Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Az osztályfőnök nem akarja az...

Az osztályfőnök nem akarja az egész osztályt kirándulni vinni, néhány gyereket itthon hagyna. Ti hogyan emelnétek szót ellene?

Figyelt kérdés
Gimnázium 9. osztályról van szó egy jónevű iskolában. Decemberben minden osztály elutazik valahová. Az osztályfőnök kijelentette, hogy 30 fős a busz, így a 8 legrosszabb tanulmányi eredményű gyerek itthon marad. Megjegyzem, nagyon jó képességű gyerekekről van szó, de értelemszerűen egy sorban mindig vannak utolsók. Teljesen fel vagyok háborodva a nyílt diszkriminációja ellen, morálisan bombázza szét az osztályt ez a nő. Életemben nem hallottam még ilyet. Ma adta elő a gyerekeknek a magasröptű ötletét. Nem szeretném annyiban hagyni. Milyen kulturált megoldást javasoltok?
okt. 22. 18:03
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
87%
10 igazad van neked is
okt. 22. 18:56
 12/49 anonim ***** válasza:
79%

Hát ez nem egy jónevű gimi, hanem egy versenyistálló ...

Én innen vinném a gyermekem, mert ebben a közegben csak azt fogja megtanulni, hogy akkor valaki, ha teljesít, és aki rosszabbul teljesít nála az egy senki.

Jó nevű gimi és agyilag ennyire korlátoltak, hogy nincs nagyobb busz? Vagy nem mernek emiatt +2-3.000 forintot kérni?

Ez amúgy érzelmi manipuláció, már most nyomja beléjük a feszkót, ha tiniként ilyen helyre kerülök idegroncsként végzem.

okt. 22. 19:18
 13/49 anonim ***** válasza:
97%

Ez nincs rendben. Mindenképp jelezni kell az osztályfőnöknek, hogy ez így nem jó.

Bár én már régen voltam gimnazista, nálunk aktív diákönkormányzat működött, akik a diákok érdekeit képviselték. Ha nálatok is van ilyen, akkor biztassátok a gyerekeket, hogy próbáljanak kiállni magukért. Osztályfőnöki órán az osztály képviselője szóljon, hogy az osztály más megoldást javasol a kirándulásra.

Ha nem boldogulnak a fiatalok, akkor jöhetnek a szülők.

okt. 22. 19:43
 14/49 anonim ***** válasza:
84%

A magatartás alapján még meg is érteném de így nem...gondolom nem vagy egyedül ezzel a véleménnyel

Nem szabad szó nélkül hagyni

okt. 22. 20:21
 15/49 anonim ***** válasza:
7%
Mert ebben az osztályban minden diák jó tanuló, szorgalmas, a legrosszabb is négyes, és az összes diák magatartása kifogástalan.
okt. 22. 20:28
 16/49 anonim ***** válasza:
87%
Béreljetek egy akkor buszt, amiben épp csak elfér az összes diák, majd mondjátok meg az osztályfőnöknek, hogy neki már nem jut hely, marad otthon.
okt. 22. 20:40
 17/49 anonim ***** válasza:
22%

"Az osztályfőnök nem akarja az egész osztályt kirándulni vinni..."

Kezdjük ott, hogy milyen alapon lenne kötelezhető arra, hogy bárkit(!) elvigyen osztálykirándulni - főleg, ha több napos kirándulás!

Egyáltalán ki fogja megfizetni neki az éjszakai munkavégzését?

okt. 22. 21:21
 18/49 anonim ***** válasza:
78%

"Béreljetek egy akkor buszt, amiben épp csak elfér az összes diák, majd mondjátok meg az osztályfőnöknek, hogy neki már nem jut hely, marad otthon."

Ha én lennék az ofő, nekem ez nagyon bejönne! Nem kéne saját pénzen, saját mobiltelón kirándulást szerveznem, aludhatnék a saját ágyamban, mégpedig úgy, hogy tudnám, nem engem fognak riasztani, ha valamelyik diák pl. alkoholmérgezést kap (hogy csak valami retro gondot említsek...), meg hasonlók.

okt. 22. 21:24
 19/49 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat. Nem tanárok elleni uszítás, ez egy valós probléma, bármilyen hihetetlen. Valóban versenyistállóról van szó, de nagyon jó a közösség, és jól tanítanak. Az of. nem a magatartás alapján szelektál, minden gyerek teljesen rendben van, hanem a konkrét tanulmányi eredményt venné alapul. Én először egy rossz viccnek gondoltam, de a gyerek bizonygatja, hogy tényleg így van. Reménykedem benne, hogy a tanár ilyen idióta módon akarja motiválni őket, és végül mindenkit elvisz. Ha komolyan gondolja, és nem tágít a gyerekek javaslatára sem, beszélni fogok vele.
okt. 22. 21:25
 20/49 anonim ***** válasza:
29%

"Valóban versenyistállóról van szó ... Reménykedem benne, hogy a tanár ilyen idióta módon akarja motiválni őket"

Egy versenyistállóban miért lenne olyan furcsa?...

okt. 22. 21:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!