Csak szerintem igazságtalan az osztályfönök?
Ez elég nagy szemétség!... 8-[
Én a helyetekben nem mennék el arra az osztálykirándulásra, menjen az oszt.fő azzal a 40%-al kirándulni!
Az osztálypénzt meg nem költheti el AKÁRMIRE!!!
Ha adakozásról van szó, akkor arra mindenki vigyen be pénzt külön, aki akar adakozni, mert ezt nem teheti kötelezővé. (Nem kötelezhet egy szegény családot arra, hogy többezer Ft-tal támogasson pl. egy kutyamenhelyet vagy a haiti károsultjait, amikor azoknak minden fillér számít!)
Már bocsánat, de miért kellene a tanároknak karácsonyra ajándékot venni?! 8-o
Évvégén, tanévzárón szoktak ilyet csinálni, de az sem lehet KÖTELEZŐ! (Ha akarok, majd én viszek a kedvenc tanáromnak 1 csokor virágot!)
Elég furcsa az osztályfőnökötök...
Képzeld, az én gyerekem osztályfőnöknője meg azt csinálja (középiskola), hogy évek óta bankszámlán gyűjtjük a pénzt a szalagavató és a ballagás költségeire... A bankszámlába mindenki belenézhet, így fedeztem fel azt, hogy az osztályfőnöknő (akinek szabad hozzáférése van a bankszámlához) általában a hónapok végén simán a gyerekeink számlájára vásárol be a lakhelyén levő bevásárlóközpontban!!!
A havi számlakivonatokat megnézve azt látom, hogy hónap végén 20-25-30 ezer Ft-ért vásárol vagy ennyit vesz le ATM-nél bankkártyával és ezt a következő hónapban vagy azután visszarakosgatja...
Nem lenne pofám ezt tenni a gyerekek pénzével!!! :-[
Nekem ez az egész "osztálypénz" kezdetektől bűzlik : az lenne a tiszta, ha van egy kirándulás vagy ajándékozás, vagy bármi, mindenki akkor vigye be azt az X-összeget.
Annál is inkább, mert nem mindig mindenki megy el egy kirándulásra, elég igazságtalan azzal fizettetni, aki éppen beteg vagy más miatt nem tud menni. Őtőle miért vonják le a kirándulás költségét?!
Vagy pl.: az osztálypénzből fizetik azoknak a közlekedési jegyét, aki nem vitt magával mondjuk jegyeket/bérletet a múzeumlátogatásra... Ez is igazságtalanság! (Azzal fizettetik, aki volt olyan hülye, hogy jegyet vitt magával?)
Szóval, én úgy döntöttem, hogy nem fizetek semmiféle osztálypénzt, ha valamelyik programra megy a gyerekem, akkor ANNYIT bevisz és nem többet, ami őrá vonatkozik!
Legyen kis összetartás az osztályodban! Álljatok a sarkatokra, követeljétek a tanártól a tételes elszámolást az eddigi osztályszámla forgalmáról.
A kirándulást meg fújja le az osztály, kérjétek vissza az üdülési csekket és szervezzetek magatoknak egy kirándulást. Meghívhatjátok a tanárt (már csak udvariasságból), de hívhattok akár olyan tanárt is, akit jobban kedveltek.
Egy szava nem lehet. Ti korrekten jártatok el, ő meg jobb lesz, ha befogj a száját, nehogy meglegyezzétek a sztorit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!