Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit lehet tenni, ha káros,...

Mit lehet tenni, ha káros, alkalmatlan pedagógus az osztályfőnök 1-4. osztályban?

Figyelt kérdés
Minősítget, igazságtalan egyes kiszemelt diákokkal, megszégyenítő, baromságokat beszél. Az én gyerekem nem szivatja, mert éltanuló, de károsnak találom így is a tanár munkásságát. Mikkel próbálkoznál, mielőtt iskolaváltást kezdemenyeznél?
okt. 10. 02:38
 1/9 anonim ***** válasza:
90%
Kommunikációval, de nem sok reményt fűznék hozzá. Nem hiszem, hogy egy beszélgetés, mégha nem is veszi személye elleni támadásnak (amit nehéz elképzelni), elgondolkodtatja és változtat. Kicsi az esély.
okt. 10. 06:21
 2/9 anonim ***** válasza:
75%
Példák?
okt. 10. 06:21
 3/9 anonim ***** válasza:
88%

Jelenleg tanárhiány van. Az igazgató nagy valószínűséggel örült, hogy egyáltalán talált tanítót a gyerekd osztályába.

1. lépés: Beszélnék a tanítóval, mert lehet hogy bel minden úgy van ahogyan az éltanuló gyereked meséli.

2. Lépés: ha mégis valós a probléma akkor azt érintett szülőkkel összefogva keressétek fel az igazgatót.

Tanév közben nem hiszem hogy tanárváltás lesz.

okt. 10. 07:18
 4/9 anonim ***** válasza:
90%
Amikor én suliba jártam az ofőnk rémálom volt. Csak pár példa: egyes adott annak aki tesiórán nem rövidnadrágot vett fel (csak lányoknak), elvitte a fiúkat kitelezően felásatta velül az anyja telkét, megszégyenítette fiúkat, lányokat, a lányoknak volt azt mondta ellenőrzi tényleg menstruálnak-e. És még sorolhatnám. Nem egy szülő tett pamaszt kezdetben nála majd utána igazgatónál és így tovább. Semmi nem történt. A suliból ment nyugdíjba. Persze nem azt mondom, hogy semmi esélyed, de valljuk be a tanárhiany miatt nagyon kicsi az esély, hogy bármi változás legyen ami valljuk be rohadt szomorú.
okt. 10. 07:34
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Hiába fogsz szerintem beszélni bárkivel is, nem fog történni semmi. Ezt az 1 évet bírjátok ki valahogy, ötödiktől úgy is új osztályfőnököt fog kapni az osztály. Nekem is rossz osztályfőnököm volt, de nekem pont ötödiktől, szüleim annyit tudtak elérni, mert sulit nem tudtunk váltani, hatodikba átraktak másik osztályba, így tudtam megszabadulni tőle.
okt. 10. 08:12
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nàlunk is ez van… Semmi… Iskolaváltás!
okt. 10. 09:41
 7/9 anonim ***** válasza:
40%
Az, hogy kinek mi a rémes, ez nem egzakt. A gyerekek nem mindig ugyan azt látja és tapasztalják, mint a szülők, akik amúgy is elfogultak. A tanítóval meg nem fognak semmire se menni, mert feláll és holnap másik iskolába megy dolgozni és nem lesz helyette senki. Úgyhogy én nem vekzálnám.
okt. 10. 11:25
 8/9 SZTANN ***** válasza:
10%

Szerintem éppen hogy KELL beszélni azzal a tanítóval. Sokszor, és a többi szülőnek is, akiknek a gyerekével rosszul bánik. Azt nem remélhetitek, hogy egyből lecserélik, hogy kaptok helyette jobbat - de legalább próbáljátok finoman elmondani, mi a baj vele, mit várnátok, hogyan kellene viselkednie. Vagy nem lesz semmi hatása, vagy picit próbál elgondolkodni.

Ha viszont megsértődik, bekeményít, romlik a helyzet, akkor már határozottan érdemes az igazgatóhoz fordulni.

Jó esetben kicsit óvatosabb lesz, jobban igyekszik majd. Ez már siker!

okt. 10. 16:32
 9/9 anonim ***** válasza:

Azért tanítóból akkora hiány nincs, mindig vannak jelentkezők, ha meghirdetnek egy állást. Felsős reálszakos tanár már rosszabb.

Viszont nem hinném, hogyha panaszt is tesztek bármi fog történni. Valószínűleg ő egy ilyen negatív személyiség, és talán tudatában sincs, hogy mit művel a gyerekekkel. Ha egyébként megtartja az órákat, és haladnak a tananyaggal, a főnöke semmit nem fog vele tenni.

Nagyon sok gonosz, alkalmatlan tanár van az iskolákban, és általában ez nem nagyon érdekel senkit. Hacsak az igazgatóval össze nem vesznek valamin, nagyjából kikezdhetetlenek.

Ha nagyon zavar, váltsatok iskolát. Ha meg nem, akkor el kell beszélgetni a gyerekkel, hogy hát a tanárok sem szentek, kezelje kritikával, amit mond, de azért továbbra se legyen vele tiszteletlen, szemtelen. Voltaképpen még mázli, hogy a te gyerekedre nem szállt rá. De nagyon szépen neveled, hogy feltűnt neki, hogy a tanítónő ilyen igazságtalanul bánik a többiekkel.

Én emlékszem, amikor iskolába kerültem, nagyon vártam, és úgy néztem a tanítónőre, mint egyfajta istenségre. Aztán első nap megutált, mert letegeztem. Be is hívta a szüleimet, hogy ez micsoda oltári neveletlenség, és onnantól kezdve megszégyenített, felállított az osztály elé, hogy szerinte pl. csúnyán nézek rá, meg ilyesmik. Komolyan szorongtam, rosszul voltam, ha iskolába kellett menni. Az a nő a mai napig ott tanít. Voltak kedvenckéi, akiket nagyon szeretett. Én otthon nem is meséltem el, mert azt hittem, velem van a gond, hiszen én letegeztem őt. De osztálytalálkozón mások is mondták, hogy mekkora tragédia volt az a nő. Aztán gimiben is volt pár rémes tanárom, de ott sem csináltak semmit a szülők, már híre volt némelyiknek a városban, de akkor sem történt semmi. Az iskola az életre nevel, sajnos. Olyan értelemben, hogy a gyerek megtanulja, hogy oda nem illő, alja emberek a főnökök, és mindig nekik van igazuk. Alkalmazkodni kell hozzájuk, mert nem tudsz mást tenni.

Amúgy én nagyon tanítottam a gyerekeimnek az óvodában a magázódást, de ma már senkit sem érdekel, egész alsóban tegezték a tanítónőt.

okt. 12. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!