Jogosan várom el, hogy az osztályfőnök is kérjen bocsánatot a fiunktól és tőlünk is, ha a fiunk miatta kapott igazságtalanul igazgatói intőt?
Nem lehet kitöröltetni, ha tisztázódott?
Vagy a törlés után várod a bocsánatkérést? Mondjuk én is várnám, de az osztályfőnök gondolom a birtokában lévő információk alapján a lehető legjobban döntött.. nem?
Általános esetben nekem az lenne a normális, ha az intő törlésével egyidőben az ofő is bocsánatot kér, ha tényleg ő hibázott és így tévedésből kapott intőt egy gyerek.
De nem írtál részleteket, azért azon sok múlhat. Nem biztos, hogy más is így interpretálná a történteket.
A fiunk ADHD-s, de ennek ellenére soha nem volt panasz a viselkedésére, neki inkább tanulási nehézséget okoz a dolog. Most lett harmadikos.
Kedden felhivott az új ofő, hogy a fiunk igazgatói intőt kapott, mert tiszteletlenül bánt egy tanárral, leköpte és vegyem tudomásul, hogy egy ilyen kódos gyereknek semmi keresnivalója nincs egy normál suliban. Szóhoz se jutottam. Szegény fiunk sírva jött haza, hogy ő semmit nem csinált, nem is tudja, miről van szó, de az ofő és az igazgató is jól leteremtette. Végighívtam az osztálytárs szülőket és rákérdeztem, hogy tudnak-e valamit. Több, az esetnél jelen levő osztálytárs állította, hogy a fiunk a még csak ott sem volt a teremben, az egyik új gyerek volt, aki amúgy azóta suliba se jár. Hiába szóltak az ofőnek, hogy nem a fiunk volt, ő azt mondta nekik, hogy ha tovább hazudoznak, ők is intőt kapnak.
Írtam a sértett tanárnak, hogy tisztázzuk az egészet, mire teljes döbbenettel hívott, hogy dehogy a fiam volt (őt ismeri, elsőben tanította is). Ő sem tudta a gyerek nevét, csak személyleírást adott az ofőnek, aki elméletileg azonnal ráismert a gyerekre és intézkedett is az igazgatónál.
Az intő törölve lett, az igazgató személyesen kért bocsánatot a fiunktól és tőlünk is, az ofő száját pedig még egy "bocs" sem hagyta el. Ezt pedig nagyon nem érzem korrektnek. Mondjuk azt sem, hogy szembesítes nélkül osztogatnak intőt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!