Szólt már ezert az osztalyfőnök?
Lanyom 8.os.soha egyetlen egy papirgyujtesre se vittunk be papirt, karton akarmit.
Tegnap ezert megszolta a lanyomat az osztalyfőnöke.
Itthon persze mondta nekem.
Nem ertem. Az osztalyfőnök tudja hogy egy 52 negymezteres lukban lakunk 4en. A sajat cuccaink nem fernek nem hogy még papírt gyűjtőgessek....
Nem, mamaek nem opcio hiaba kertes haz, videken laknak, nekunk kocsink nincs.
Szóval tökre bant ez.
Latszik hogy ő neki nibcsenek ilyen gondjai illetve 8.ba kicsit másabb jellegű gondok es problemak merülnek fel. Inkabb ezzel kéne foglakozni.
Tovabbtanulas, ballagas.
Igaz én diák vagyok, de mert volna ilyenért szólni... Tisztelettel küldtem volna el a fenébe. A papírgyűjtés tudtommal nem kötelező, az meg pláne nem hogy az iskolának adjátok. Mi rendszeresen vittük olyan leadóba, ahol pénzt kaptunk érte, nem egy szimpla váll veregetést.
Meg ugye mivel? Kézben? Talicskával? Táskában tankönyvek helyett? Nincs ám mindenkinek autó a családban, az meg már pláne luxus hogy a szülők pont úgy is érjenek rá.
Nálunk úgy van, hogy ki van nyomtatva osztályonként a névsor és dekára pontosan írják, ki mennyit vitt. Minden év végén ajándékot kap az, aki a legtöbbet vitte, ez évek óta ugyanaz a gyerek, mert raktárban dolgozik az apja. Vagy két éve mondta az igazgatónő hogy kötelező papírt vinni, senkinek se szakad le a szatyta füle, ha egy-két kilót bevisz. Volt nagy felháborodás, hogy igen, aki panelban él és em jár neki újság évtizedek óta, az mit vigyen be? Két féle ember volt abban az évben, akik bevitték a könyveket, amik már nem kellenek, mert kötelező a papírgyűjtés, meg aki továbbra sem vitt be semmit. Hihetetlen volt, ahogy ott állt egy csomó könyv hegyén hátán, mert muszáj vinni valamit.
Mi nem vittünk, nem is volt belőle baj.
Én is beszélnék a tanárral... Ezért ne a gyereket csesztesse.
Amúgy kisvárosban élek, kertes házban, de nekem sincs sok papírom. Nem azért, mert nincs hova tenni, hanem mert szórólap/hirdető újság max havi 2x jár, ha egész évben félreteszem sincs egy maréknyi, annak a fele meg megy bogrács alá, meg ha festünk valamit, akkor az alá. Amikor még gyakrabban hordták az újságot összegyűlt 2 maréknyi is, azt pont egy olyan kis csapatnak adtam oda, akik járták az utcát a sulis papírgyűjtésre gyűjtve. Még annak a kevésnek is örültek, hisz mindenki kb ennyi papírt kap helyben, sokan meg ki is dobják szelektívbe. Alapvetően senki sem akar szemetet gyűjteni, főleg, hogy van szelektív kuka...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!