Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Az osztályfőnök nem akarja az...

Az osztályfőnök nem akarja az egész osztályt kirándulni vinni, néhány gyereket itthon hagyna. Ti hogyan emelnétek szót ellene?

Figyelt kérdés
Gimnázium 9. osztályról van szó egy jónevű iskolában. Decemberben minden osztály elutazik valahová. Az osztályfőnök kijelentette, hogy 30 fős a busz, így a 8 legrosszabb tanulmányi eredményű gyerek itthon marad. Megjegyzem, nagyon jó képességű gyerekekről van szó, de értelemszerűen egy sorban mindig vannak utolsók. Teljesen fel vagyok háborodva a nyílt diszkriminációja ellen, morálisan bombázza szét az osztályt ez a nő. Életemben nem hallottam még ilyet. Ma adta elő a gyerekeknek a magasröptű ötletét. Nem szeretném annyiban hagyni. Milyen kulturált megoldást javasoltok?
okt. 22. 18:03
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
5%
Egyáltalán minek viszik őket kirándulni. Az a szülő feladata. Akik itt hőbörögnek, vigyék mindet.
okt. 23. 09:01
 22/49 anonim ***** válasza:
0%
Így van. Ha annyira akarják a szülők, hogy együtt kiránduljon az osztály, miért nem szervezik meg ők az összes gyereknek, miért nem mennek el ők feláldozva a hétvégéjüket is akár, meg az éjszakai nyugalmukat, meg úgy egyáltalán, miért nem vállalnak felelősséget az egészért ők? A tanároknak sem kötelességük, ők is csak szerelemből csinálják, ha csinálják, vegyük észre végre!
okt. 23. 09:06
 23/49 anonim ***** válasza:
71%

"Az osztályfőnök kijelentette, hogy 30 fős a busz"

Létező legostobább kifogás.

Rendeljen nagyobb buszt.

A "szabvány" buszok egyébként 44-48 személyesek, szóval a 38 főnek pont kényelmesen elég lenne.

Mit tennék? Nálunk pl. nagyon agilis a szülői munkaközösség elnöke. Mire én kitalálnám, hogy felhívom és szervezkedni kezdek vele, ő már régen szervezne valami közös tiltakozó levelet a szülők között, amiben leírjuk, hogy tiltakozunk a döntés ellen, követeljük, hogy akkora buszt rendeljen, amiben az összes gyerek befér. Ezt első körben az ofőnek küldenénk meg, ha nincs rövid időn belül foganatja, akkor az igazgatónak, ha ő sem igazítja el ezt a bunkó tanerőt, akkor irány a bulvársajtó. Majd ha a Blikkben olvassa vissza az igazgatónő ezt a botrányos esetet, akkor rájön, hogy jobb lett volna, ha ő elrendezte volna.

okt. 23. 09:23
 24/49 anonim ***** válasza:
86%
Ez nagyon gáz, tegye tönkre a közössèget, ès stresszelje szèt a fiatalokat. Ès egy erős gimiben is vannak rosszabb kèpessègűek mèg csak azt sem lehet mondani, hogy lusták ès nem akarnak tanulni. Szólj az igazgatónak, mert ez nem megoldás. Magamra ismerek egyèbkènt, èn is csak 4,2 átlagú voltam egy 4,5 ös osztályátlagú gimiben, már a tudat is frusztráló volt, de azt, hogy nem mehettem volna kirándulni, csak mert nem èrtettem a fizikát, nonszensz.
okt. 23. 09:34
 25/49 anonim ***** válasza:
21%

"követeljük, hogy ... ha nincs rövid időn belül foganatja, akkor az igazgatónak, ha ő sem igazítja el ezt a bunkó tanerőt, akkor irány a bulvársajtó..."

Az ilyen vadbarmok miatt nincs elég tanár!

okt. 23. 09:54
 26/49 anonim ***** válasza:
74%
26-os, az olyan tanárra, mint aki a nyitókérdésben le van írva, nincs is szükség. Ezzel a mentalitással inkább börtönőrnek kéne mennie, egyébként pont azokból is hiány van. :-))))
okt. 23. 10:26
 27/49 anonim ***** válasza:
0%

Aki így áll hozzá a tanárokhoz, az azokkal is kiszúr, akikkel nem akar, és közben fel se fogja.

Mert mondjuk eléri, hogy az adott tanár ne legyen tovább ofő. És? Akkor valaki más lesz majd - és akkor azzal máris kiszúrt, hogy egy olyan osztály osztályfőnökségét kell átvennie, ahol ilyen szülők vannak, hogy ha valami nem tetszik nekik, akkor "ha nincs rövid időn belül foganatja", akkor máris kikiáltják az illetőt bunkónak (miközben lehet, hogy csak túlterhelt, ezért nem jut elég energiája arra, hogy "rövid időn belül" tudjon mindenre reagálni), és mennek az igazgatóhoz, aztán "ha ő sem igazítja el ezt a bunkó tanerőt, akkor irány a bulvársajtó".

okt. 23. 10:33
 28/49 anonim ***** válasza:
68%
Előbb érdemes megkérdezni a tanárt hogy egyáltalán ez tényleg így van-e. A gyerekek sokat hazudnak (igen, tudom, a tiéd soha, lapozzunk).
okt. 23. 10:36
 29/49 anonim ***** válasza:
68%
És nem is csak az, hogy hazudnak, hanem egyszerűen fel sem fognak egy csomó mindent, vagy épp félreértik.
okt. 23. 10:39
 30/49 anonim ***** válasza:
77%

29-re:

Az természetes, hogy előtte a többi szülővel egyeztetni kell, hogy az ő gyerekük hallott-e ilyet. Egyébként is ez tipikusan olyan kérdés, hogy annak lenne értelme, hogy minél több szülő (ideális esetben az összes gyerek valamelyik szülője) EGYÜTT tiltakozzon ez ellen.

okt. 23. 10:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!