Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Az osztályfőnök nem akarja az...

Az osztályfőnök nem akarja az egész osztályt kirándulni vinni, néhány gyereket itthon hagyna. Ti hogyan emelnétek szót ellene?

Figyelt kérdés
Gimnázium 9. osztályról van szó egy jónevű iskolában. Decemberben minden osztály elutazik valahová. Az osztályfőnök kijelentette, hogy 30 fős a busz, így a 8 legrosszabb tanulmányi eredményű gyerek itthon marad. Megjegyzem, nagyon jó képességű gyerekekről van szó, de értelemszerűen egy sorban mindig vannak utolsók. Teljesen fel vagyok háborodva a nyílt diszkriminációja ellen, morálisan bombázza szét az osztályt ez a nő. Életemben nem hallottam még ilyet. Ma adta elő a gyerekeknek a magasröptű ötletét. Nem szeretném annyiban hagyni. Milyen kulturált megoldást javasoltok?
okt. 22. 18:03
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
0%

Na, végre elkezdtél gondolkodni...

"Akkor ezt kell mondani, ... hogy X, Y és Z gyerek magatartása olyan, hogy nem jöhet osztálykirándulásra"

Ha ezt egy kicsit továbbgondolnád, talán még arra is rájönnél, hogy milyen hatással lenne ez a gyerekekre - és hogy ehhez képest milyen hatással lehet az, ha azt mondja, hogy a tanulmányi eredményeiken múlik...

"tehát marad 30 fő, ehhez fogok buszt keresni. Ja, mégsem, mert előtte még egy körkérdés a szülők felé, hogy akit én elvinnék, az mind jönne-e ... hülyeség előre akárhány személyes buszról beszélni"

Nem hülyeség. Ha szerveztél volna már osztálykirándulást, nagyon jól tudnád, hogy elég egy kb. létszámra buszt foglalni, mert úgyis csak utólag fog kiderülni, hogy hányan is vettek részt végül a kiránduláson... Addig még némelyik simán beteg lesz, vagy csak meggondolja magát (akár a gyerek, akár a szülő, teljesen függetlenül attól, hogy előzetesen mit jelzett vissza), lehet, hogy kiderül menet közben, hogy tud jönni még egy-két kísérő, úgyhogy pont elég lehet, ha 30 fős buszt rendel annak tudatában, hogy hány olyan van, akit semmiképpen sem vinne el.

"az a tanár az elemi gondolkodásra se képes, ha ilyen kijelentéseket tesz. Amellett, hogy természetesen közösségromboló is. A gyerekekkel való munkára teljesen alkalmatlan."

Te meg olyan szülő vagy, akiről jobb nem is beszélni, maradjunk annyiban.

okt. 23. 12:55
 42/49 A kérdező kommentje:

9. osztályról van szó, tehát 8 hete járnak iskolába, ennyi ideje ismeri őket az ofő. A suliban minden osztály kirándul decemberben külföldön.

Nem tudok róla mik a hagyományok, hogy egyáltalán ilyen előfordult-e korábban.

Szerintem ilyen infót nehezen lehet félreérteni 15 évesen.Tényleg ezt mondta a tanár.

Pár szülővel beszéltem, de mindenki azt mondja nagyobb busz kell és kész

Az nem fér a fejembe hogy demoralizálhatja így az osztályt a tanár.

okt. 23. 19:43
 43/49 anonim ***** válasza:
0%
lehet, hogy csak azt akarja elérni, hogy tanuljanak tobbet
okt. 23. 20:44
 44/49 anonim ***** válasza:
12%
Engem nem érdekelne, ha az enyém nincs benne a 8 -ban.
okt. 23. 22:29
 45/49 anonim ***** válasza:
0%

"8 hete járnak iskolába, ennyi ideje ismeri őket az ofő. A suliban minden osztály kirándul decemberben külföldön."

Az új osztályok is, tehát olyanok, akiket még csak 8 hete ismernek azok az ofők is, akik talán életükben először ofők? És mindjárt külföldi, tehát többnapos kirándulás? :-O

A szülők meg hálából máris szervezkednek... Gratulálok...

okt. 23. 22:33
 46/49 anonim ***** válasza:
18%

Egy rakás kérdésem lenne!

Miért nem tanév végén, májusban lesz az osztálykirándulás? Az időjárás is kellemesebb, nem véletlen, hogy régen is így csinálták.

Miért kell külföldre menni? Egyáltalán mit takar a külföld? Gondolom nem azt, hogy Budapestről Esztergomon át átmennek Párkányba vagy Komáromon át Révkomáromba egy napra várost nézni. Hány napos lesz a kirándulás? Azok a napok tanítási napra esnek vagy sem? Ha tanítási napra, akkor akik nem mehetnek el, azokkal mi lesz? Extra szünidőt kapnak, vagy nekik meg lesznek tartva az órák?

És mennyibe kerül ez a kirándulás? Ha tényleg messzire és több napra mennek, külföldi szállással, akkor tartok tőle, hogy nagyon drága lesz. Aki nem tudja ezt kifizetni, azzal mi lesz? Vagy olyan flancolós a légkör, hogy inkább adósságba veri magát a szülő, minthogy megtudják róla, hogy neki ez anyagilag problémás?

okt. 23. 23:06
 47/49 anonim ***** válasza:
75%

46

Nem mindegy? Totál lényegtelen minden, amire kivancsi vagy, mert köze nincs ahhoz, amiről ez a kérdés szól.

okt. 24. 06:28
 48/49 anonim ***** válasza:
87%
Mi is mindig ősszel mentünk gimiben osztálykirándulásra. De ez gáz, két hónap után ezzel motiválni... szerintem pont az ellenkezőjét éri el, és senki nem fogja jobban érezni magát ettől a döntéstől.
okt. 24. 15:27
 49/49 anonim ***** válasza:
18%
Bárcsak ő lett volna az ofőm 🥲
okt. 25. 14:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!