskolát, jól is megy neki. Se bennünk, se az óvónőkben sem merült fel, hogy maradjon még egy évet.
tegnapelőtt 20:40
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes ez, mert én meg voltam győződve hogy érettnek tartják, hisz amióta oda jár, csak dícsérik. Ugyanoda járt a tesó, ő augusztus végiként egyértelmű eset volt. A kicsi már most minden téren ügyesebb, mint ahogy a nagy halasztva (!) kezdte az elsőt. Finommotorika, nagymozgás, feladattudat... Logopédushoz jár ugyanúgy mint a nagy, de sokkal kevesebb a hibás hangja.

Na a lényeg, hogy halasztást javasolnak arra hivatkozva, hogy visszahúzódó, érzékenyebb gyerek. 🤷

Márciusi.

Ha azt mondanák, hogy érett, mehet, küldeném. Így beadjuk a kérelmet, de nem félek attól se ha nem adják meg.

tegnapelőtt 20:56
 4/19 anonim ***** válasza:
58%
Márciusi a lányom, de még csak most lesz 5. Viszont már most látszik, hogy simán iskolaérett lesz jövőre. Biztos, hogy menni fog időben.
tegnapelőtt 20:58
 5/19 anonim ***** válasza:
Egyébként te miért akarnád kérni? Mivel indokolnád?
tegnapelőtt 20:59
 6/19 anonim ***** válasza:
Március 8-án született a gyerekünk, maradt egy évet még oviban. (Volt rá oka).
tegnapelőtt 21:30
 7/19 anonim ***** válasza:
55%
Ment iskolába, fel sem merült maradjon. Tetszik neki az első osztály, jól teljesít.
tegnapelőtt 22:08
 8/19 anonim ***** válasza:
0%
#3! Attól, hogy augusztus végi, miért lenne egyértelmű? Az én gyerekem még csak idén augusztus végén született, de ha nem változik a törvény, mire oda jutunk, szeretném, ha menne, hat évesen, ha érett rá.
tegnap 00:29
 9/19 anonim ***** válasza:
84%

Júliusban töltötte a 6-ot, és egyértelműen ment, mivel már 5 évesen is iskolaérett volt. Viszont förtelmesnek tartom ezt a rendszert, hogy a fele osztály a 8-at töltötte elsőben, míg más a 7-et se.

Hozzá kell tenni, hogy ok nélkül. Aztán meg ájuldoznak és posztolgatják a bizonyítványt, annyira büszkék, hogy megy 7-8 évesen a dedós tananyag :)

Aztán átjöttünk Németországba, itt teljesen más, itt tényleg kis törpecek kezdik az elsőt.

Mondjuk, az igaz, hogy a tananyag is könnyebb, és nyomás sincs rajtuk semmi.

tegnap 06:19
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
A lányom februárban lesz 6. Igaz, ő SNI-s, de engedték, hogy menjen. Én viszont jobbnak látom, ha maradna még. Nagyon izgága, kizártnak tartom, hogy megüljön 45 percig, és koncentrációs készsége sem a legjobb. Beadom a kérelmet, hogy maradhasson, aztán meglátjuk, mi lesz. Ha azt mondják, hogy mehet, akkor úgy sem tudok mit tenni sajnos.
tegnap 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!